Кулінарія

Гарбузовий кекс

— 24 лютого 2020 —

Гарбуз - 250 г готового пюре, цукор - 300 г, борошно - 250-300 г, рослинна олія - 100 мл, яйця - 2 шт., розпушувач - 1,5 ч. л., мелені спеції: кардамон, мускатний горіх - по 1/4 ч. л., кориця - 0,5 ч. л., горіхи волоські - жменя, цедра 1 апельсина - за бажанням.


Курячі грудки в гірчичному соусі

— 24 лютого 2020 —

6 курячих грудок, 200 г твердого сиру, 100 г сиру пармезан, 160 мл молока, 3 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. борошна, сіль і чорний перець - за смаком, 2 ст. л. насіння гірчиці.


Салат із капусти з тунцем і оливками

— 24 лютого 2020 —

1 маленька пекінська капуста, 1 банка тунця, 1 банка оливок без кісточок, 1 ст. л. рослинної олії, лимонний сік, трохи меду та сушеного часнику, гілочка петрушки та смажений кунжут.


Сирні кільця

— 24 лютого 2020 —

200 г борошна, 200 г кисломолочного сиру, 200 г вершкового масла, 1 яйце, 100 г цукру


Колодій-2020: Рецепти смачних страв з сиру

— 24 лютого 2020 —

Колодій бере свій початок ще з трипільських часів, до хрещення Київської Русі. Саме з нього з’явилась назва свята, а також народні гуляння, прив’язування колодки неодруженим парубкам та традиційні страви. Всі ці гуляння влаштовувались на честь весняного пробудження природи.


Запечене стегно індички в пряному маринаді

— 13 лютого 2020 —

Стегно індички - 1 кг, сухий часник - 1 ч. л., копчена паприка - 1 ч. л., мелена зіра - 1 ч. л., сіль - 3/4 ч. л., рослинна олія - 3 ст. л.


Іспанський гарячий шоколад

— 13 лютого 2020 —

150 г темного шоколаду, 50 г коричневого цукру, 70 мл незбираного молока, 0,5 ч. л. порошку кориці, 1 ч. л. картопляного крохмалю.


Качка запечена з яблуками і рисом

— 13 лютого 2020 —

Відварений довгий рис - 1 ст.; качка - до 2 кг; яблука - 2–3 шт.; перець, сіль - за смаком.


Кекс-піца з помідорами, фетой і базиліком

— 13 лютого 2020 —

1 пучок базиліка, 1 перчик чилі в олії (за бажанням), 1 пакетик дріжджів, 100 г сушених помідорів, 130 г борошна, 15 мл оливкової (рослинної) олії, 150 г сиру фета, 150 г помідорів черрі, 180 г поленти, 25 мл молока, сіль - за смаком (1/2 кавової ложечки).


Шоколадний торт

— 13 лютого 2020 —

Борошно - 235 г, сода - 7 г, сіль - 1 ч. л., какао - 65 г, цукор - 300 г, яйця - 2 шт., вершкове масло - 60 г, оливкова олія - 60 г, ванільний екстракт - 2 ч. л., молоко - 260 мл., винний оцет - 1 ст. л.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс