Кулінарія

Масниця. Народні традиції свята

— 16 лютого 2017 —

У 2017 році в Україні оліїстий тиждень почнеться 20 лютого й буде тривати до 26 лютого, передвіщаючи собою прийдешній Великий піст.


Домашня кілька в томаті

— 9 лютого 2017 —

500 г замороженої кільки, 300 мл томатного соку, 1 цибулина, 1 морква, рослинна олія, сіль, запашний перець горошком, лавровий лист, 1 ст. л. пшеничного борошна, 1 ст. л. цукру, сіль.


Печериці по-корейськи

— 9 лютого 2017 —

Печериці - 400 г; часник - 4 зубки; насіння кунжуту - 1,5 ч. л.; рафінована рослинна олія - 50 мл; яблучний оцет - 3 ст. л; мелений коріандр - 1/4 ч. л.; соєвий соус - 2 ст. л; петрушка - 0,5 пучка; перець чорний горошком - 6-7 шт.; перець запашний горошком - 3 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль - за смаком.


Шоколадний торт

— 9 лютого 2017 —

Бісквіт: 85 г просіяного пшеничного борошна, 20 г какао-порошку, 4 великі яйця, 105 г цукру, 80 г несолоного вершкового масла.
Крем: 450 г чорного шоколаду, 500 мл вершків, 5 великих яєць (жовтки), 65 г цукру.


Картопляні оладки із шинкою

— 9 лютого 2017 —

Картопля - 700 г, цибуля ріпчаста велика - 1 шт., шинка - 100 г, копчений сир - 100 г, яйце - 1 шт., борошно - 2 ст. л., олія рослинна - 4 ст. л., нарізаний кріп і петрушка - 1 ст. л., сушений чебрець - 1 щіпка, сіль - за смаком.


Не зажарюйте хліб і картоплю до темно-коричневого кольору

— 9 лютого 2017 —

Картопля і хліб, приготовлені при тривалому впливі високих температур, збільшують ризик розвитку рака. Ризик зростає, якщо такі продукти їсти регулярно, повідомили експерти FSA - Агентства з харчових стандартів Великобританії.


Уха: страва, яку неможливо зварити без риби

— 9 лютого 2017 —

Називати будь-який рибний суп ухою теж не можна. Уху не заправляють крупами, борошном, пересмаженою цибулею та ін. У неї кладуть тільки пряності, пряні овочі (та ж сира цибуля) і корені. Все інше - лише похідні від справжньої ухи або уха, але з якимось певним епітетом.


Голубці на ніжці

— 2 лютого 2017 —

Капуста білокачанна - 1 качан, курячі гомілки - 6 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., часник - 4 зубки, морква - 1 шт., перець болгарський - 1 шт., томатна паста - 70 г, сметана - 200 г, рис - 1/2 скл., вода - 1 скл., цукор - 1 ч. л., сіль - за смаком, помідор - 1 шт., базилік (сухий) - 1 ч. л.


Класичні капкейки (міні-кекси)

— 2 лютого 2017 —

Вершкове масло - 200 г, цукор - 1 скл., яйця - 2-3 шт. (залежно від розміру), борошно - 200 г, розпушувач - 1 ч. л. (5 г), ванілін - на кінчику ножа, молоко - 2-3 ст. л.
Для глазурі: цукрова пудра - 100 г.


Готуємо котлети

— 2 лютого 2017 —

Як і багато страв, котлети прийшли до нас із Франції. Спочатку їх готували тільки зі шматка натурального м'яса з реберною кісточкою. До речі, слово "котлета" і перекладається як - "порібнина". Нині котлети популярні в усьому світі. Для їхнього готування використовують не тільки м'ясо, але й рибу, морепродукти, овочі, крупи і фрукти.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...