Кулінарія

Яблучна галета

— 17 грудня 2014 —

Для тіста: 250 г борошна, 113 г вершкового масла, 1 яйце, 50 г цукрової пудри, холодна вода - пара ст. ложок.


Свинина «Святкова»

— 17 грудня 2014 —

Cвинина (вирізка) - 1 кг, мед - 3 ст. л., сік лимонний - 3 ст. л., гвоздика - 20 шт., журавлина - 200 г, цедра апельсина - 2 ст. л., коньяк - 4 ст. л., соєвий соус - 3 ст. л., сіль.


Салат із курки з ананасами

— 17 грудня 2014 —

600 г курячих грудинок без кісток і шкіри, 3 картоплини, 600 г консервованих ананасів у сиропі, 400 г консервованої кукурудзи, 2 маринованих солодких перці, свіжа петрушка, мелений чорний перець, сіль - за смаком, майонез, листя зеленого салату для сервіровки.


Пряникова ялинка

— 17 грудня 2014 —

100 г рослинної олії; 200 г меду; 125 г цукру; 600 г борошна вищого сорту; 2 ч. л. какао-порошку; 1/2 пакетика розпушувача для тіста; щіпка солі; 1 яйце; 1 білок; 1 склянка цукрової пудри; рослинна олія для змазування листа.


Пісний стіл: ненудні рецепти

— 17 грудня 2014 —

З 28 листопада у православних триває Різдвяний піст. У цей зимовий період протягом 40 днів, до 6 січня віруючі готуються до святкування Різдва Христова.


Хек у зеленому часниковому соусі

— 10 грудня 2014 —

4 шматки хека, 3 зубки часнику, 3 ст. ложки рубаної петрушки, 1 лавровий лист, 4 ст. ложки маслинової олії.


Повітряний торт

— 10 грудня 2014 —

130 г арахісу, 1 яєчний жовток, 170 г яєчного білка  (приблизно п'яти середнього розміру яєць), 125 мл молока, 215 г вершкового масла, 500 г цукру, 1 ст. ложка коньяку, 1/2 чайної ложки какао-порошку, 14 г ванільного цукру.


Гарбузовий пиріг з корицею

— 10 грудня 2014 —

400 г пшеничного борошна, 250 г вершкового масла, 3 яйця, 900 г гарбуза, 200 г цукру, 200 мл вершків 30% жирності, сіль, ванілін, кориця - за смаком.


Як приготувати «миколайчики»

— 10 грудня 2014 —

Традиційно на День Святого Миколая мами готують «миколайчиків». Пропонуємо кілька простих рецептів, а також рецепт «миколайчиків» з медом. Можна приготувати будь-яке сухе розсипчасте печиво, розписати його глазур'ю - і ваше частування на свято готове. Добре робити це разом з дитиною: місити й розкочувати тісто, вирізати фігурки, варити глазур, збивати білки.


Перевернений яблучний пиріг з карамеллю

— 3 грудня 2014 —

6 яблук, 1/2 лимона, 6 ст. ложок вершкового масла, 1 1/3 склянки цукру, 1 лист готового листкового тіста.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...