Кулінарія

5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу, яких ви не знали

— 13 лютого 2020 —

У фользі запікають практично все: рибу, птицю, овочі, м’ясо. Вона не тільки допоможе приготувати вечерю, а й зробить смачнішим пікнік чи поїздку на дачу. Але варто знати деякі нюанси.


Омлет з фаршем і начинкою з овочів

— 7 лютого 2020 —

Для омлету: яйця - 2 шт., фарш курячий -120 г, молоко - 2 ст. л., сіль - 1/3 ч. л., перець чорний мелений - за смаком, олія рослинна (для обсмажування)- 1-2 ст. л.
Для начинки: помідор - 1 шт., огірок - 1 шт., сметана - 3 ст. л., часник - 1 зубчик, кріп - 2-3 гілочки.


Курка, запечена з рисом, у духовці

— 7 лютого 2020 —

Курячі стегна - 3 шт., рис - 1 ст. (об’ємом 180 мл), аджика - 1 ст. л., або приправа для курки - за смаком, цибуля ріпчаста - 1 шт., морква - 1 шт., часник - 5 зубчиків, олія рослинна - 3-4 ст. л., перець чилі - 3 колечка (за смаком), приправа для плову - 1 ч. л., вода - 1,5 ст. (об’ємом 180 мл), сіль - за смаком.


Пиріг з м’ясом і сиром з лаваша

— 7 лютого 2020 —

Лаваш тонкий - 2-3 шт., фарш свинячий нежирний - 500 г, вершки 10 % жирності - 170 мл, яйця - 2 шт., цибуля ріпчаста - 2 шт., сир твердий - 180 г, сіль - за смаком, перець чорний мелений - за смаком, спеції для м’яса - за смаком.


Готуємо тісто для чебуреків: правильні рецепти й корисні поради

— 7 лютого 2020 —

Багато хто з нас люблять чебуреки. Ця золотава скоринка, що хрумтить, соковита м’ясна начинка не може нікого залишити байдужим. Але не всі довіряють вуличним торговельним точкам, які продають чебуреки. І тому вважають, що краще приготувати їх вдома. Саме для вас - кілька рецептів приготування тіста для чебуреків.


Картопля в пакеті

— 1 лютого 2020 —

Картопля - 1 кг, соєвий соус - 3 ст. л., гірчиця - 1/2 ч. л., майонез домашній - 1 ст. л., майоран сушений - 1 ч. л., рослинна олія - 3 ст. л.


Рибний пиріг

— 1 лютого 2020 —

Для дрожевого тіста: 500 г пшеничного борошна; 3 курячих яйця; 200 мл води; 50 г вершкового масла або маргарину; 10 г сухих дріжджів; 1 ч. л. цукру; 0,5 ч. л. кам’яної солі. Начинка: скумбрия - 1-2 шт.; цибуля - 1 шт.; перець чорний мелений за смаком, лимон.


Гарбузовий суп-пюре з гострим фаршем

— 1 лютого 2020 —

Вода, овочевий або курячий бульйон - 1,5 л; гарбуз - 400 г; картопля - 4 бульби; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; м’ясний фарш - 300 г; оливкова олія - 50 мл; вершкове масло - 30 г; приправа каррі - 1 ч. л.; копчена паприка - 0,25 ч. л.; мелений коріандр - 0,25 ч. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; свіжа зелень - для прикраси.


Готуємо страви з курячих грудок

— 1 лютого 2020 —

Куряче м’ясо — доступний і простий у приготуванні продукт, який з’являється на столі практично кожної господині. Самою його корисною частиною вважається грудка — вона містить мінімальну кількість жирів, але при цьому багата білками й амінокислотами. Це м’ясо прекрасно підходить для збалансованого харчування дорослих і дітей. А щоб раціон був ще й різноманітним, спробуйте приготувати страву з курячих грудок по одному з рецептів.


Грибний соус до м’яса

— 25 січня 2020 —

Цибулина середня - 1 шт., часник - 2 зубчика, печериці - 350 г, борошно - 2 ч. л., вершкове масло - 30 г, курячий або овочевий бульйон - 400 мл, вершки 33% - 50 мл, маленький пучок петрушки.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс