Кулінарія

Запечена курка під густим соусом

— 27 червня 2018 —

4 курячі грудки без шкіри й кісток (або 8 стегенець), 1/2 скл. кленового сиропу (можна замінити медом), 1/2 скл. дижонської гірчиці, 2 ст. л. соєвого соусу, свіжа зелень (розмарин, чебрець), рослинна олія, сіль, чорний перець.


Лимонний кекс із журавлиною

— 27 червня 2018 —

200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 100 г вершкового масла (кімнатної температури), 150 г цукру, щіпка солі, 4 яйця, 100 г сушеної журавлини, 1 лимон (цедра + 3 ст. л. соку).


Паприка - це що?

— 27 червня 2018 —

Паприка - ароматний порошок, яскраво-червоного кольору, який має солодкуватий смак з пікантною гіркуватістю. Цю знамениту пікантну приправу виготовляють із солодкого червоного перцю. А батьківщина червоного перцю - Південна Америка. Культивується також в Іспанії, Туреччині, США й Угорщині. В Угорщині про неї довідалися в XVII сторіччі. І на сьогоднішній день там роблять сім сортів паприки.


Готуємо з кабачків

— 27 червня 2018 —

Страви з кабачків напрочуд різноманітні. Незважаючи на те, що у цього овочу немає яскраво вираженого смаку, страви з кабачками користуються великою популярністю: їх тушкують, жарять, фарширують, маринують, солять, їдять у сирому виді, додають у салати й випічку. Готування кабачків зручно тим, що вони легко поглинають різні смаки.


Відбивні з гливи у клярі

— 21 червня 2018 —

Свіжі гливи - 500 г; рослинна олія для смаження - 75 мл. Для кляра:  курячі яйця - 2 шт.; сметана жирністю 15-20% - 4 ст. л.; пшеничне борошно - 3-4 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; сушений часник - 0,25 ч. л.; сушений базилік - 0,25 ч. л.; свіжа зелень для прикраси - кілька гілочок.


Філе індички у вершково-грибному соусі

— 21 червня 2018 —

Філе індички - 800 г; свіжі гриби - 500 г; вершки - 100 мл; цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 2 ст. л.; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець чорний мелений, солодка паприка - за смаком; лимонний сік - 1 ст. л.


Вишневий тарт із заварним кремом

— 21 червня 2018 —

Тісто: борошно - 230 г, сіль - 1/2 ч. л., вершк. масло - 150 г. 
Начинка: вишня без кісточки - 300-350 г, желатин - 12 г, цукор - 1-2 ст. л., яйця - 3 шт., молоко - 300 мл, цукор - 50 г, ванільний цукор - 10 г, кукурудзяний крохмаль - 40 г, вершкове масло - 40 г.


Ягода здоров'я

— 21 червня 2018 —

Червону смородину здавна вважають ягодою здоров'я. Вона прийшла до нас із Західної Європи, де досить довгий час вирощувалася як лікарська рослина. А пізніше звернули увагу на незвичайний смак її ягід. Червона смородина (або як її нерідко називають - порічка) дуже розповсюджена ягода в нашій країні, вирощувана практично у всіх регіонах.


Фаршировані перці «Пазурі дракона»

— 14 червня 2018 —

6 зелених перців, 6 скибочок бекону, 500 г будь-якого фаршу, 1 середня цибулина, 1 зубок часнику, сіль і перець - за смаком.
Для глазурі: 1/2 скл. меду, 100 г соусу барбекю, 6 ст. л. росл. олії.


Соус «барбекю»

— 14 червня 2018 —

Лимон - 1 шт., апельсин - 1 шт., цибуля - 1 шт., часник - 5 зубків, перець чилі - 1 шт., кинза - 2 гілочки, розмарин - 2 гілочки, чебрець - 5 гілочок, лавровий лист - 5 шт., гвоздика - 3 шт., цукор - 100 г, сіль - 5 г, чорний мелений перець - 3 г, кмин - 2 г, насіння кропу - 3 г, копчена паприка - 15 г, томатна паста - 100 г, гірчиця (дижонська) - 7 г, олія - 40 мл, яблучний оцет - 100 мл, яблучний сік - 100 мл, вода - 150 мл.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...