Коментар фахівця

Щоб фільтр не засмітився. Як не допустити проблем із нирками

— 3 жовтня 2021 —

Думаєте, якщо нирки не в порядку, це відразу буде очевидно? Зовсім необов’язково. Та й симптоми, якщо такі з’являться, найчастіше занадто різноманітні, щоб запідозрити щось конкретне. Про те, як захистити нирки й зберегти їх здоровими, розповідають лікарі-нефрологи.


Як зберегти шию та спину здоровими

— 14 квітня 2021 —

Тривала сидяча робота, неправильне підняття важких предметів, шкідливі звички, сон на незручному матраці та й банальне перевантаження від «городніх вправ» – усе це може призвести до болю в спині.


Чи можна бігати при варикозі ніг?

— 27 лютого 2021 —

Варто відзначити, що варикозне розширення вен - одне з найпоширеніших захворювань в сучасному світі. На жаль, ритм життя людини 21 століття не передбачає великої рухової активності: сидяча робота, велика кількість жирної їжі і фаст-фуду - все це впливає на розвиток зазначеного захворювання. Медична статистика реєструє факт, що близько 60% жінок і 10% чоловіків у віці від 20 років і старше страждають варикозом.


Цитомегаловірус може викликати інфекції широкого діапазону тяжкості

— 29 січня 2021 —

Цитомегаловірус - це досить поширене вірусне захворювання, яке, між тим, відомо далеко не кожному. Цитомегаловірус, симптоми і характерні ознаки якого визначаються, перш за все, станом імунної системи, при нормальному її стані може взагалі ніяк себе не проявляти. Не виявляти і не чинити жодного шкідливого впливу на організм вірусоносія. Примітно, що у цьому випадку єдиною особливістю вірусоносія є можливість передачі цитомегаловірусної інфекції до іншої людини. Як же це відбувається? Чим небезпечний для нас цитомегаловірус? Яким має бути лікування? На ці питання нам відповів фахівець - лікар-вірусолог Михайло Васильович СІРКО.


Чим небезпечна алергія на холод

— 20 січня 2021 —

Прийшла зима і багато людей, виходячи на вулицю, відчувають дискомфорт: шкіра на обличчі і руках вкривається  червоними плямами, з’являється лущення (у деяких випадках висипання), очі сльозяться, а ніс закладений. З’являються усі ознаки алергії, яку у холодну погоду легко сплутати із гострими респіраторними захворюваннями. Відмінність полягає в тому, що в теплому приміщенні всі ці неприємні симптоми зникають.


Як не травмуватись узимку: поради медиків

— 28 грудня 2020 —

«Із настанням зими кількість травм  серед населення зростає»,  -  попереджають нас щороку лікарі та комунальники. А якщо піде мокрий сніг та вдарить морозець? О, тоді маємо значне зростання звернень громадян до травмпунктів, як це сталося, приміром, у столиці нещодавно, де протягом одного дня травмувалося понад 160 потерпілих. Чи можна уникнути такої мороки? Звісно. А ось як саме слід діяти, про це ми розпитали фахівця - лікаря-травматолога Сергія Васильовича ПЕТРУНЬКА.


Виразкова хвороба шлунку і 12-палої кишки причини, прояви, лікування

— 5 грудня 2020 —

Хто не стикався із ситуацією, коли на пропозицію скуштувати за святковим столом щось гостреньке, жирненьке, смачненьке, гість відмовляв дбайливій госпоині – «не можу, бо ж маю виразку шлунку». Отже, чули про цю недугу усі, а ось що вона являє собою конкретно, знають хіба що ті, кому лікарі не радять їсти оте «смачненьке». Тож, щоб уявити, що воно й до чого, ми звернулися по допомогу до фахівця – лікаря–гастроентеролога Сергія Васильовича ГОРБЕНКА.


Атопічний дерматит загострюється взимку

— 27 листопада 2020 —

Серед хвороб, що загострюються взимку є й шкірні недуги, приміром, атопічний дерматит. Атопічний дерматит - це алергічне захворювання шкіри, одне із тріади атопічних хвороб, до яких також належать бронхіальна астма, алергічні кон’юнктивіт, риніт.


Чому восени болять суглоби

— 21 листопада 2020 —

Усі знають, що саме у міжсезоння — восени та навесні — суглоби найчастіше дають про себе знати. З чим це пов’язано? Що робити у такому разі? Чи можна послабити сезонні напади таких недуг? Про це ми розпитали фахівця — лікаря-ортопеда Лідію Сергіївну ДОНЧИК.


Ревматизм – осіннє загострення

— 7 листопада 2020 —

З настанням холодів загострюються чимало захворювань, одне з яких - ревматизм. Які його чинники ризику, у чому полягає лікування і чи можна взагалі уникнути цієї напасті? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-ревматолога Петра Сергійовича ВОЛОШЕНКА.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс