Кулінарія

Як приготувати "миколайчики"

— 16 грудня 2016 —

Традиційно на День Святого Миколая (19 грудня) мами готують "миколайчиків". Можна приготувати будь-яке сухе розсипчасте печиво, розписати його глазур'ю - і ваші частування на свято готові.  


Готуємо омлет - ідеальна страва для сніданку

— 16 грудня 2016 —

Омлет - це найкращий сніданок, адже що може бути простіше і смачніше? Незважаючи на таку простоту в готуванні, існує безліч оригінальних рецептів омлетів, класичний рецепт якого можна сильно різноманітити додаванням тертого сиру, бекону, зелені і так далі, все залежить від вашої фантазії!


Печиво

— 16 грудня 2016 —

Борошно - 400 г, вершкове масло - 300 г, яйця - 3 шт., цукор - 200 г.


Гарячий шоколад

— 16 грудня 2016 —

450 мл молока; 70 г чорного шоколаду (70%); 30 г молочного шоколаду; 75 мл вершків (33%); 1/4 ч. л. меленої кориці; маршмелоу; щіпка солі.


Грибний пиріг з куркою

— 15 грудня 2016 —

150 г пшеничного борошна в/с; 50 г кукурудзяного борошна; 5 г розпушувача для тіста; 3 яйця курячих; 2 ст. л. жирної сметани; 50 мл маслинової олії.
Для грибної начинки: 300 г білих грибів; 200 г вареної курки; 200 г ріпчастої цибулі; 200 г моркви; пучок зеленої цибулі; сіль, перець, олія для смаження, вершкове масло.


Салат з пекінською капустою і куркою

— 14 грудня 2016 —

Варене куряче філе - 300 г, варене філе кальмарів - 3 шт., болгарський перець - 1 шт., пекінська капуста - 300 г, помідори - 2 шт., 1 середнє яблуко (кисло-солодке), сіль, сметана (або натуральний йогурт), сік лимона.


Спагеті з вершково-грибним соусом

— 14 грудня 2016 —

450 г відварених спагеті (відварювати безпосередньо перед подачею на стіл), 750 г печериць, 225 мл нежирних вершків, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. маслинової олії, 1-2 зубки часнику.


Вершковий суп з рисом і грибами

— 14 грудня 2016 —

4 курячих крильця, 2 ст. л. маслинової олії, 400 г печериць, 1 середня морквина, 1 середня цибулина, 1 ст. л. борошна, сіль, чорний мелений перець - за смаком, 2,5 л води, 1 чашка круглого рису, 2/3 скл. вершків (сметани), 1 лавровий лист, жменя нарізаної зелені свіжої петрушки.


Коричні булочки

— 14 грудня 2016 —

85-100 г розтопленого масла вершкового, 1,5-2 скл. добре просіяного борошна, 1-2 яйця, 100-150 г цукру, 100-150 г теплого молока, 1,5-2 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. мускатного горіха, щіпку солі.
На присипку: 100-150 г цукру, 120-150 г вершкового масла, 1-1,5 ч. л. кориці.


Сало: український національний продукт. Вибір і підготовка до засолу

— 14 грудня 2016 —

Сало... холодненьке, з тоненькими прожилками рожевого м'яса, у прикуску з гострим часничком та під наваристий борщ. М-м-м... І відрізаючи черговий солоний шматочок із чорним хлібцем, розумієш, чому раптом підшкірний жир (яким, по суті, і є сало) вознесенський у ранг майже найголовнішої української національної страви.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...