Кулінарія

Пісний борщ з грибними вушками

— 5 січня 2017 —

Cушені гриби - 150 г, буряк - 500 г, морква - 100 г, буряковий квас - 400 г, борошно - 50 г, вершкове масло - 100 г, сіль, перець - за смаком.


Кутя: традиції та історія

— 5 січня 2017 —

Для багатьох не секрет, що кутя є одним із символів Різдва Христового. Ми розповімо, як вона з'явилася і які існують традиції її готування.


Дванадцять страв, які обов'язково мають бути на столі у Святвечір, і що вони символізують

— 5 січня 2017 —

Відповідно до древньої традиції, Свята Вечеря в переддень Різдва збирає за столом всю родину. І що важливо - спізнюватися до столу ніяк не можна.


Трюфельний торт

— 30 грудня 2016 —

Для тіста: 100 г борошна, 300 г цукру, 140 г шоколаду гіркого, 2 яйця великих, 1,5 ст. л. какао-порошку, 140 г масла вершкового, 1 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. кави розчинної, 3 ст. л. вершків 35%.
Для глазурі: 1 ч. л. цукру, 50 г шоколаду гіркого, 100 мл вершків 35%.
Для крему і прикраси: 50 г шоколаду білого, 100 мл вершків 35%, 6 цукерок трюфелі.


Салат із креветок

— 30 грудня 2016 —

Креветки (варені й очищені) - 500 г, крабові палички - 200 г, огірок - 2 шт., зелений салат - 1 пучок, помідори чері - 2 шт., кріп, часник, сметана, перець чорний мелений.


Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибним кремом

— 30 грудня 2016 —

1 упаковка листкового бездріжджового тіста, 4 невеликі картоплини, 150 мл вершків (чим жирніше тим смачніше), 1 велика цибулина, 100 г сиру, 300 г грибів, пучок зелені, сіль, перець, 2 ст. л. рослинної олії.


Накриваємо святковий стіл

— 30 грудня 2016 —

Новорічний стіл вимагає до себе особливої уваги. Тому оформити його, завдання не з легких, адже в новорічну ніч за столом збираються найближчі люди.


Простий сирний десерт

— 22 грудня 2016 —

Сир - 400 г, сметана - 200 г, консервовані ананаси - 1 банка, ананасовий сік - 500 мл, желатин - 25 г, згущене молоко - 1/2 банки, ванілін, ізюм - за смаком.


Безе "новорічні ялинки"

— 22 грудня 2016 —

4 яєчних білки, 300 г цукру, 1/2 ч.л. зеленого чаю матчу або щіпка харчового барвника, різнобарвні посипання для прикраси.


Фарширований буряк

— 22 грудня 2016 —

Запечений буряк - 3 шт., сир твердих сортів - 100-150 г, печериці - 250 г, цибуля - 1 головка, вершки - 3 ст. л., сіль і перець - пару щіпок і на кінчику ножа відповідно, зелень будь-яка - 2 ст. л.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...