Кулінарія

Грушеве варення з маком і ваніллю

— 25 серпня 2016 —

400 г груш, 100 г цукру, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. маку, 0,5 стручка ванілі.


І знову - картопля

— 25 серпня 2016 —

Страви з картоплі не мають потреби в рекламі, усі господарки люблять і цінують картоплю. У будь-якому будинку вона займає на столі почесне місце. Картопля чудово сполучається з будь-яким продуктом: з рибою, м'ясом, грибами, молоком, овочами, травами. Картоплю смажать, варять, тушкують, запікають, печуть, роблять пюре, котлети, оладки, рагу. Картопля - другий хліб, а страви з картоплі - незамінні на кожному столі.


Сливова галета

— 17 серпня 2016 —

3-4 сливи, 1/3 чашки* і 2 ст. л. цукру, корінець свіжого імбиру (для 2 ч. л. імбирного соку), 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Тісто: 1 1/4 чашки борошна, 110 г холодного вершкового масла, 1/4 ч. л. солі, 1/4 чашки крижаної води, 1 яйце злегка збите для обмазування, цукор для посипання.


Італійський cирний хліб - швидка і смачна закуска

— 17 серпня 2016 —

Сир твердий - 340 г, вершкове масло - 110 г, зелена цибуля - 100 г, мак - 2 ч. л., буханець свіжого хліба.
Для начинки: печериці - 340 г, вершкове масло - 1 ст. л., свіжий чебрець - 1 ст. л.


Курячі оладки

— 17 серпня 2016 —

Куряча грудинка - 3 шт., 2-3 ст. л. майонезу, 1 яйце, 2-3 ст. л. борошна або крохмалю, сіль, перець - за смаком, 3-4 зубки часнику, щіпка карі.


Сирна соломка

— 17 серпня 2016 —

Сир твердий (близько 150 г) - 1 скл., борошно пшеничне - 1,5 скл., масло вершкове - 80 г, молоко - 4 ст. л., сіль - за смаком, лимонна цедра (одного маленького лимона), кмин, кунжут (необов'язково, але можете додати за бажанням).


Яблучний Спас. Що можна приготувати на свято

— 17 серпня 2016 —

Вважається, що після освячення яблук на Яблучний Спас вони здобувають якусь чарівну силу, і якщо загадати бажання, відкушуючи перший шматочок від яблука нового врожаю, то воно обов'язково здійсниться. З Яблучного Спасу яблука їдять просто так, додають у випічку, салати, роблять соки, компоти й усілякі заготівлі.


Відкритий м'ясний пиріг з картопляним тістом

— 11 серпня 2016 —

Для тіста: 200 г картоплі, 200 г борошна, 1 яйце, 50 г вершкового масла, сіль. 
Для начинки: 500 г свинини (або фаршу), 2 болгарських перці, 1 помідор, 2 невеликі цибулини, 100 мл жирних вершків (33-38%), 100 мл молока, 2 невеликі яйця, 2 ст. л. томатної пасти, сіль, перець, трохи тертого сиру.  


Листковий пиріг-перекидень

— 11 серпня 2016 —

Для тіста: 3 яйця, 1 скл. кефіру, 1-1,2 скл. борошна (щоб тісто було як на оладки), 1 ч. л. солі, 1 ч. л. соди погасити оцтом або 2 ч. л. розпушувача.


Смачні сирники

— 11 серпня 2016 —

500 г домашнього сиру жирністю 9%, 1 маленьке яйце + 1 жовток, 1 ст. л. з гіркою жирної сметани, 2-3 ст. л. цукру, 2 ст. л. манної крупи, 1 ст. л. борошна + борошно для обвалювання, пряжене масло.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...