Кулінарія

Яблучні «корони»

— 8 вересня 2019 —

200 г антонівки, 6 г цукрового піску, 50 г олії, цукрова пудра, тісто. Для тіста: 50 г пшеничного борошна, 1 яйце, 50 г молока, 10 г цукрового піску, 20 г вершків.


Ніжний сирний торт

— 8 вересня 2019 —

Тісто: 2 яйця, 200 г кисломолочного сиру, 100 г вершкового масла, 150 г цукру, ванільний цукор, 1 ч. л. розпушувача, 1/3 ч. л. соди, 150 г борошна; крем: 250 г сметани, 200 г кисломолочного сиру, цукор - за смаком.


Сезон «смугастої ягоди»

— 8 вересня 2019 —

Серпень і вересень – справжній рай для любителів кавунів, найбільших і, як багато-хто впевнений, найсмачніших на світі ягід. Кавун – справді, ягода. Але, як стверджують ботаніки, ягода помилкова: він належить до сімейства гарбузових, і його плід науковою мовою називається гарбуз.


Варенуха по стародавньому рецепту

— 24 серпня 2019 —

Сушені фрукти – 150 г, горілка (гарної якості) – 1 л (можна замінити житнім самогоном), мед – 250 г, лавровий лист – 1 шт., шматочок хліба житнього, небагато води й борошна й рослинна олія – 1 ч. л. ( для тіста), імбир, гвоздика, кориця – по 1/2 ч. л., духмяний перець – 2-3 горошини.


Гуцульскій банош

— 24 серпня 2019 —

На 2 хороші порції баношу нам знадобиться: 1,5 склянки (200 г) кукурудзяної крупи дрібно меленої (можна взяти борошно, тоді вершків чи сметани знадобиться менше, оскільки швидше звариться); 500 г вершків або рідкої сметани (зважайте, зі сметани банош виходить кислуватий, якщо такий не любите, обов'язково беріть вершки); сіль, копчене сало або бекон, бринза.


Українська кухня: нам є чим пишатися

— 24 серпня 2019 —

Україна по праву може пишатися тим, що задовольнить смак навіть самого претензійного гурмана. Українське застілля описано багатьма класиками літератури - що й говорити, наш народ розуміється на їжі й відрізняється гостинністю. В українській кухні є традиційні страви, завдяки яким її впізнають. А якщо поглибитися в кулінарні традиції, то найдуться такі назви й рецепти, які вас приємно здивують.


Фрикадельки в листковому тісті

— 4 серпня 2019 —

16 фрикадельок, упаковка листкового тіста, 1 ст. тертого сиру моцарела, 1/2 ст. томатного соусу з базиліком, 2 ст. л. розтопленого вершкового масла, 1 ч. л. італійської приправи, 1/2 ч. л. часникового порошку, 2 ст. л. тертого твердого сиру.


Бутерброд з морозивом

— 4 серпня 2019 —

400 г здрібненої полуниці, 50 г води, 75 г цукру, 1 ч. л. лимонного соку, 500 мл вершків 33%, 400 мл згущеного молока, 1 ст. л. ванільної есенції, 7 великих яєчних білків, 320 г цукру, 1,5 ч. л. білого винного оцту, 1,5 ч. л. кукурудзяного борошна.


Кольорова капуста в беконі

— 4 серпня 2019 —

1 кольорова капуста, листи видалені, а стебло обрізане таким чином, щоб кольорова капуста лежала рівно, 1/4 ст. маслинової олії, 1/4 ст. лимонного соку, пучок шпинату, 2 великих яйця, зелена цибуля, 2 часточки часнику, 3/4 ст. тертого сиру чеддер, 100 г вершкового сиру, 1/2 ст. білих сухарів,  сіль, 1/4 ст. тертого пармезану, тонко нарізаний бекон.


Що приготувати з фаршу

— 4 серпня 2019 —

Є чудова страва, яка може бути повсякденною і святковою. Її також можна взяти із собою в дорогу або на обід в офіс. Це різноманітні види котлет, биточків, тюфтельок й кебабів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс