Кулінарія

Страва, що облагороджує. Готуємо соуси

— 16 жовтня 2013 —

Соуси дають можливість приготувати з одних і тих продуктів страви, різні за виглядом і за смаком. Правильний добір соусів до страв має велике значення, тому що від нього багато в чому залежить смак, зовнішній вигляд і поживність їжі.


Курячі гомілки «а ля крем»

— 16 жовтня 2013 —

Курячі гомілки - 700-800 г, печериці  - 400 г, цибуля-порей (біла частина) - 1 шт., гірчиця дижонська - 1 ч. л., сметана - 200 г, вино сухе біле - 150 мл, зелена цибуля, сіль, перець, рослинна олія.


Пиріг з потрійною начинкою і яблуками

— 16 жовтня 2013 —

Тісто: молоко - 125 мл, масло вершкове - 50 г, цукор - 75 г, яйце - 2 шт., дріжджі свіжі - 18 г або сухі - 6 г, сіль, борошно 370-400 г;
начинка: молоко 100 мл, мак 50 г, горіхи волоські 50 г, ізюм 50 г, цукор 50 г, ром 1 ст. л., яблуко (кисле) 3 шт.


Салат з копченої скумбрії

— 9 жовтня 2013 —

Скумбрія копчена - 0,5 шт., яйце куряче - 3 шт., яблуко - 2 шт., огірок свіжий - 1 шт., майонез - 100 мл, зелений горошок консервований - 80 г.


Мандариновий мармелад

— 9 жовтня 2013 —

Сік 3 мандаринів, 1 пакетик (10 г) агар-агару, якщо немає, можна замінити желатином, 1 склянка цукру, можна додати трохи лимонної кислоти або соку (хто любить покисліше).


Часникові булочки

— 9 жовтня 2013 —

Для тіста: 400 г борошна, 20 г цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. сухих дріжджів (4 г) або 8 г свіжих, 260 мл молока, 30 г вершкового масла.
Начинка: 60 г м'якого вершкового масла, 5-6 зубків часнику, 2 ч. л дрібно порубаної зелені (петрушки, кропу).
Для змащення: 1 яйце + 1 ст. л. молока.


Рецепти з яблук: мочені, яблучне варення, компот

— 9 жовтня 2013 —

Що можна зробити з яблук? Звичайно ж, заготівлі - яблучне варення, джем, сік, компот і багато чого іншого. Ось кілька варіантів, включаючи смачні мочені яблука.


Домашня халва? Легко!

— 9 жовтня 2013 —

2 склянки очищеного насіння, 1 склянка борошна, 1/2 склянки соняшникової олії, 1/2 склянки води, 1/2 склянки цукру.  


Булочки з маком

— 9 жовтня 2013 —

1,5 ст. л. сухих активних дріжджів, 60 мл теплої води (не тепліше 45°С), 170 г вершкового масла, 50 г цукру, 2 яєчних жовтки, 1 ч. л. білого винного або яблучного оцту, 1 ч. л. ванільного екстракту (або 10 г ванільного цукру, або ванілін на кінчику ножа), 80 г сметани, 420 г борошна + ще трохи для присипки столу, 1/2 ч. л. солі.
Для начинки: 100 г маку, 150 г цукру, 2 ст. л. розм'якшеного вершкового масла.


Гриби в сметані

— 3 жовтня 2013 —

Гриби - 200 г, цибуля ріпчаста - 1/2 шт., сметана - 2 ст. л., цибуля зелена - 4 пера, часник - 1 зубок, чебрець - 1/2 ч. л., рослинна олія - 2 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...