Кулінарія

Яловичина, тушкована з грибами

— 12 квітня 2019 —

На одну порцію: 150 г яловичини, 10 г топленого сала, 20 г сухих грибів, 150 г картоплі, 50 г цибулі, 20 г сметани.


Пончики сирні

— 12 квітня 2019 —

Вершкове масло - 80 г, цукор - 100 г, яйця - 3 шт., сіль на кінчику ножа, лимонна цедра - 1 ч. ложка, лимонний сік - 2 ст. ложки, коньяк або горілка - 2 ст. ложки, сир - 200 г, мигдаль або волоські горіхи - 2 ст. ложки, борошно - 200 г, розпушувач - 2 ч. ложки, родзинки - 2 ст. ложки.


Сирно-шоколадний пиріг

— 12 квітня 2019 —

Для сирних кульок: 300 г кисломолочного сиру; 4 ст. л. борошна; 1 яйце; 60 г цукрової пудри; 50 г кокосової стружки. 
Для тіста: 200 г борошна; 3 яйця; 150 г цукру; 150 мл молока; 100 г чорного шоколаду; 3 ст. л. какао порошку; 2 ст. л. крохмалю; 1 ч. л. розпушувача; ванілін; щіпка солі. 
Для глазурі: 100 г шоколаду; 2 ст. л. цукру; 20 г вершкового масла; 40 мл вершків


Кулінарні помилки, які іноді роблять навіть досвідчені кухарі

— 12 квітня 2019 —

Якщо два кухаря готують ту саму страву з ідентичних інгредієнтів, то це зовсім не означає, що обидві вийдуть однаково смачними. Важливі не тільки компоненти, їх співвідношення й кулінарний талант. Уміння покласти стейк на пательню в потрібний момент (не раніше й не пізніше!), порізати картоплю часточками певного розміру й володіння іншими хитрощами не менш цінне.


Відкритий картопляний пиріг

— 12 квітня 2019 —

1,5 кг картоплі, 2 яйця, 1 ч. л. приправи «італійські трави», 1 зубчик часнику, сіль і перець - за смаком. Для начинки: 2 ст. л. оливкової олії, по 80 г солодкого перцю (червоний і зелений), 1 цибулина, 100 г шинки, 2 зубчика часнику, 100 г шпинату, 6 яєць, 120 мл молока, 150 г сиру, перець мелений.


Бальзамічні гриби

— 12 квітня 2019 —

1 ст. л. оливкової олії; 2 маленькі цибулини, нарізані дрібними кубиками; 3 ст. л. вершкового масла; 0,5 кг свіжих печериць або інших грибів, нарізаних пластинками невеликої товщини; 0,5 ч. л. солі; 1/4 ч. л. свіже змеленого чорного перцю; 1,5 ч. л. дрібно нарізаного свіжого розмарину або листи чебрецю; 2 ст. л. бальзамічного оцту; 1,5 ст. л. цукру; 1 ст. л. соєвого соусу; 3 зубчика свіжого часнику, подрібненого.


Яєчня з грибами, сосисками й сиром

— 12 квітня 2019 —

Курячі яйця - 4 шт.; свіжі печериці - 3 шт.; копчені сосиски - 2 шт.; твердий сир - 75 г; часник - 2-3 зубчика; свіжий помідор - 1 шт.; соус чилі - 1-2 ст. л.; оливкова олія для смаження - 50 мл; свіжий кріп - невеликий пучок; суміш мелених перців - щіпка; сіль - за смаком.


Пісні пироги з яблуками, варенням, капустою, картоплею й не тільки

— 12 квітня 2019 —

Різноманітна солодка й несолодка випічка з начинками й без. Вам вона прийдеться до смаку й ви будете готувати її не тільки під час посту.


Сирна панна котта

— 29 березня 2019 —

Сир кисломолочний - 340 г, ряжанка - 200 мл, вершки - 220 мл, желатин - 15 г, банан - 1 шт., мед - 1 ст. л.


Курка в цибульно-сметаному соусі

— 29 березня 2019 —

Курка - 800 г, сіль - 1/2 ч. л., чорний перець - за смаком, вода - 50 мл. Для соусу: цибуля -2 шт., сметана - 200 мл, вода - 100 мл, сіль - 1/3 ч. л., чорний перець - за смаком, кріп, петрушка - 1 ч. л., свіжа зелень - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс