Кулінарія

Ромова Баба

— 23 лютого 2017 —

200 г теплого молока, 3 склянки борошна, 4 яйця, 6 ст. л. цукру, щіпка солі, 120 г вершкового масла або маргарину (розтопити), 1 пакетик сухих дріжджів, 1 пакетик розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру.


Великий піст: основи пісного меню

— 23 лютого 2017 —

Сотні тисяч віруючих і безліч тих, що до них примкнули, протягом семи тижнів Великого посту, що починається 27 лютого, будуть харчуватися продуктами винятково рослинного походження. Давайте розберемося, які потрібно дотримувати при цьому правила? Чи є якісь обмеження?  Чи може пісне меню задовольнити потреби організму у вітамінах? Як харчуватися тим, хто поститься, щоб уникнути появи гострого почуття голоду, контролюючи свій апетит і кількість з'їденої їжі.


Cалат «Принц»

— 16 лютого 2017 —

500 г яловичини, 4 яйця варених, 6 солоних огірків, 3 часточки часнику, 1 скл. горіхів, 200 г майонезу.


Картопляні гніздечка з грибами

— 16 лютого 2017 —

1 кг картоплі, 2 яйця, 1 ст. л. вершкового масла, тепле молоко - 100 мл. Начинка: 200 г печериць, 1 велика цибулина, кілька столових ложок натертого сиру, сіль - за смаком, чорний мелений перець, італійські трави.


Піскові кільця з горіхами

— 16 лютого 2017 —

Тісто: 250 г вершкового масла (холодного) - порізати шматочками, 150 г цукру, 1 яйце, 1 пакетик ванільного цукру, 1 ч. л. з гіркою розпушувача, 2,5 скл. борошна (400 г) - просіяти.
Додатково: 1 скл. смаженого арахісу (160 г) - порубати не дрібно ножем.
Для змазування: 1 жовток + 2 ст. л. молока - перемішати виделкою.


Масниця. Народні традиції свята

— 16 лютого 2017 —

У 2017 році в Україні оліїстий тиждень почнеться 20 лютого й буде тривати до 26 лютого, передвіщаючи собою прийдешній Великий піст.


Домашня кілька в томаті

— 9 лютого 2017 —

500 г замороженої кільки, 300 мл томатного соку, 1 цибулина, 1 морква, рослинна олія, сіль, запашний перець горошком, лавровий лист, 1 ст. л. пшеничного борошна, 1 ст. л. цукру, сіль.


Печериці по-корейськи

— 9 лютого 2017 —

Печериці - 400 г; часник - 4 зубки; насіння кунжуту - 1,5 ч. л.; рафінована рослинна олія - 50 мл; яблучний оцет - 3 ст. л; мелений коріандр - 1/4 ч. л.; соєвий соус - 2 ст. л; петрушка - 0,5 пучка; перець чорний горошком - 6-7 шт.; перець запашний горошком - 3 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль - за смаком.


Шоколадний торт

— 9 лютого 2017 —

Бісквіт: 85 г просіяного пшеничного борошна, 20 г какао-порошку, 4 великі яйця, 105 г цукру, 80 г несолоного вершкового масла.
Крем: 450 г чорного шоколаду, 500 мл вершків, 5 великих яєць (жовтки), 65 г цукру.


Картопляні оладки із шинкою

— 9 лютого 2017 —

Картопля - 700 г, цибуля ріпчаста велика - 1 шт., шинка - 100 г, копчений сир - 100 г, яйце - 1 шт., борошно - 2 ст. л., олія рослинна - 4 ст. л., нарізаний кріп і петрушка - 1 ст. л., сушений чебрець - 1 щіпка, сіль - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...