Кулінарія

Медово-лимонні курячі грудинки

— 12 січня 2017 —

4 курячих філе (близько 200 г кожне), 2 ст. л. рідкого меду, 2 лимони, 2 ст. л. маслинової олії, сіль і мелений чорний перець - за смаком. 


Картопляні кульки, фаршировані грибами

— 12 січня 2017 —

10 великих картоплин, 300 г печериць, 2 великі цибулини, 1 скл. сметани, 1 яйце, борошно, панірувальні сухарі, сіль, перець, рослинна олія.


Тефтельки в картопляних кошичках

— 12 січня 2017 —

4-5 картоплин, 1-2 ст. л. борошна, 300 г змішаного фаршу, 1 цибулина, 2 ст. л. вареного рису, 2 яйця (1 - у картоплю, 1 - у фарш), 100 г тертого сиру, сіль, спеції, петрушка.


Щедра вечеря. Що приготувати на Старий Новий рік

— 12 січня 2017 —

За традицією Щедрий вечір зустрічають за щедрим столом, тобто з непісними 12 стравами. Обов'язкова страва на святковому столі ввечері 13 січня - щедра кутя, заправлена салом або смальцем. Крім куті, на Щедрий вечір господарки готують колоритні українські страви: печеню, домашню ковбаску, пироги й вареники із сиром, млинці тощо.


Груші, відварені в червоному вині

— 5 січня 2017 —

Різдво - сезон для зимових сортів груш. Ця страва ідеально підходить для різдвяного обіду, сполучаючи в собі традиційні аромати Різдва. Грушево-винний відвар смачний сам по собі як гарячий або холодний напій, а додавши до нього кукурудзяний крохмаль, одержимо соус до груш.


Маринований оселедець

— 5 січня 2017 —

Для маринаду: на 250 мл води - 2 лаврових листки, 1,5 ст. л. оцту, по 4 горошини чорного і запашного перцю, 1/2 ч. л. цукру. 


Заливна риба

— 5 січня 2017 —

1,5 кг риби, 2 цибулини, 4 моркви, 1 корінь петрушки, 1 корінь селери, 2-3 лаврового листа, 1/2 скл. столового оцту, 2-3 ч. л. желатину, гвоздика, запашний перець горошком, 1/2 ст. л. солі й цукру.


Пісний борщ з грибними вушками

— 5 січня 2017 —

Cушені гриби - 150 г, буряк - 500 г, морква - 100 г, буряковий квас - 400 г, борошно - 50 г, вершкове масло - 100 г, сіль, перець - за смаком.


Кутя: традиції та історія

— 5 січня 2017 —

Для багатьох не секрет, що кутя є одним із символів Різдва Христового. Ми розповімо, як вона з'явилася і які існують традиції її готування.


Дванадцять страв, які обов'язково мають бути на столі у Святвечір, і що вони символізують

— 5 січня 2017 —

Відповідно до древньої традиції, Свята Вечеря в переддень Різдва збирає за столом всю родину. І що важливо - спізнюватися до столу ніяк не можна.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...