Кулінарія

Ананас, фарширований креветками

— 26 грудня 2013 —

Ананас - 1 шт., рис (довгозерний) - 3/4 скл., цибуля - 1/2 шт., перець болгарський (червоний) - 1/2 шт., креветки (очищені) - 200 г, вершки - 1 скл., масло вершкове - 20 г, куркума - 1/3 ч. л., білий перець - 1/4 ч. л., часник - 1 зубок, сир (пармезан) - 30 г, сіль - за смаком.


Оселедець «під шубою» на різний лад

— 26 грудня 2013 —

Жодне застілля не обходиться без оселедця «під шубою». Цей салат з'явився приблизно 40 років тому... і полюбляється донині! Сьогодні ж ми трохи почаклуємо над оформленням і покажемо, як надати старому улюбленому салату новий вигляд.


Накриваємо святковий стіл для конячки

— 26 грудня 2013 —

Святковий новорічний стіл має бути прикрашений численними і різноманітними стравами. Особливість полягає в тому, що на столі повинен обов'язково бути свіжий, запашний хліб і побільше фруктів, овочів і свіжої зелені.


Новий рік - мандаринове свято

— 25 грудня 2013 —

Чому мандарини, які цілий рік не зникають з прилавків, так по-особливому пахнуть у новорічні свята? Може це неодмінне сусідство ялинових гілок здійснює такий магічний вплив на наш нюх, чи то спрацьовує генетична пам'ять, що міцно зафіксувала зв'язок «мандарини - Новий рік»... Але фантазія будь-якого кулінара, починаючи з рядової домогосподарки і закінчуючи маститими віртуозами від кухні, не знає спокою, і тому з мандаринів, крім соку, можна приготувати майже будь-яку страву - від салату до торта.


Курка з гарбузом і перцем

— 18 грудня 2013 —

1 курка, розділена на частини, 1 кг гарбуза, 2-3 солодких перці, 2 зубки часнику + 1 ціла головка, 2 ст. л. маслинової олії, 1 ч. л. з гіркою суміші прованських трав, сіль і перець - за смаком.


Курка маринована в кефірі, запечена з картоплею, травами і часником

— 18 грудня 2013 —

Кефір, курячі стегна, картопля, трави, сіль, перець, часник, томати.


Листковий салат з куркою та ананасами

— 18 грудня 2013 —

Куряча грудка - 150 г, печериці - 200 г, цибуля - 1 шт., сир - 100 г, яйце - 2 шт., консервовані ананаси - 1/2 банки, рослинна олія, майонез, зелень петрушки.


Різдвяний дрезденський штолен

— 18 грудня 2013 —

Для тіста: борошно пшеничне -1,300 кг, масло вершкове - 200 г,  цукор - 130 г, дріжджі свіжі - 50 г,  молоко - 400 мл,  ванільний цукор, сіль, цедра лимона - за смаком. Для начинки: 500 г ізюму, 200 г дрібних цукатів, 125 мл рому, 100 г рубаного смаженого мигдалю.


Різдвяні рецепти солодщів, які можна готувати з дітьми

— 18 грудня 2013 —

Грудень - час початку готування найтриваліших різдвяних солодощів: пряника, тісто якого вистоюється від 2 до 3 тижнів, або кексу з цукатами, що готується один день, зате потім вистоюється як мінімум 3 тижні. Це ідеальні рецепти для готування з дітьми - вони вчать терпінню та увазі.


Медяний торт «Лисеня»

— 18 грудня 2013 —

Тісто: 2 склянки борошна, 100 г вершкового масла, 3 ст. л. меду, 0,5 склянки цукрової пудри, 2 яйця, ванілін, 1 ч. л. без гірки соди, 0,5 ч. л. розпушувача.
Крем №1: 500 г жирної (30%) сметани, 100-130 г вершків (20%), 150 г згущеного молока.
Крем №2: 500 г жирної (30%) сметани, 100-130 г вершків (20%), 250 г вареного згущеного молока.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...