Кулінарія

Угорське тістечко «Жербо»

— 15 грудня 2018 —

1 ч. л. сухих дріжджів, 1/4 ст. цукру, 125 г вершкового масла кімнатної температури, 200 г борошна, 2 ст. л. сметани, 1 жовток,  щіпка солі. Для начинки: 150 г крупно рубаних горіхів, 100 г цукру, 3/4 ст. дуже гарного абрикосового джему. Для глазурі: 100 г гіркого шоколаду, 1/4 ст. жирних вершків, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. коньяку.


Булочки-малята із сирно-грибною начинкою

— 15 грудня 2018 —

Борошно - 300 г, вода - 180 мл, цукор - 8 г, сіль - 5 г, дріжджі сухі - 5 г, рослинна олія в тісто - 20 мл, рослинна олія для прошарування булочок - 10 мл, жовток для змазування булочок - 1 шт., цибулина - 1 шт., гриби (печериці, гливи) - 120 г, сметана - 70 г, кріп - 1/3 пучок, зелена цибуля - 1/3 пучок, спеції - за смаком, сир - 250 г.


Старовинний рецепт Різдвяного кексу

— 13 грудня 2018 —

Кекс виходить дуже темний - це за рахунок меляси (вона майже чорного кольору) і коричневого цукру. Але якщо ви будете використовувати звичайний цукор, ваш різдвяний кекс буде не такий темний, але все одно божевільно смачним!


«Николайчики» - традиційні ласощі на свято

— 13 грудня 2018 —

Традиційно на День Святого Миколая матусі готують «миколайчики». Можна приготувати будь-яке сухе розсипчасте печиво, розписати його глазур’ю – і ваші частування на свято готові.


Шарлотка з капустою

— 7 грудня 2018 —

Борошно - 200 г, кефір - 150 мл, майонез - 100 мл, яйце - 3 шт., сода - 0,5 ч. л., капуста білокачанна (качан 0,5 кг) - 1 шт., морква - 1 шт., сіль.


Картопляні биточки з грибним соусом

— 7 грудня 2018 —

Картопля - 1 кг, цибуля - 1 шт., яйця - 4 шт., борошно - 2-3 ст. л., мелені сухарі - 2 ст. л., рослинна олія - 1/2 склянки, сир твердий - 100 г, сіль, чорний мелений перець - за смаком. 


Що може бути краще борщу?

— 7 грудня 2018 —

Українська національна кухня здавна славиться своїми смачними й живильними блюдами й нараховує тисячі рецептів. Деякі з них були відомі багато століть назад і із честю витримали випробування часом. Наприклад, український борщ, що став родоначальником борщів багатьох народів і національностей.


Пряні оладки з гарбуза

— 30 листопада 2018 —

Запечений гарбуз - 250 г, яйце - 1 шт., молоко - 250 мл, борошно - 150 г, розмарин - 2 гілочки, чилі - 1 шт., твердий сир - 30 г, мускатний горіх, сіль і перець - по 1 щіпці.


Турецький суп з сочевицею

— 30 листопада 2018 —

1000 + 200 мл води/бульйону, 170 г сочевиці, 1 морква, 1 цибулина, 15 г вершкового масла, 30 г соняшникової олії, 1 ст. л. борошна, 70 мл вершків 21-33%, 1 ч. л. меленого перцю, сіль за смаком, зелень і підсмажений бекон для прикрашання.


Свинина по-нюрнберзькі

— 30 листопада 2018 —

Свинина - 800 г, сіль - за смаком, паприка - за смаком, цибуля - 5 шт., чорний перець (горошком) - 20 шт., маслинова олія - 4 ст. л., курага, чорнослив, ізюм - по 50 г, темне пиво - 1 ст., лавровий лист - 2 шт.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...