Кулінарія

Апельсинові мафіни

— 7 серпня 2013 —

1 апельсин, 150 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 150 г вершкового масла або маргарину, 3 яйця, 2 ч. л. розпушувача (або 1 ч. л. соди), 200-250 г борошна.


Тюрингський сливовий пиріг

— 7 серпня 2013 —

Тісто: 250 г борошна, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 г цукру, 4 ст. л. теплого молока, 1 яйце, 75 г м'якого масла або маргарину.
 Начинка: 1 кг слив.
 Заливання: 2 яйця, 75 г цукру, 125 мл вершків (20-30%), щіпка кориці.
 Штрейзель: 180 г борошна, 75 г цукру, 100 г холодного вершкового масла.


Готуємо з баклажанів

— 7 серпня 2013 —

Страви з баклажанів найчастіше з'являються на нашому столі у вигляді закусок. І справді, саме в цій якості баклажани проявляють себе з найкращого в кулінарному смислі боку. Консервовані баклажани сильно нагадують гриби, а їхня вдала форма так і підмиває зробити з баклажана «човник» з яким-небудь наповнювачем. Тим більше, що баклажани прекрасно сполучаються майже з усіма продуктами. Але баклажани - це не тільки ікра і закусочні рулетики. З них можна приготувати й першу страву, і запіканку та навіть торт (закусочний, звичайно!). Приступимося?


Бурячник

— 7 серпня 2013 —

2-3 невеликих молодих буряки, 2-3 середніх картоплини, пучок зеленої цибулі, 3-4 свіжих огірки, 4 яйця, петрушка, кріп, сіль, перець, лимонний сік, цукор, сметана.


Курка з овочами

— 7 серпня 2013 —

1 цибулина, 400-500 г курячих стегенець, 500 г спаржевої квасолі, 1 кабачок, 1 склянка бульйону, 70 г томатної пасти, сіль, перець, маслинова олія.


Баба-гануш

— 7 серпня 2013 —

Баба-гануш - це баклажановий соус, що прийшов до нас з арабської кухні. Він чимось схожий на звичну нам з дитинства баклажанну ікру, але має більш виразний смак за рахунок того, що баклажани підсмажуються над вугіллями. Баба-гануш подається до страв з м'яса, птаха й овочів, а також як самостійна страва - з пітой або іншим хлібом.


Сирна запіканка

— 31 липня 2013 —

3 яйця, банка згущеного молока, 500 г сиру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю (без гірки), щіпка солі.


Гострі свинячі тефтельки

— 31 липня 2013 —

700 г свинячого фаршу, 2-3 скибочки білого хліба, 1 середня цибулина, 1 яйце, 1 зубочок часнику, 450 г томатів, 1 солодкий червоний перець, цедра 1 невеликого апельсина, 1/3 ч. л. червоного гострого меленого перцю, 1 ст. л. борошна, сіль і чорний перець - за смаком.


Грибний жюльєн

— 31 липня 2013 —

500 г білих грибів або печериць, 2 цибулини, 200 г сметани, 300 г сиру твердих сортів, 1 зубочок часнику, 4 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, свіжомелений чорний перець, сіль.


Кекс-рулет з шоколадно-горіховою начинкою

— 31 липня 2013 —

125 г вершкового масла, 1 яйце, 150 мл молока, 2 ч. л. сухих дріжджів, 425 г борошна, 1,5 ч. л. мелених змішаних спецій для пряника, 75 г дрібного золотавого цукру, 150 г молочного шоколаду, 75 г ізюму, 50 г нарізаних ядер обсмаженого фундука, цукрова пудра (для прикраси).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...