Кулінарія

Гарбузово-горіховий торт із гарбузовим кремом

— 10 січня 2020 —

Тісто: 3 яйця, 130 г цукру, 10 г ванільного цукру, 135 г борошна, 2/3 пакетика розпушувача (у пакетику 10 г), щіпка солі, кориці, 200 г гарбузового пюре, 1 ст. (гранований) мелених горіхів (1:1 суміш волоських і мигдалю). Крем: 300 мл вершків 33%, 1 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 300 г гарбузового пюре, 100 г білого шоколаду.


Ідеальний десерт нашвидкуруч

— 10 січня 2020 —

Шарлотка - універсальний пиріг, який доречно подати і до сімейного обіду, і приготувати до приходу гостей. Її люблять жителі різних країн світу і за смакові якості, і за простоту приготування. А, головне, за те, що всі інгредієнти майже завжди є вдома в наявності.


Салат з буряка, апельсинів і фети

— 28 грудня 2019 —

2 відварених або запечених буряка, 1 смачний апельсин, 50 г листів салату, 100 г бринзи або фети, жменя підсмажених волоських горіхів. Для заправлення: по 1 ч. л. меду, гірчиці, 1 соусу бальзамік, 2 ст. л. оливкової олії, чорний перець.


Паштет з журавлиною та горіхами

— 28 грудня 2019 —

500 г курячої печінки, 1 велика цибулина, 1/2 ст. вершків, 1 яйце, Жменя сушеної журавлини, 2 ст. л. мигдальних пластівців або крупно порубаного мигдалю, 1 зубчик часнику, сіль, перець, майоран і базилік – за смаком.


Святкове печиво із джемом

— 28 грудня 2019 —

Тісто: 110 г вершкового масла, 70 г цукрового піску, 1 яйце,  1/2 ч. л. ванільного екстракту, 50 г мигдального борошна, 190 г пшеничного борошна, 2 г розпушувача, сіль щіпка. Для джему: 250 пюре будь-яких фруктів або ягід, 150 г цукрового піску.


Тарталетки «ялинки»

— 28 грудня 2019 —

Варене куряче філе - 150 г; курячі яйця - 2 шт.; твердий сир - 200 г; консервована кукурудза - 100 г; морква по корейські - 50 г; тарталетки - 12 шт.; майонез - 2 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 маленький пучечок.


Як сервірувати святковий стіл?

— 28 грудня 2019 —

Білий колір зробіть провідним для всього оформлення столу, наприклад, постеліть скатертину, поставте білі свічки і посуд, але доповніть золотистими, сріблястими предметами або предметами з перламутровим блиском. Адже білий колір - це відмінне, завжди актуальне рішення, яке в Новий рік буде дуже доречним.


Стейки форелі запечені під соусом теріякі

— 28 грудня 2019 —

Стейки форелі - 2 шт. по 250 г; рідкий мед - 1 ст. л.; часник - 1-2 зубчики; соєвий соус - 50 мл; оливкова олія - 1 ст. л.; вода - 50 мл; винний оцет 6% - 1 ст. л.; картопляний крохмаль - 2 ч. л. без гірки; мелений імбир - 1 ч. л.; цукор - 1 ст. л.; зелена цибуля і насіння кунжуту для прикраси.


Імбирне пряникове тісто

— 28 грудня 2019 —

1 ст. л. меленого імбиру, 1 ст. л. кориці, цедра 1 апельсина й лимона, 1/2 ч. л. мускатного горіха, 450 г борошна, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 120 г вершкового масла, 220 г цукру, 100 г меду, 2 яйця.


Мандариновий лукум

— 28 грудня 2019 —

Сік мандаринів - 400 мл; цукор - 3 ст. л.; крохмаль - 3 ст. л.; вершкове масло - 1 ст. л. з гіркою; для обсипання — кокосова стружка.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс