Кулінарія
Хліб на заквасці
— 23 квітня 2020 —
3 склянки борошна, 500 г несолодкого грецького йогурту з живими бактеріями, 0,5-1 склянка сметани, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка сухих дріжджів.
Хліб з сиром і часником
— 23 квітня 2020 —
500 г борошна грубого помелу, 1,5 ч. ложки швидкодіючих дріжджів, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка прозорого меду, 2 здрібнених зубчика часнику, 25 г вершкового масла, 100 г тертого сиру чеддер, жменя листів чебрецю.
Щоб хліб був свіжим
— 23 квітня 2020 —
Особливо це актуально зараз в умовах карантину, щоб якомога рідше виходити на вулицю.
Хек з печерицями, запечений у вершках
— 18 квітня 2020 —
Свіжоморожений хек - 2 тушки; свіжі печериці - 350 г; курячі яйця - 2 шт.; вершки жирністю 10-15% - 200 мл; часник - 2 зубчика; рослинна олія - 50 мл; приправа для риби - 0,25 ч. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; зелень (кріп і петрушка) - 2-3 гілочки для прикраси.
Йогуртовий торт з персиками
— 18 квітня 2020 —
Для бісквіта: курячі яйця - 5 шт.; пшеничне борошно - 100 г; цукор - 150 г; картопляний крохмаль - 40 г; розпушувач - 1,5 ч. л.; лимонний сік - 0,5 ч. л.; сіль - 1 щіпка; ванілін - на кінчику ножа.
Готуємо святковий стіл
— 18 квітня 2020 —
Великдень цього року українцям доведеться відсвяткувати в умовах карантину, не виходячи зі своїх будинків. Усі великодні богослужіння не скасовуватимуть, а транслюватимуть у прямому ефірі. Адже скупчення людей в храмах або біля них несе серйозну загрозу їх життю та здоров’ю. І останні події підтверджують це: 13 квітня мер Києва Віталій Клічко повідомів під час брифингу, що у Києво-Печерській Лаврі підтвердили більше 90 випадків захворювання на Covid-19 серед священнослужителів.
Голубці з пекінської капусти з курячим філе
— 11 квітня 2020 —
Пекінська капуста - 1 качан, куряче філе - 700 г, довго зернистий рис - 3 ст. л., морква - 1 шт., ріпчаста цибуля - 2 шт., часник - 2-3 зубчика, томатний сік - 250 мл, оливкова олія - 50 мл, лавровий лист - 2 шт., чорний запашний перець - 4 горошини, сіль і чорний мелений перець - за смаком, хмелі-сунелі - 0,25 ч. л.
Рулетики з печінкових млинців
— 11 квітня 2020 —
Для млинців: 600 г курячої печінки, 200 мл молока, 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, сіль - за смаком. Для начинки: 1 ріпчаста цибуля, морква - за смаком, соняшникова олія для смаження, часник і сіль - за смаком, вершковий сир - за смаком.
Курячий салат з овочами в лаваші
— 11 квітня 2020 —
Лаваш - на одну порцію салату - 1 лист, курка - 300 г, цибуля червона - 80 г, зелень (за смаком) - 120 г, болгарський перець - 150 г, сметана (або домашній майонез), гірчиця - для заправки, сіль, перець, спеції - за смаком.
Італійський пасхальний пиріг
— 11 квітня 2020 —
Для тіста - борошно - 450 г, оливкова олія - 3 ст. л., вода - 150 мл; для начинки: шпинат - 350 г, сир Рікотта - 350 г, тертий пармезан - 1 ст. л., оливкова олія - 2 ст. л., яйця - 7 шт., майоран - 1 ст. л., сіль, перець, мускатний горіх - за смаком.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 202 |