Кулінарія

Готуємо тісто для чебуреків: правильні рецепти й корисні поради

— 7 лютого 2020 —

Багато хто з нас люблять чебуреки. Ця золотава скоринка, що хрумтить, соковита м’ясна начинка не може нікого залишити байдужим. Але не всі довіряють вуличним торговельним точкам, які продають чебуреки. І тому вважають, що краще приготувати їх вдома. Саме для вас - кілька рецептів приготування тіста для чебуреків.


Картопля в пакеті

— 1 лютого 2020 —

Картопля - 1 кг, соєвий соус - 3 ст. л., гірчиця - 1/2 ч. л., майонез домашній - 1 ст. л., майоран сушений - 1 ч. л., рослинна олія - 3 ст. л.


Рибний пиріг

— 1 лютого 2020 —

Для дрожевого тіста: 500 г пшеничного борошна; 3 курячих яйця; 200 мл води; 50 г вершкового масла або маргарину; 10 г сухих дріжджів; 1 ч. л. цукру; 0,5 ч. л. кам’яної солі. Начинка: скумбрия - 1-2 шт.; цибуля - 1 шт.; перець чорний мелений за смаком, лимон.


Гарбузовий суп-пюре з гострим фаршем

— 1 лютого 2020 —

Вода, овочевий або курячий бульйон - 1,5 л; гарбуз - 400 г; картопля - 4 бульби; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; м’ясний фарш - 300 г; оливкова олія - 50 мл; вершкове масло - 30 г; приправа каррі - 1 ч. л.; копчена паприка - 0,25 ч. л.; мелений коріандр - 0,25 ч. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; свіжа зелень - для прикраси.


Готуємо страви з курячих грудок

— 1 лютого 2020 —

Куряче м’ясо — доступний і простий у приготуванні продукт, який з’являється на столі практично кожної господині. Самою його корисною частиною вважається грудка — вона містить мінімальну кількість жирів, але при цьому багата білками й амінокислотами. Це м’ясо прекрасно підходить для збалансованого харчування дорослих і дітей. А щоб раціон був ще й різноманітним, спробуйте приготувати страву з курячих грудок по одному з рецептів.


Грибний соус до м’яса

— 25 січня 2020 —

Цибулина середня - 1 шт., часник - 2 зубчика, печериці - 350 г, борошно - 2 ч. л., вершкове масло - 30 г, курячий або овочевий бульйон - 400 мл, вершки 33% - 50 мл, маленький пучок петрушки.


Холодець з птиці

— 25 січня 2020 —

Цікавий факт: холодець, улюблена нами м’ясна страва, має французьке походження. Ще у XIV столітті кухарі придумали використовувати надлишки домашнього бульйону і м’яса, яке в ньому варилося. Останнє подрібнювали на пюре, заливали бульйоном і після витримки в холодному місці отримували галантин - ситне м’ясне желе.


Листковий пиріг зі шпинатом і бринзою

— 24 січня 2020 —

Листкове бездріжджове тісто - 1 кг; бринза - 300 г; заморожений шпинат - 400 г; ріпчаста цибуля - 2 голівки; курячі яйця - 2 шт.; рослинна олія - 25 мл; молоко - 50 мл; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.


Яка наготовлена їжа протримається в холодильнику тиждень

— 24 січня 2020 —

Не в кожної хазяйки є можливість (тим більше бажання) кашоварити щодня. Розбираємося, як правильно зберегти наготовлене наперед.


Банановий кекс

— 17 січня 2020 —

Пшеничне борошно - 320 г, цукор - 200 г, банани - 2 шт., курячі яйця - 2 шт., вершкове масло - 120 г, розпушувач - 1 ч. л., харчова сода - 0,5 ч. л., столовий оцет 9% - 1 ч. л., сіль - 1 щіпка, ванілін - 1 щіпка.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс