Кулінарія

Банановий кекс з маком і лимонною глазур'ю

— 17 липня 2013 —

250 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. соди, 1/4 ч. л. меленої кориці, 1/4 ч. л. солі, 3 ст. л. маку (розпарювати й розмелювати не потрібно), 2 невеликих спілих банани (170 г у сумі в очищеному вигляді), 100 мл кефіру, 100 г масла кімнатної температури, 150 г цукру, 2 яйця.
Для глазурі: 80 г цукрової пудри, 1 лимон.


Рулет з лаваша в грецькому стилі

— 17 липня 2013 —

2 невеликих круглих лаваші, 1 велике куряче філе, близько 300 г, 1/2 червоної цибулини, 1 ст. л. чорних маслин, 60 г фети, 6 салатних листків, 4 ст. л. дзадзики*.


Джем абрикосовий по-словацьки

— 10 липня 2013 —

Абрикоси - 1 кг, цукор - 1 кг.


Курка запечена в гірчичному соусі

— 10 липня 2013 —

Курка або курячі стегна - 1,5 кг, часник у лушпайці - 10 часточок. Соус-маринад: 1 ст. л. дижонської гірчиці з насінням, 1 ч. л. меленої паприки, 1 ч. л. куркуми, 2 ст. л. домашнього майонезу, 2 ст. л. натурального йогурту, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, чорний мелений перець - за смаком.


Картопляні тефтельки під грибним соусом

— 10 липня 2013 —

Масло вершкове несолоне, 1 яйце, 1 кг картоплі, 400 г печериць, 200 мл вершків 20%, 1 ст. л. пшеничного борошна.


Вибираємо огірки для консервування

— 10 липня 2013 —

Часто молоді хазяєчки задаються питанням: «Як правильно вибрати огірки, щоб вони вийшли й смачними, і хрусткими?» Як і в будь-якій іншій справі, тут є свої секрети, які ми зараз будемо розсекречувати.


Мільфей з помідора з моцарелою

— 10 липня 2013 —

4 великих помідори, 4 великих кульки моцарели, 1 невеликий солодкий перець, 100 г маслин, 2 ст. л. кедрових (або інших) горішків, листя базиліку, 1 ст. л. маслинової олії, сіль і мелений солодкий перець - за смаком.


Холодний огірковий суп із зеленню

— 10 липня 2013 —

250 г сметани, невеликий пучок зеленого базиліку (тільки листя), невеликий пучок м'яти (тільки листя), 6-8 пір'їн зеленої цибулі, 1 довгий тепличний огірок (або 4-5 звичайних ґрунтових), 250 мл води, сік половини невеликого лимона,  1/2 ч. л. гострого соусу (наприклад, табаско, але можна використати більш доступні аналоги), сіль - за смаком, тонкі скибочки огірка для прикраси.


Сирники з абрикосами

— 3 липня 2013 —

Сир - 250 г, борошно - 0,5 скл., яйця - 2 шт. (відокремити білки від жовтків), 80 г цукру + 20 г ванільного цукру, сметана - 2 ст. л. (якщо сир сухуватий), абрикоси - 6 шт. (великі), цукрова пудра для посипання - 1 ч. л., масло вершкове, сухарі.


Зелений соус

— 3 липня 2013 —

Великий пучок трав (кріп, петрушка, зелена цибуля, шпинат, базилік, орегано і т.д.), 250 г сметани, 3 зварених вкруту яйця, 3 ст. л. білого винного оцту, 6 ст. л. рослинної (соняшникової, маслинової) олії, 1 ст. л. гірчиці, сіль, перець, цукор.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...