Кулінарія

Пісочний пиріг з яблуками

— 14 вересня 2019 —

Для тіста: 180 г борошна; 90 г вершкового масла; 3 ст. л. цукру; 2 ст. л. холодної води. Для начинки: 3 великих яблука; 3-4 ст. л. цукру; 60 г вершкового масла; 2 ст. л. лимонного соку.


Аджика з яблуками й помідорами

— 14 вересня 2019 —

Помідори - 2,5 кг, морква - 1 кг, яблука - 1 кг, перець болгарський - 1 кг, часник - 200 г, перець гострий - 2-3 шт., сіль - 0,25 ст., цукор - 1 ст., оцет 3% - 1 ст., олія рослинна - 1 ст.


Чому яйця погано чистяться

— 14 вересня 2019 —

Навіть якщо варити яйця з різних партій однаковий час і після варіння заливати їх холодною водою, чиститися вони можуть по-різному. Багато в чому це залежить від того, наскільки вони свіжі: легше очистити не тільки що знесені яйця, а ті, які пролежали 1-2 тижня.


Курячі «стегенця»

— 8 вересня 2019 —

Начинка: 7 курячих ніжок, сіль, гострий чилі перець, паприка, куркума, 2 часточки часнику, 1 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. плавленого сиру.
Тісто: 250 г борошна, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 1 ч. л. розпушувача тіста, 1 яйце, 150 г сметани, 1 ст. л. рослинної олії.


Яблучні «корони»

— 8 вересня 2019 —

200 г антонівки, 6 г цукрового піску, 50 г олії, цукрова пудра, тісто. Для тіста: 50 г пшеничного борошна, 1 яйце, 50 г молока, 10 г цукрового піску, 20 г вершків.


Ніжний сирний торт

— 8 вересня 2019 —

Тісто: 2 яйця, 200 г кисломолочного сиру, 100 г вершкового масла, 150 г цукру, ванільний цукор, 1 ч. л. розпушувача, 1/3 ч. л. соди, 150 г борошна; крем: 250 г сметани, 200 г кисломолочного сиру, цукор - за смаком.


Сезон «смугастої ягоди»

— 8 вересня 2019 —

Серпень і вересень – справжній рай для любителів кавунів, найбільших і, як багато-хто впевнений, найсмачніших на світі ягід. Кавун – справді, ягода. Але, як стверджують ботаніки, ягода помилкова: він належить до сімейства гарбузових, і його плід науковою мовою називається гарбуз.


Варенуха по стародавньому рецепту

— 24 серпня 2019 —

Сушені фрукти – 150 г, горілка (гарної якості) – 1 л (можна замінити житнім самогоном), мед – 250 г, лавровий лист – 1 шт., шматочок хліба житнього, небагато води й борошна й рослинна олія – 1 ч. л. ( для тіста), імбир, гвоздика, кориця – по 1/2 ч. л., духмяний перець – 2-3 горошини.


Гуцульскій банош

— 24 серпня 2019 —

На 2 хороші порції баношу нам знадобиться: 1,5 склянки (200 г) кукурудзяної крупи дрібно меленої (можна взяти борошно, тоді вершків чи сметани знадобиться менше, оскільки швидше звариться); 500 г вершків або рідкої сметани (зважайте, зі сметани банош виходить кислуватий, якщо такий не любите, обов'язково беріть вершки); сіль, копчене сало або бекон, бринза.


Українська кухня: нам є чим пишатися

— 24 серпня 2019 —

Україна по праву може пишатися тим, що задовольнить смак навіть самого претензійного гурмана. Українське застілля описано багатьма класиками літератури - що й говорити, наш народ розуміється на їжі й відрізняється гостинністю. В українській кухні є традиційні страви, завдяки яким її впізнають. А якщо поглибитися в кулінарні традиції, то найдуться такі назви й рецепти, які вас приємно здивують.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс