Кулінарія

Картопляний рулет із грибами

— 29 червня 2017 —

Картопля - 1 кг, пшеничне борошно - 3 ст. л., печериці - 350 г, морква - 2 шт., сіль - за смаком, чорний перець (мелений) - за смаком, зелень - 1 пуч., соняшникова олія - 1 ст. л., крохмаль - 3 ст. л., цибуля - 1 шт. 


Огірковий салат з маслинами й сиром

— 29 червня 2017 —

Огірок - 2 шт., салат - 1 пучок листя, маслини (без кісточок) - 15 шт., лимон - 1/2 шт., сир (за смаком) - 100 г, майонез.


Піскові кільця з горіхами

— 29 червня 2017 —

Вершкове масло - 220 г, цукор - 190 г, щіпка солі, ванільний екстракт - 1 ч. л., розпушувач - 1 ч. л., яйця - 2 шт. (у тісто) + 1 шт. (для змазування), борошно - 440 г (у тісто) + 40 г (на підпилювання), арахіс смажений - 150 г.


Оладки з кабачків із сиром і часником

— 29 червня 2017 —

Середній кабачок - 1 шт., яйце - 1 шт., натертий сир - 50 г, зубок часнику, борошно -  1 ст. л., сіль, перець - за смаком.


Вишня: користь і шкода червоної ягоди

— 27 червня 2017 —

Існує близько 600 видів вишні, їстівні сорти нараховують 200 різновидів, тому хімічний склад вишні може відрізнятися у відсотковому співвідношенні вітамінів і кислот залежно від регіону, де зростає дерево.


Соус песто

— 21 червня 2017 —

Базилік - 100 г, кедрові горішки - 50 г, часник - 1 зубок, пармезан натертий - 40-50 г, маслинова олія - 100 мл, лимонний сік - за бажанням і смаком, сіль, перець.


Яєчня по-грузинськи

— 21 червня 2017 —

Яйця - 3 шт., масло вершкове - 30-50 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., кукурудзяне борошно - 2 ст. л., помідори консервовані у власному соку - 1/2 банки, окріп - 1/2 скл., часник - 1-2 зубки, сіль, перець - за смаком, зелень (петрушка, кріп, базилік, кинза) - за смаком.


Торт «Порохнявий пень»

— 21 червня 2017 —

Сметана - 1,5 л, цукор - 650 г, яйце - 2 шт., розпушувач - 4 ч. л., пшеничне борошно - 6 скл., ізюм - 300 г, курага - 300 г, чорнослив - 300 г, волоські горіхи - 100 г.


Готуємо із соковитої молодої картоплі

— 21 червня 2017 —

Червень - місяць, у якому починається сезон молодої картоплі. Її вже можна купити на ринку або в найближчому супермаркеті. Пюре з неї не приготуєш, але молода картопля має купу переваг: вона не розварюється, не залишає крохмалистого післясмаку й відмінно сполучається з різноманітними свіжими соусами.


Гата - вірменський десерт

— 15 червня 2017 —

2 скл. борошна плюс ще трохи для розкочування, 250 г вершкового масла, 1 скл. кефіру, щіпка солі, 1/2 ч. л. соди, 2 яєчних жовтки для змазування.
Для начинки: 1,5 скл. борошна, 1,5 скл. цукрової пудри, 1 ч. л. ванільного цукру, 80 г пряженого масла.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс