Кулінарія

«Вовчий персик», він же - «золоте яблуко», він же – помідор

— 15 липня 2015 —

Коли перуанський овоч «томатль» (так називали помідор у Центральній Америці) привезли в Іспанію, іспанці пригадали, що вони вже зіштовхувалися з цією кисло-солодкою «ягодою» у Мексиці, де її прозвали «вовчим персиком». В 1544 році італійський ботанік Маттіолі охрестив томати, які вважав сильним афродизіаком, «золотими яблуками» - pomid'oro. Toбто помідор!


Запіканка з броколі

— 9 липня 2015 —

400 г суцвіть броколі, 4 яйця, 120 мл молока, 3 ст. л. вершків, 1 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. борошна, 150 г сиру (натерти на великій тертці), 0,5 ч. л. мускатного горіха, свіжомелений чорний перець, сіль.


Перець для фарширування

— 9 липня 2015 —

Маринад (з розрахунку на 1 літр води): 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 1/3 ч. л. лимонної кислоти, чорний перець (горошком), лавровий лист - за смаком.


Слойки з яблуками

— 9 липня 2015 —

1 банка спрайту, 2 упаковки листкового тіста, 2 яблука, 1 склянка цукру, 300 г вершкового масла, ванілін, кориця.


Дієтичні котлети

— 9 липня 2015 —

Грудинка куряча - 600 г, капуста цвітна - 300 г (половина невеликого качана), перець болгарський - 1 шт., сир твердий - 70-80 г, яйце - 2 шт., сметана - 2 ст. л., борошно - 2 ст. л., зелена цибуля - невеликий пучок, петрушка, сіль і мелений перець - за смаком, олія рослинна для обсмажування котлет.


Сезонна кулінарія: овочеві страви

— 9 липня 2015 —

Сезонна кулінарія: овочеві страви.


Баклажани, тушковані зі сметаною

— 2 липня 2015 —

2 баклажани, 1 цибулина, 50 г сметани, 50 г сиру, сіль, чорний мелений перець - за смаком, кілька гілочок петрушки, рослинна олія.


Суп із червоної сочевиці та моркви

— 2 липня 2015 —

Червона сочевиця - 140 г, пластівці червоного перцю - щіпка, маслинова олія - 2 ст. л., терта морква - 600 г, кумин - 2 ч. л., овочевий бульйон - 1 л, молоко - 125 мл.


Кекс до чаю із чорною смородиною

— 2 липня 2015 —

Борошно - 1,5 скл., чорна смородина - 1 скл., цукор - 1 скл., вода - 1 скл., какао - 3 ст. л., рослинна олія - 1/4 скл., сода - 1 ч. л., яблучний оцет - 1 ст. л.


Готуємо з молодої моркви

— 2 липня 2015 —

Готуємо з молодої моркви.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...