Кулінарія

Готуємо правильні голубці

— 13 жовтня 2017 —

Капустяне листя, фаршироване м'ясним фаршем, - страва білоруської, української,  польської, литовської кухонь, в XIV-XV ст. запозичене литовськими й українськими кухарями з татарської й турецької кухонь, де воно називалося долма, і перероблене. Виноградне листя було замінене капустяним, бараняче м'ясо - свининою, рис же - перший час - пшоном. Назва «голубці» була дана страві значно пізніше - наприкінці XVIII - початку XIX ст.


Пюре з броколі та картоплі

— 6 жовтня 2017 —

Очищена картопля - 500 г, броколі - 500 г, вершкове масло - 100 г, вершки 20-30% жирності - 100 мл, сіль - за смаком.


Торт «Мікадо»

— 6 жовтня 2017 —

Для тіста: 150 г м'якого вершкового масла, 2 яйця, 500 г сметани, 1 ч. л. соди, 5-6 скл. борошна.
Для крему: 3 жовтки, 1 скл. цукру, 1, 5 скл. молока, 4 ст. л. какао, 2 банки (2 х 380 г) вареного згущеного молока, 500 г м'якого вершкового масла. 


Баклажани як гриби

— 6 жовтня 2017 —

2 кг баклажанів, 1 головка часнику, 1 пучок кропу, 300 мл рослинної олії, 150 мл 9%-го оцту, 4 ст. л. солі, 2,5 л води.


Гречана запіканка з грибами і цибулею

— 6 жовтня 2017 —

Гриби - 200 г, гречнева крупа - 1 скл., сметана - 1/2 скл., цибуля ріпчаста - 2 шт., рослинна олія, сіль, перець - за смаком, яйце куряче - 4 шт.


Що приготувати з винограду

— 6 жовтня 2017 —

Виноград можна їсти просто так, а можна приготувати з нього дуже смачні осінні страви. Готувати з винограду можна не тільки десерти, але й різноманітні салати, м'ясні страви...


Хек з овочами

— 27 вересня 2017 —

1 кг хека, 2 великі моркви, 0,5 великого кореня селери, 2 середні цибулини, 0,5 скл. води, 5 горошин запашного перцю, 2-3 лаврових листа, 200 г томатної пасти, сіль, перець, 2 яйця, борошно.


Рисовий суп із грибами

— 27 вересня 2017 —

4 курячих крильця (або інше м'ясо курки); 2 ст. л. маслинової (соняшникової) олії; 400 г білих печериць; 1 середня морква; 1 середня цибулина; 1 ст. л. борошна; сіль, чорний мелений перець – за смаком; 2,5 л води; cклянка (180 мл) круглого рису; 2/3 склянки вершків (сметани); 1 лавровий лист; жменя нарізаної зелені свіжої петрушки. 


Сирник з чорносливом та шоколадом

— 27 вересня 2017 —

Корж: 200 г печива "До кави", 70 г масла, 2 ч. л. меду. 
Сирна маса: 1 кг домашнього сиру, 250 г вершків, 4 яйця, 1 пачка ванільного цукру, 150 г цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю, 150 г чорносливу. 
Шоколадний мус: 200 г вершків (сметани), 6 г желатину (3 листи, якщо використовуєте листовий), 150 г молочного шоколаду, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао, 100 г чорносливу.


5 продуктів, що поліпшують пам'ять

— 27 вересня 2017 —

5 продуктів, що поліпшують пам'ять



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...