Кулінарія

Скумбрія запечена в гірчичному соусі

— 13 грудня 2019 —

Свіжоморожена скумбрія - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; лимон - 1/4 шт.; гірчиця в зернах - 1 ст. л.; гостра гірчиця - 1 ч. л.; майонез - 2 ст. л.; рафінована рослинна олія - 1 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для риби - 1 ч. л.; лавровий лист - 3 шт.; петрушка - 1-2 гілочки для прикраси.


Штолен, пудинг, кекс - три прості десерти для різдвяного стола

— 13 грудня 2019 —

Багато господарок уже починають підготовку до зимових свят, які традиційно починаються 19 грудня - у день Святого Миколая. У ці дні наші будинки наповнюються ароматом мандарин, ялинки й, звичайно ж, різдвяної пряної випічки.


Куряча печінка смажена з цибулею у карамелі

— 7 грудня 2019 —

600-700 г курячої печінки, 6 середніх цибулин, 2-3 ст. л. оливкової олії, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру, 250 мл білого сухого, напівсухого вина або десертного вина, по 1 кавовій ложечці меленого сухого імбиру й тертого мускатного горіха, 1 ч. л. меленого чорного перцю, сіль.


Домашні енергетичні батончики

— 7 грудня 2019 —

Для основи: по 1/2 ст. насіння соняшника й насіння гарбуза (очищених), 1/2 ст. кунжуту, 1 ст. мюслі, 1 ст. здрібненої горіхової суміші, 1 ст. ізюму (або будь-яких сухофруктів). Для заливання: 125 г вершкового масла, 1/2 ст. меду, 1/3 ст. цукру.


Овочева закуска

— 7 грудня 2019 —

Буряк – 2 шт., морква – 2 шт., цибулина – 2 шт., капуста білокачанна – 1 кг.


Суп-пюре з цвітної капусти

— 7 грудня 2019 —

Цвітна капуста - 1 кг; картопля - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 голівка; часник - 2 зубчика; сметана - 150 г; вода - 2 л; вершкове масло - 25 г; гірчиця в зернах - 2 ст. л.; оливкова олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; сушені італійські трави - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 2 шт.; духмяний перець - 3 горошини; зелена цибуля.


Час капусти: секрети вибору й квашення

— 7 грудня 2019 —

Друга половина осені й початок зими - саме час для засолювання капусти. Причина - на ринку тільки пізні сорти цього овочу, які ідеально підходять для заготовок на зиму. Про незвичайні рецепти квашеної капусти, секрети вибору правильної голівки, а також нюанси її приготування читайте в цій статті.


Грецький пиріг з м’ясом

— 1 грудня 2019 —

400 г м’ясного фаршу (яловичина+свинина), 500 г готового листкового тіста, 1 цибулина, 5-6 ст. л. консервованих помідорів у власному сокові, 50 г сиру, сушений базилік, сіль, чорний мелений перець, тертий мускатний горіх — за смаком, 1 жовток, кунжут.


Солодка ковбаска

— 1 грудня 2019 —

100 г вершкового масла, 200 г піскового печива, 80 г волоських горіхів, 2 ст. л. какао, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. молока.


Салат із червоної капусти, яблук та апельсина

— 1 грудня 2019 —

Червонокачанна капуста - 300 г, яблука - 300 г, апельсини - 200 г, рослинна олія - 4-5 ст. л., лимонний сік - половина лимона, сіль - за смаком, цедра лимона - невелика жменя.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс