Кулінарія
Готуємо правильні голубці
— 13 жовтня 2017 —
Капустяне листя, фаршироване м'ясним фаршем, - страва білоруської, української, польської, литовської кухонь, в XIV-XV ст. запозичене литовськими й українськими кухарями з татарської й турецької кухонь, де воно називалося долма, і перероблене. Виноградне листя було замінене капустяним, бараняче м'ясо - свининою, рис же - перший час - пшоном. Назва «голубці» була дана страві значно пізніше - наприкінці XVIII - початку XIX ст.
Пюре з броколі та картоплі
— 6 жовтня 2017 —
Очищена картопля - 500 г, броколі - 500 г, вершкове масло - 100 г, вершки 20-30% жирності - 100 мл, сіль - за смаком.
Торт «Мікадо»
— 6 жовтня 2017 —
Для тіста: 150 г м'якого вершкового масла, 2 яйця, 500 г сметани, 1 ч. л. соди, 5-6 скл. борошна.
Для крему: 3 жовтки, 1 скл. цукру, 1, 5 скл. молока, 4 ст. л. какао, 2 банки (2 х 380 г) вареного згущеного молока, 500 г м'якого вершкового масла.
Баклажани як гриби
— 6 жовтня 2017 —
2 кг баклажанів, 1 головка часнику, 1 пучок кропу, 300 мл рослинної олії, 150 мл 9%-го оцту, 4 ст. л. солі, 2,5 л води.
Гречана запіканка з грибами і цибулею
— 6 жовтня 2017 —
Гриби - 200 г, гречнева крупа - 1 скл., сметана - 1/2 скл., цибуля ріпчаста - 2 шт., рослинна олія, сіль, перець - за смаком, яйце куряче - 4 шт.
Що приготувати з винограду
— 6 жовтня 2017 —
Виноград можна їсти просто так, а можна приготувати з нього дуже смачні осінні страви. Готувати з винограду можна не тільки десерти, але й різноманітні салати, м'ясні страви...
Хек з овочами
— 27 вересня 2017 —
1 кг хека, 2 великі моркви, 0,5 великого кореня селери, 2 середні цибулини, 0,5 скл. води, 5 горошин запашного перцю, 2-3 лаврових листа, 200 г томатної пасти, сіль, перець, 2 яйця, борошно.
Рисовий суп із грибами
— 27 вересня 2017 —
4 курячих крильця (або інше м'ясо курки); 2 ст. л. маслинової (соняшникової) олії; 400 г білих печериць; 1 середня морква; 1 середня цибулина; 1 ст. л. борошна; сіль, чорний мелений перець – за смаком; 2,5 л води; cклянка (180 мл) круглого рису; 2/3 склянки вершків (сметани); 1 лавровий лист; жменя нарізаної зелені свіжої петрушки.
Сирник з чорносливом та шоколадом
— 27 вересня 2017 —
Корж: 200 г печива "До кави", 70 г масла, 2 ч. л. меду.
Сирна маса: 1 кг домашнього сиру, 250 г вершків, 4 яйця, 1 пачка ванільного цукру, 150 г цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю, 150 г чорносливу.
Шоколадний мус: 200 г вершків (сметани), 6 г желатину (3 листи, якщо використовуєте листовий), 150 г молочного шоколаду, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао, 100 г чорносливу.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 177 |