Кулінарія

Свинина по-нюрнберзькі

— 30 листопада 2018 —

Свинина - 800 г, сіль - за смаком, паприка - за смаком, цибуля - 5 шт., чорний перець (горошком) - 20 шт., маслинова олія - 4 ст. л., курага, чорнослив, ізюм - по 50 г, темне пиво - 1 ст., лавровий лист - 2 шт.


Різдвяний піст: правила харчування

— 30 листопада 2018 —

28 листопада у православних почався останній багатоденний пост у році - Різдвяний піст, і закінчиться він 7 січня. У Церковному статуті цей піст йменується Чотиридесятницей, тому що триває сорок днів. Оскільки заговини на піст припадають в день пам’яті св. апостола Пилипа (27 листопада), то його ще називають Пилиповим.


Соєвий соус поєднує світову кулінарію

— 23 листопада 2018 —

Соєвий соус - універсальний продукт, який може скрасити смак будь-якого блюда. Навіть недосвідчені господарки додають його для «порятунку» страв, що вийшли не досить смачними, - не кажучи вже про кулінарних майстрів, які використовують соєвий соус для створення унікальних відтінків смаку.


Шніцелі з сиром

— 30 жовтня 2018 —

Курячі грудки - 1 шт., сир твердий - 150 г, яйце - 1 шт., борошно - 3 ст. л., сіль - за смаком, перець - за смаком.


Риба, смажена в картопляній сорочці

— 30 жовтня 2018 —

Будь-яку рибу, бажано без дрібних кісток, нарізати порціонними скибочками, скласти в миску, збризкати лимонним соком, посолити, поперчити, посипати рубаною зеленню й залишити на годину.


Мафіни із чорницею

— 30 жовтня 2018 —

На 12 штук: 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1/2 скл. молока, 2 скл. борошна, 3/4 скл. цукру + 1 ч. л. окремо, 2 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. солі, 1,5 скл. чорниці.


Шаруваті рогалики кіфле

— 30 жовтня 2018 —

Борошно - 500 г, сухі дріжджі - 1/2 пакетика, сіль - 1 ч. л., молоко - 250 мл, вершкове масло - 100 г, рослинна олія - 3 ст. л., цукор - 3 ст. л., яйця - 1 шт., яйце для змазування.
Для посипання: кунжут, горіхи, насіння і т.д. - за смаком.


Готуємо тушковану капусту

— 30 жовтня 2018 —

У запашної, ароматної капусти тисячі шанувальників в усьому світі. Не дивно, що ця страва має безліч варіацій на будь-який смак: її тушкують як у свіжому виді, так і квашену, на воді або пиві, з додаванням приправ і м'яса. У кожній страві смак тушкованої капусти розкривається по-новому, завдяки чому ніколи не приїдається.


Гарбузовий хліб з курагою

— 25 жовтня 2018 —

Борошно - 650-700 г + борошно для обсипання робочої поверхні і тіста, гарбуз - 250 г, гарбузовий відвар - 100 мл, 1 яйце, цукор - 5 ст. л. + 1 ч. л., сіль - 1/2 ч. л., курага - 150 г, рослинна олія - 3 ст. л. + для змазування форми, дріжджі (свіжі) - 28 г.


Скумбрія з йогуртовим соусом

— 25 жовтня 2018 —

2 середні скумбрії, 1 маленька цибулина, 1 ст. л. листя розмарину, 4 ст. л. маслинової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, свіжомелений чорний перець, лимон для подачі.
Для соусу: 200 г натурального густого йогурту, 1 маленький огірок, 3 пера зеленої цибулі, 5 гілочок кропу, 1 ст. л. маслинової олії, сіль.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс