Кулінарія

Багет запечений з ковбасою

— 3 березня 2016 —

Багет - 0,5 шт., сир твердий - 50 г, сирок плавлений - 1 шт., гірчиця солодка - 1 ч. л., часник - 2 зуб., цибуля зелена - 1 шт., помідор - 1 шт., сметана - 2 ст. л., ковбаса копчена - за смаком, 3-4 скибочки, петрушка свіжа - 0,5 пуч.


Печемо млинці на Масницю

— 3 березня 2016 —

На Масницю вже не можна їсти м'ясо, але ще дозволена риба й молочні продукти. Весь тиждень треба їсти млинці, причому всі дні мають особливе значення. В один день варто пригощати зовиць, в іншій - відправитися в гості і т.д. Млинці не вийде замінити тістечками й круасанами. Вони - частина ритуалу, часточка Сонця, що призивається на холодну землю. Відповідно до повір'їв, хто не зустрів гідно Масницю весь рік проживе нещасним і замерзлим. 


Котлетки під шубкою

— 25 лютого 2016 —

Фарш (з індички) - 1 кг, яйце - 2 шт., батон (білий, без скоринки) - 0,5 шт., майонез - 2 ст. л., молоко - 120 мл, сіль, перець, сир твердий - 250 г, масло вершкове - 50 г, помідор - 2 шт., олія рослинна.


Бананово-арахісові кекси

— 25 лютого 2016 —

1 спілий банан (близько 150 г в очищеному вигляді), 150 г арахісового масла (пасти), 50 мл рослинної олії, 1 яйце, 125 г цукру, 50 мл кефіру або нежирної сметани, 225 г борошна, 2/3 ч. л. розпушувача, 1/4 ч. л. соди.
Для посипання: 30 г смаженого арахісу, 50 г цукру.


Жюльєн з куркою та грибами

— 25 лютого 2016 —

500 г курячого філе, 300 г печериць, 200 г цибулі, 200 г сиру (твердого), 300 г вершків (15-25%) або сметани, 2 ст. л. борошна, сіль, перець, рослинна олія.


Свинина запечена

— 25 лютого 2016 —

Філейна частина свинини - 2 кг, часник - 6-7 зубків, приправа до гриля  - 1 ст. л., гостра приправа до м'яса - 1 ст. л., сіль - за смаком.


Піца: страва, що нагадує італійське сонце

— 25 лютого 2016 —

Піца - одна з найпопулярніших італійських страв. Це круглий корж із тіста з начинкою, запечений в печі.


Паста карбонара

— 18 лютого 2016 —

Спагеті - 200 г, олія маслинова - 30 мл, цибуля ріпчаста - 1 шт., бекон - 200 г, вершки - 100 мл, прованські трави, жовток - 1 шт., сир пармезан - 30 г, базилік зелений - 1 гілочка, сіль, перець - за смаком.


Грибне масло

— 18 лютого 2016 —

150 г свіжих грибів (печериці, гливи), жменька сушених грибів (15 г), 100-125 г розм'якшеного вершкового масла, 1 цибулина, 2 зубки часнику, 1 гілочка чебрецю, 1 ст. л. бренді, лимонний сік, сіль, перець, рубана зелень.


Грибний пиріг із сирно-вершковим кремом

— 18 лютого 2016 —

Яйця - 5 шт., сметана - 200 г, сіль - 0,5 ч. л., цукор - 2 ч. л., розпушувач - 2 ч. л., борошно - 2 скл., гриби - 300 г, сир не сильно гострий, краще вершкових сортів - 200 г, вершки - 75 г.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...