Кулінарія

Повітряний омлет

— 11 лютого 2016 —

4 яйця, 1 скл. молока, 1 скл. борошна, 2/3 ч. л. солі, 1/4 ч. л. чорного перцю, 1 ч. л. сушеної цибулі, 1/2 ч. л. сушеного часнику, 2/3 скл. тертого сиру, 2 перинки зеленої цибулі.


Готуємо з пекінської капусти

— 11 лютого 2016 —

Те, що капуста й салат, за їхні лікувальні та живильні властивості, високо цінувалися за всіх часів, знає багато хто. Але той факт, що пекінська капуста, може замінити ці два продукти, напевно знають навіть не всі домогосподарки зі стажем.


На Cтрітення Господнє печуть "ранніх пташок"

— 10 лютого 2016 —

У свято Стрітення прийнято пекти жайворонків на поталій воді. Саме вони повинні були раніше закликати весну.


Лимонний пиріг від Делії Сміт

— 4 лютого 2016 —

Для глазурі: цедра 1 великого лимона, пудра цукрова - 50 г, 2-3 ч. л. лимонного соку.
Для коржів: 180 г цукру, 175 г борошна, 180 г вершкового масла, 1 ч. л. пекарського порошку, лимон (цедра), сік лимонний - 1 ст. л., яйця - 2 шт.
Для лимонного крему: сік і цедра 1 великого лимона, масло вершкове - 50 г, 75 г цукру, яйця - 2 шт.


Карбонад з курки

— 4 лютого 2016 —

1 кг курячих грудинок, 1 лимон, 1 ч. л. харчової соди, 1 ч. л. картопляного крохмалю, борошно для панірування, сіль.


Рецепти супів для холодної зими

— 4 лютого 2016 —

Девізом зими може стати: «Ні дня без супу». Суп і наситить, і порадує душу, і зігріє - і це саме те, що потрібно в холодну пору року. Недарма чим північніше живе народ, тим більше в його кухні супів.


Курячі котлети з сиром

— 3 лютого 2016 —

Філе куряче - 400 г; цибуля ріпчаста (невелика) - 1 шт.; сир - 150 г; яйце куряче - 1 шт.; часник - 2 зубки; сіль, перець чорний мелений - за смаком; сухарі панірувальні - 3-4 ст. л.; олія рослинна рафіноване для смаження. 


Хачапурі по-аджарськи

— 28 січня 2016 —

Для тіста: 600 г борошна, 12 г сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 1,5 ч. л. солі, 400 мл молока, 1 яйце, 1 ст. л. рослинної олії.
Для начинки: 400-500 г сиру (сулугуні або твердий сир), 8 яєць, вершкове масло.


Який солодкий овоч

— 28 січня 2016 —

Буряк цінується як овочева культура завдяки вмісту цукрози, фосфору й кальцію. Найбільше цінується буряк темно-червоний, без білих і світлих кілець на зрізі, злегка приплющеної форми.


Печиво «Шоколадні тріщинки»

— 28 січня 2016 —

2 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1 скл. цукрової пудри, 100 г вершкового масла, 50 г шоколаду, 3 яйця, 5 ст. л. какао, 10 г розпушувача, 10 г ванільного цукру, щіпка кориці. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...