Кулінарія

Англійський пастуший пиріг

— 18 лютого 2019 —

Картопля - 500 г, кориця мелена - 1/2 ч. л., цибуля (середня) - 1 шт., масло вершкове - 3 ст. л., молоко або вершки - 200 мл, морква - 2 шт., борошно - 1 ст. л., м’ясний бульйон - 300 мл, м’ясний фарш (яловичий) - 500 г, оливкова олія - 1 ст. л., паприка - 2 щіпки, сир чеддер - 100 г, чабрець - 2 ч. л., томатна паста - 1 ст. л.


Королівська ватрушка

— 18 лютого 2019 —

Для тіста: борошно - 3 ст., масло вершкове або маргарин - 200 г, цукор - 1 ст., сіль - 1/2 ч. л., сода - 1/2 ч. л. 
Для начинки: сир кисломолочний - 500 г, яйця - 4 шт., цукор - 1 ст., ванілін - на кінчику ножа.


Різноманітні рецепти приготування форшмаку

— 18 лютого 2019 —

Таке аристократичне слово «Форшмак» на німецькій означає всього лише «закуска». Спочатку в основу цього блюда входив і сир, і м’ясо (курка або свинина), і гриби, а подавалося воно гарячим. У наших широтах воно трансформувалося в холодну страву із солоного оселедця.


Слойки з курячим філе й картоплею

— 9 лютого 2019 —

Листкове бездріжджове тісто - 1 кг; картопля - 4-5 великих бульб; варене куряче філе - 400 г; твердий сир - 200 г; пір’я зеленої цибулі - пучок; куряче яйце - 1 шт.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; суміш прованських трав - 0,5 ч. л.; пшеничне борошно для підпорошення - 2-3 ст. л.


Голубці з пекінської капусти в духовці

— 9 лютого 2019 —

600 г фаршу, 1 велика цибулина, 2 середні моркви, 0,5 склянки рису, 1 великий качан пекінської капусти, 15 мл соняшникової олії, 2 ст. л. томатної пасти, 1 лавровий лист, 0,5 ст. л. солі + 0,5 ч. л., 0,5 ч. л. меленого перцю + 0,3 ч. л. 0,5 ст. л. цукру, 400 мл води.


Японські булочки Хоккайдо

— 9 лютого 2019 —

Заварне тісто танджонг: молоко - 100 мл, борошно - 30 г; тісто: молоко - 160 мл, борошно - 350 г, цукор - 2 ст. л., вершкове масло - 1 ст. л., яйця - 2 шт., сіль - 1 ч. л., свіжі дріжджі - 20 г; начинка: цукор - 4 ст. л., вершкове масло - 2 ст. л., мелена кориця - 0,5 ч. л.


Жаримо картоплю правильно

— 9 лютого 2019 —

ПРАВИЛО №1. Картоплю після очищення й нарізки обов’язково треба замочити в холодній воді.


Курячі стегенця в сметано-гірчичному маринаді

— 4 лютого 2019 —

Курячі стегна - 4 шт.; сметана (15-20%) - 3 ст. л.; гостра столова гірчиця - 1 ст. л.; яблучний оцет - 1 ст. л.; класичний соєвий соус - 1 ст. л.; оливкова олія - 1 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; мелена паприка - 0,25 ч. л.; італійські трави - 0,25 ч. л.


Апельсинові мафіни з чорносливом

— 4 лютого 2019 —

4 яйця, 100 г вершкового масла, 150 мл сметани, цедра 1 апельсина, 250 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 склянка цукру, 1 ч. л. ванільного екстракту, 100 г чорносливу, сік 1 апельсина.


Пица: приготувати зможуть не лише італійці

— 4 лютого 2019 —

Піца залежно від начинки може бути й закускою, і другим блюдом, і десертом. Це блюдо, що нагадує за формою пекуче італійське сонце, з начинкою з різноманітних національних продуктів цієї країни, завжди, і в будень, і у свята, знаходить місце на столі у італійців.  



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...