Кулінарія

25 березня - день вафель

— 20 березня 2020 —

Традицію відзначати наступ весни 25-го березня придумали шведи. У цей день шведки відкладали всі справи й починали пекти свіжі, ароматні, товсті вафлі зі збитими вершками. Тепер до них приєднався увесь світ, а 25 березня стало Всесвітнім Днем вафель.


Шакшука: ізраїльська яєчня

— 12 березня 2020 —

Яйця - 4 шт., перець солодкий - 1 шт., помідори свіжі - 400 г, цибуля ріпчаста - 80 г, часник - 1-2 зубчики, паприка мелена - 2 ч. л., зіра мелена (кумин) - 1 ч. л., петрушка (або інша зелень) - 3-4 гілочки, сіль, перець - за смаком, рослинна олія (для смаження) - 3-4 ст. л.


Жульєн у тарталетках

— 12 березня 2020 —

Куряче філе - 300 г, печериці свіжі - 200 г, сир - 100 г, рослинна олія - 2-3 ст. л., тарталетки - 15-20 шт., сіль, перець - за смаком. Для соусу: сметана - 250 г, борошно - 1 ст. л., молоко - 250 мл, вершкове масло - 40 г.


Листкова самса з м’ясом

— 12 березня 2020 —

Тісто: 2 ст. борошна, 1 ст. води, 100 г вершкового масла, сіль. Начинка: 400 г яловичини, 2 ріпчасті цибулини, пучок свіжої зелені за смаком (кропу, петрушки, кінзи, навіть м’яти), вода, сіль, перець - за смаком.


Зелений паштет. Пісна страва

— 12 березня 2020 —

2 спілих авокадо, 50 г кедрових горіхів, 1 лимон, 30 мл оливкової олії, 3 часточки часнику, листи базиліка - за смаком, 2 помідора, сіль, чорний перець - за смаком.


Мастика для тортів

— 12 березня 2020 —

Домашні торти мають особливу енергетику: у них зберігається тепло рук господарки, і саме такий торт створить особливий настрій на родинному святі. Вищий пілотаж домашньої гастрономії - не просто смачно приготовлений, але й гарно прикрашений десерт. Мастика в цьому вам допоможе.


Трояндочки з яблуками із листкового тіста

— 6 березня 2020 —

Листкове бездріжджове тісто - 500 г; червоні яблука - 2 шт.; лимон - 0,5 шт.; густий джем - 2-3 ст. л.; пшеничне борошно - 2 ст. л. для підпорошення; цукрова пудра - 1 ст. л. для прикраси; мелена кориця - 0,5 ч. л.


Як ліпити манти: покрокова інструкція

— 6 березня 2020 —

Простий спосіб формування мантів, який швидко освоїть навіть починаюча господарка.


Манти з м’ясом

— 6 березня 2020 —

Манти - апетитна м’ясна страва, що за формою й змістом нагадує великі пельмені. Однак замість звичайного варіння в окропі манти традиційно готовлять на парові в мантоварці. При правильному виготовленні вони виходять неймовірно соковитими, ароматними й смачними. Для одержання великої кількості «соку», у начинку обов’язково додають багато цибулі й невелику порцію води.


Гарбузовий пиріг: три смачні ідеї

— 6 березня 2020 —

АМЕРИКАНСЬКИЙ ГАРБУЗОВИЙ ПИРІГ З КОРИЦЕЮ



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс