Кулінарія

Свинячі реберця в кисло-солодкій глазурі

— 21 листопада 2019 —

М’ясні свинячі ребра - 1,8 кг; для розсолу: вода - 950 мл, сіль - 50 мл. Глазур: кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л., цукор - 2 ст. л., солодкий чилі соус - 2 ст. л., соєвий соус - 3 ст. л., яблучний оцет - 2 ст. л.


Хек з картоплею запечений у горщику

— 21 листопада 2019 —

Свіжоморожений хек - 600 г; картопля - 4 бульби; ріпчаста цибуля - 2 невеликі голівки; куряче яйце - 1 шт.; твердий сир - 100 г; сметана - 150 г; вершкове масло - 30 г; рослинна олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для риби - 0,5 ч. л.; чорний запашний перець - 4 горошини; лавровий лист - 4 шт.; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.


Що приготувати на вечерю?

— 21 листопада 2019 —

Немає сумніву, це питання хвилює усіх жінок, які працюють, не менше п'ять разів на тиждень. Як правило, всі ми приходимо з роботи голодні та стомлені. Готувати щось складне і "витратне" за часом сил немає. Та й довго стояти біля плити після напруженого трудового дня не дуже хочеться. І не потрібно. Ми із задоволенням поділимося з вами рецептами швидкої домашньої їжі, на приготування якої піде не більше 30 хвилин, а вечеря вийде смачною та ситною.


Сирні рогалики зі згущеним молоком

— 8 листопада 2019 —

Пшеничне борошно - 400 г; сир жирністю 5-9% - 200 г; вершкове масло - 200 г; цукор - 120 г; розпушувач - 1,5 ч. л.; сіль і ванілін - по 1 щіпці; куряче яйце - 1 шт.; варене згущене молоко - 0,5 банки.


Картопляні ватрушки

— 8 листопада 2019 —

Картопля - 500 г; яйце - 1 шт.; сіль - 0,5 ч.л.; борошно - 2 ст.л.; зелень - за смаком; сир - 200 г; фарш курячий - 250 г; цибуля - 2 шт.; майонез - 1 ст.л.; спеції - за смаком; часник - 1-2 зубчики.


Шоколадний торт «Пеле»

— 8 листопада 2019 —

Корж: 3 яйця; 250 мл кефіру (ряжанки); 200 г цукру; 85 г вершкового масла; 35 г какао в порошку; 1 ч. л. соди (+ ст. л. оцту); 240 г борошна.


Булгур – прадавня крупа здоров’я й радості

— 8 листопада 2019 —

Булгур не дуже популярний у нашій країні, однак якщо вже хазяєчка з ним познайомиться – те полюбить на все життя.


Листковий пиріг з повидлом із чорної порічки

— 3 листопада 2019 —

Листкове бездріжджове тісто - 400 г; повидло із чорної порічки - 3-4 ст. л.; заморожена вишня - 100 г; куряче яйце - 1 шт.; цукрова пудра для прикраси - 1 ст. л.


Курячі крильця в сметанному соусі

— 3 листопада 2019 —

Курячі крила - 1 кг; сметана - 3 ст. л.; гострий томатний соус - 1 ст. л.; ріпчаста цибуля - 1 голівка; часник - 2-3 зубки; вода або курячий бульйон - 200 мл; оливкова олія - 2-3 ст. л.; сіль - за смаком; чорний мелений перець - 0,5 ч. л.; приправа для курки - 0,5 ч. л.; свіжа петрушка - 1-2 гілочки для прикраси.


Англійський морквяний торт

— 3 листопада 2019 —

Для тіста: 400 г борошна; 2 ч. л. розпушувача; 1 ч. л. соди; щіпка солі; 2 ч. л. без гірки кориці; 4 яйця; 300 г цукру; 1 ст. рослинної олії; 2 ч. л. ванільної есенції (можна взяти порошок); 400 г тертої моркви (можна взяти 50х50 з гарбузом); велику жменю не дуже дрібно здрібнених горіхів (волоські, мигдаль) - за бажанням.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс