Кулінарія

Хаш браун

— 3 липня 2013 —

Хаш браун традиційно готують американські домогосподарки на сніданок. Страва настільки проста і швидка, що полюбилася в усьому світі. Нам же вона відома з меню Макдональдсу. 


Ох, ці кабачки!

— 3 липня 2013 —

Прийшов час кабачків. Важливо, що вони майже найпершими з літніх овочів різноманітять наш стіл і збагачують нас корисними речовинами такими як калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, а також органічними кислотами й білком. Більше того, речовини, які містяться в кабачках, попереджають ожиріння та блокують накопичення в організмі холестерину. А це для багатьох з нас - має важливе значення!


Малинові вечори, чорничні ночі: готуємо десерти з ягід

— 3 липня 2013 —

Почалася ягідна пора - самий час готувати легкі, вишукані та ніжні десерти з ягід: солодкі супи, повітряні пироги, літні шарлотки й клафути, суфле, пудинги, муси, парфе, усілякі джеми та приголомшливо смачне морозиво, сорбе або граніту.


Баклажани в аджиці

— 26 червня 2013 —

1,5 кг стиглих помідорів, 2 невеликих гірких перці, 1 кг баклажанів, 1 кг різнобарвного солодкого перцю, 1 велика головка часнику, 9 ч. л. столового оцту (9%), 1,5 ст. л. солі, 100 г цукру, 75-80 г рослинної олії.


Салат з тунцем і свіжими овочами

— 26 червня 2013 —

1 банка тунця консервованого у власному соку, 50 г салатних листочків, 1 огірок, 2 помідори, 50 г оливок без кісточок, 1-2 ст. л. лимонного соку, 3-4 ст. л. маслинової олії, сіль, чорний мелений перець - за смаком.


Шоколадний кекс із вишнею

— 26 червня 2013 —

150 г вершкового масла або маргарину, 150 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 3 яйця, 100 г темного шоколаду, 50 мл молока, 200 г борошна, 2 ч. л. розпушувача, 250-500 г (залежить від того на скільки ягідного смаку кексу ви хочете) свіжої або замороженої вишні без кісточок (або інших ягід).


Молода картопля

— 26 червня 2013 —

Молода картопля, тільки що викопана із землі, просто приготовлена, вона багата вітаміном С і у ній мало жирів, так що будемо думати про літо та їсти ці прості й привабливі страви з картоплі.


Куряче філе в беконі й сухарях

— 26 червня 2013 —

4-5 курячих філе, 200-250 г бекону, 150 г панірувальних сухарів, 50 г тертого пармезану, 3 ст. л. борошна, 2 яйця, сіль і мелений перець - за смаком.


Киш з кукурудзою і помідорами

— 26 червня 2013 —

Для тіста: 260 г борошна, 170 г вершкового масла, 80 мл крижаної води, 1/2 ч. л. солі.
Для начинки й заливання: 300 г сливових помідорів (або інших м'ясистих), 250 г кукурудзи з банки або замороженої, 100 г сиру типу "Російського", 6 ст. л. борошна, 10 яєць, 2 скл. молока, 2 скл. сметани (жирність не менше 20%), 2 ч. л. солі, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1 ст. л. свіжого чебрецю (або 1 ч. л. сухого).


Курячі ніжки в медово-гірчичному маринаді

— 19 червня 2013 —

12 курячих гомілок, 4 ст. ложки готової гірчиці, 4 ст. л. рідкого меду, 4 ст. л. рослинної олії або розтопленого вершкового масла, сік половини лимона, 1 ст. л. меленої солодкої паприки, сіль - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...