Кулінарія

Бісквіт з полуничним суфле

— 12 червня 2013 —

Для бісквіта: 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 1/3 скл. борошна, 1 ст. ложка крохмалю, цедра 1/4 лимона, 1 ст. ложка ванільного цукру; 
для полуничного суфле: 500 г полуниці, 40-50 г цукрової пудри, 2 ст. ложки швидкорозчинного желатину, 250-300 мл вершків 35% жирності. 


Заморозка овочів, фруктів і зелені на зиму

— 12 червня 2013 —

Влітку ми збираємо врожай свіжих і живильних овочів і фруктів, частину з яких можна заморозити на зиму, зберігши при цьому більшість корисних властивостей.


Основні секрети готування в рукаві

— 12 червня 2013 —

Напевно, кожна господарка хоче, щоб приготовлені нею страви були смачними, ароматними, соковитими, але при цьому не занадто жирними та шкідливими для здоров'я. Є кілька способів отримати ароматну і соковиту страву, приготовлену з мінімумом жиру, один з них - запікання в рукаві. Як готувати в рукаві?


Огірки мариновані з яблуками

— 5 червня 2013 —

На 3-х літрову банку: яблука (кислі) - 1-2 шт., часник - 3-4 зубочки, кріп (парасольки), листя вишні, смородини - жменя, перець запашний горошком - 12 шт., гвоздика - 12 шт., лавровий лист - 4 шт., цукор - 5 ч. л., сіль - 4 ч. л., оцтова есенція - 2 ч. л., огірки.


Картопля, запечена з песто

— 5 червня 2013 —

1,5 кг молодої картоплі, 1 ст. л. маслинової олії, свіжомелений чорний перець. Для песто: великий пучок базиліка (тільки листя), 2 зубочки часнику, 1/3 скл. маслинової олії, 1 ст. л. кедрових горішків (фісташок), 200 г пармезану, сіль.


Холодні літні супи: топ 5 рецептів

— 5 червня 2013 —

У спекотну пору року на зміну гарячим наваристим супам приходять легкі прохолодні холодники, буряківники і гаспачо. Холодні супи - кращий засіб від літньої спеки.


Вершкова лазанья з цукіні

— 29 травня 2013 —

2 середніх цукіні, нарізати смужками, 1 коробка листів для лазаньї, вершкове масло - 3,5 ст. л., борошно - 3,5 ст. л., молоко - 2 скл., рикотта (або м'який сир) - 150 г, пучок базиліку, тертий сир пармезан, сіль і перець.


Курячі ніжки в соусі барбекю

— 29 травня 2013 —

Курячі ніжки - 10 шт., кетчуп - 3 ст. л., гірчиця - 2 ст. л., мед - 1 ст. л., соєвий соус - 2 ст. л., бальзамічний оцет - 2 ст. л., часник - 1 зубок, прованські трави - 0,5 ч. л., перець червоний, мелений - 0,25 ч. л.


Нутела в домашніх умовах

— 29 травня 2013 —

Молоко - 4 склянки, ядра лісових горіхів (арахіс або волоські) - 3-4 ст. л., сахар-пісок - 4 скл., борошно пшеничне - 4 ст. л., темний какао-порошок - 6 ст. л., масло вершкове - 1 пачка, сіль - половинка чайної ложки. 


Спеції - що до чого підходить

— 29 травня 2013 —

Щоб ваша страва вийшла смачною і ароматною, потрібно знати, які саме пряності підходять до певних страв.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...