Кулінарія
Пісний борщ з грибними вушками
— 5 січня 2017 —
Cушені гриби - 150 г, буряк - 500 г, морква - 100 г, буряковий квас - 400 г, борошно - 50 г, вершкове масло - 100 г, сіль, перець - за смаком.
Кутя: традиції та історія
— 5 січня 2017 —
Для багатьох не секрет, що кутя є одним із символів Різдва Христового. Ми розповімо, як вона з'явилася і які існують традиції її готування.
Дванадцять страв, які обов'язково мають бути на столі у Святвечір, і що вони символізують
— 5 січня 2017 —
Відповідно до древньої традиції, Свята Вечеря в переддень Різдва збирає за столом всю родину. І що важливо - спізнюватися до столу ніяк не можна.
Трюфельний торт
— 30 грудня 2016 —
Для тіста: 100 г борошна, 300 г цукру, 140 г шоколаду гіркого, 2 яйця великих, 1,5 ст. л. какао-порошку, 140 г масла вершкового, 1 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. кави розчинної, 3 ст. л. вершків 35%.
Для глазурі: 1 ч. л. цукру, 50 г шоколаду гіркого, 100 мл вершків 35%.
Для крему і прикраси: 50 г шоколаду білого, 100 мл вершків 35%, 6 цукерок трюфелі.
Салат із креветок
— 30 грудня 2016 —
Креветки (варені й очищені) - 500 г, крабові палички - 200 г, огірок - 2 шт., зелений салат - 1 пучок, помідори чері - 2 шт., кріп, часник, сметана, перець чорний мелений.
Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибним кремом
— 30 грудня 2016 —
1 упаковка листкового бездріжджового тіста, 4 невеликі картоплини, 150 мл вершків (чим жирніше тим смачніше), 1 велика цибулина, 100 г сиру, 300 г грибів, пучок зелені, сіль, перець, 2 ст. л. рослинної олії.
Накриваємо святковий стіл
— 30 грудня 2016 —
Новорічний стіл вимагає до себе особливої уваги. Тому оформити його, завдання не з легких, адже в новорічну ніч за столом збираються найближчі люди.
Простий сирний десерт
— 22 грудня 2016 —
Сир - 400 г, сметана - 200 г, консервовані ананаси - 1 банка, ананасовий сік - 500 мл, желатин - 25 г, згущене молоко - 1/2 банки, ванілін, ізюм - за смаком.
Безе "новорічні ялинки"
— 22 грудня 2016 —
4 яєчних білки, 300 г цукру, 1/2 ч.л. зеленого чаю матчу або щіпка харчового барвника, різнобарвні посипання для прикраси.
Фарширований буряк
— 22 грудня 2016 —
Запечений буряк - 3 шт., сир твердих сортів - 100-150 г, печериці - 250 г, цибуля - 1 головка, вершки - 3 ст. л., сіль і перець - пару щіпок і на кінчику ножа відповідно, зелень будь-яка - 2 ст. л.
1 | ... | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | ... | 203 |