Кулінарія

Гарбузовий хліб з курагою

— 25 жовтня 2018 —

Борошно - 650-700 г + борошно для обсипання робочої поверхні і тіста, гарбуз - 250 г, гарбузовий відвар - 100 мл, 1 яйце, цукор - 5 ст. л. + 1 ч. л., сіль - 1/2 ч. л., курага - 150 г, рослинна олія - 3 ст. л. + для змазування форми, дріжджі (свіжі) - 28 г.


Скумбрія з йогуртовим соусом

— 25 жовтня 2018 —

2 середні скумбрії, 1 маленька цибулина, 1 ст. л. листя розмарину, 4 ст. л. маслинової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, свіжомелений чорний перець, лимон для подачі.
Для соусу: 200 г натурального густого йогурту, 1 маленький огірок, 3 пера зеленої цибулі, 5 гілочок кропу, 1 ст. л. маслинової олії, сіль.


Салат з тунцем

— 25 жовтня 2018 —

Консервований у власному соку тунець - 1 банка (200 г), перепелині яйця - 10 шт., салат Романо - 1 невеликий качан, червоний болгарський перець - 0,5 шт., синя цибуля - 1 шт., кедрові горіхи - 1 ст.л., лимонний сік - 1 ст. л.
Заправлення для салату: лимонний сік - 1 ст. л., цукор - 1 ч. л., зернова гірчиця - 0,5 ч. л., часник - 1 зубок, маслинова олія першого віджиму - 50-70 г, сіль, чорний перець.


Кошички з білковим кремом

— 25 жовтня 2018 —

Тісто: борошно - 160 г, вершкове масло - 60 г, цукор - 40 г, розпушувач - 1/4 ч. л. щіпка солі, яйця - 1 шт.
Крем: яєчний білок - 100 г, цукор - 200 г.
Начинка: джем із чорної смородини (або за смаком) - 70 г.


Запікаємо великий шматок м'яса

— 25 жовтня 2018 —

Не секрет, що приготувати з великих м'ясних відрубів дійсно варту страву не так вже і просто. Кілька кулінарних прийомів від професійних кухарів допоможуть перетворити шматок м'яса на смачну, соковиту і рівномірно пропечену страву.


Капустяні конвертики в клярі

— 18 жовтня 2018 —

1 яйце; 300 мл холодної води; борошно; сіль; чорний мелений перець; спеції - за смаком, а також капустяне листя, твердий сир, будь-які м'ясні продукти, сіль і перець, пучок свіжого кропу (якщо є), рослинна олія.


Заварний торт «Карпатка»

— 18 жовтня 2018 —

Для тіста: маргарин вершковий (або вершкове масло) - 125 г; вода - 1 скл. (або навпіл з молоком); борошно (вищий сорт) - 1 скл.; сіль - щіпка; яйця курячі - 5 шт.
Для крему: молоко свіже - 1,5 скл.; яєчні жовтки сирі - 2 шт.; борошно - 2 ст. л.; крохмаль картопляний - 1 ст. л.; пудра цукрова - 0,5 склянки; масло вершкове - 250 г; сік лимона - 1 ч. л.; цукор ванільний - 0,5 пакетики; шоколад, курага - для прикраси.


Розсипчасте печиво «Кураб’є»

— 18 жовтня 2018 —

Масло вершкове - 100 г, борошно - 150 г, цукрова пудра - 50 г, яйця - 1 шт., джем (абрикосовий) - за смаком.


Заготовки з винограду на зиму: дуже смачно і незвичайно

— 18 жовтня 2018 —

Сезон заготовок уже практично підійшов до кінця. У якості блискучого фінального акорду варто побалувати себе та своїх близьких трохи незвичайними заготовками з винограду. Навіть одна баночка виноградних ласощів поповнить ваш вітамінний запас, здивує незвичайним смаком і навіть підніме настрій.


Яблучні драники

— 11 жовтня 2018 —

Яблуко - 2 шт., ванільний цукор - 10 г, яйце - 1 шт., лимонний сік - 1 ст. л., пшеничне борошно* - 60-100 г, сіль - 1 щіпка.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс