Кулінарія

Заморозка грибів на зиму

— 15 жовтня 2015 —

На жаль, гриби бувають тільки в теплу пору року, а от узимку порадіти їхньому смаку у свіжому вигляді не вийде. Для того, щоб продовжити собі задоволення ласувати цими ароматними лісовими дарунками, можна заморозити гриби.


Сезон «тихого полювання». Грибні страви - готуйте із задоволенням і на здоров'я

— 15 жовтня 2015 —

Лісові гриби - головна здобич під час «тихого полювання». Перші гриби з'являються в лісі вже на початку літа, але найрясніший їхній урожай починається, як правило, восени. Повернувшись із лісу із зібраними ароматними апетитними грибочками, у першу чергу, ми думаємо про те, як їх приготувати.  Рецепти готування грибів численні та незмінно смачні.


Хліб «Гарбуз»

— 7 жовтня 2015 —

Молоко - 250 мл, вода - 50 мл, дріжджі свіжі - 20 г, борошно - 550 г, цукор - 1 ст. л., яйце - 1 шт., сіль - 1,5 ч. л., гарбузове пюре - 200 г, рослинна олія - 2-3 ст. л., 1 яєчний жовток для змазування.


Картопля запечена

— 7 жовтня 2015 —

6 середніх картоплин, 4 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. борошна, 2,5 скл. молока, 200 г тертого сиру, сіль і перець.


Салат з куркою, грибами й горіхами

— 7 жовтня 2015 —

Філе куряче - 150 г, яйця - 2 шт., гриби - 100 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., сир - 100 г, часник - 2 зубки, горіхи волоські - 50 г, майонез - за смаком.


Курка в гірчичному соусі в духовці

— 7 жовтня 2015 —

1,5 кг курки; 10 зубків часнику. Для маринаду: 2 ст. л. майонезу; 2 ст. л. йогурту; 1 ст. л. меду; 1 ст. л. гірчиці; 1 ст. л. лимонного соку; 2 ч. л. меленої паприки; 1 ч. л. куркуми; 3 зубки тертого часнику; сіль, перець. 


«І знесла курочка яєчко...»

— 7 жовтня 2015 —

9 жовтня - Всесвітній день яйця. Це неофіційне свято всіх любителів кулінарних страв, одним з основних інгредієнтів яких є яйце. Відзначається воно у другу п'ятницю жовтня.


Яблучний мармелад

— 1 жовтня 2015 —

5 великих яблук, 100 г цукру (якщо яблука солодкі, то за смаком), 2 ст. л. крохмалю, 100 мл води, 20 г желатину.


Котлети з баклажанів і картоплі

— 1 жовтня 2015 —

1 кг баклажанів, 1 яйце, 4-5 ст. л. борошна, 0,5 скл. сиру, тертого на дрібній тертці, 4-5 середні картоплини, терті на дрібній тертці, сіль, спеції - за смаком, зелень.


Печіночний рулет з сирною начинкою

— 1 жовтня 2015 —

1,5 кг яловичої печінки, 2 великі морквини, 250 г сиру плавленого, 2 середні головки білої цибулі, приправи на вибір, 20 мл пісної олії, 2 великих зубки часнику, 65 г вершкового масла, 1 ч. л. солі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...