Кулінарія

Сирна паска

— 21 квітня 2019 —

Сир кисломолочний (жирний) - 500 г, яєчні жовтки - 3-4 шт. (або 2-3 яйця), сметана - 200 г, вершкове масло (кімнатної температури) - 100 г, цукор - 100 г, ванільний цукор - 1 ч. л. (або 1 ч. л. ванільного екстракту), ізюм - 80 г, горіхи (мигдальні пелюстки або здрібнений очищений мигдаль, фундук, кеш’ю й т. д.) - 50 г


Великодня паска

— 21 квітня 2019 —

Борошно - 1 кг, дріжджі - 50 г, молоко - 1,7 ст., 10 жовтків, 3 білка, цукор - 250 г, масло вершкове - 200 г, ізюм - 100 г, коньяк - 25 мл, мускатний горіх - 0,5 ч. л., кардамон мелений - 1 ч. л., ванільний цукор - 1 пакетик, сіль - 0,5 ч. л


Курячі «човники» з овочами​

— 21 квітня 2019 —

Курячі грудки - 3-4 шт., сіль, чорний перець, паприка - по смакові, часник - 3 зубчика, рослинна олія, коріандр, зелений горошок, солодкий перець - 1/3 шт., помідори, сир - 100 г.


Соуси до макаронів

— 21 квітня 2019 —

Прийнято вважати, що макарони винайшли італійці, хоча китайці з ними не згодні й вони в чомусь праві - значно більш прадавня китайська локшина, завезена в Італію Марко Поло, з легкістю могла стати прообразом сучасних макаронів. А за іншою версією макарони існували на території Італії ще в часи прадавніх римлян, які взагалі були впевнені, що макарони насправді - подарунок з Олімпу й були вони придумані кимсь із місцевих богів.


Салат «Золотий півник»

— 12 квітня 2019 —

Куряча грудинка - 1 шт, шампіньйони - 200 г, цибуля ріпчаста* - 1 шт., сир твердий - 50 г, майонез.


Яловичина, тушкована з грибами

— 12 квітня 2019 —

На одну порцію: 150 г яловичини, 10 г топленого сала, 20 г сухих грибів, 150 г картоплі, 50 г цибулі, 20 г сметани.


Пончики сирні

— 12 квітня 2019 —

Вершкове масло - 80 г, цукор - 100 г, яйця - 3 шт., сіль на кінчику ножа, лимонна цедра - 1 ч. ложка, лимонний сік - 2 ст. ложки, коньяк або горілка - 2 ст. ложки, сир - 200 г, мигдаль або волоські горіхи - 2 ст. ложки, борошно - 200 г, розпушувач - 2 ч. ложки, родзинки - 2 ст. ложки.


Сирно-шоколадний пиріг

— 12 квітня 2019 —

Для сирних кульок: 300 г кисломолочного сиру; 4 ст. л. борошна; 1 яйце; 60 г цукрової пудри; 50 г кокосової стружки. 
Для тіста: 200 г борошна; 3 яйця; 150 г цукру; 150 мл молока; 100 г чорного шоколаду; 3 ст. л. какао порошку; 2 ст. л. крохмалю; 1 ч. л. розпушувача; ванілін; щіпка солі. 
Для глазурі: 100 г шоколаду; 2 ст. л. цукру; 20 г вершкового масла; 40 мл вершків


Кулінарні помилки, які іноді роблять навіть досвідчені кухарі

— 12 квітня 2019 —

Якщо два кухаря готують ту саму страву з ідентичних інгредієнтів, то це зовсім не означає, що обидві вийдуть однаково смачними. Важливі не тільки компоненти, їх співвідношення й кулінарний талант. Уміння покласти стейк на пательню в потрібний момент (не раніше й не пізніше!), порізати картоплю часточками певного розміру й володіння іншими хитрощами не менш цінне.


Відкритий картопляний пиріг

— 12 квітня 2019 —

1,5 кг картоплі, 2 яйця, 1 ч. л. приправи «італійські трави», 1 зубчик часнику, сіль і перець - за смаком. Для начинки: 2 ст. л. оливкової олії, по 80 г солодкого перцю (червоний і зелений), 1 цибулина, 100 г шинки, 2 зубчика часнику, 100 г шпинату, 6 яєць, 120 мл молока, 150 г сиру, перець мелений.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...