Кулінарія

Як правильно розморожувати продукти

— 13 жовтня 2016 —

Щоб продукти зберегли свої смакові властивості, варто дотримуватися певних правил під час їхнього розморожування. За можливістю заморожені продукти потрібно помістити в ємкість з холодною водою. Так харчові волокна менше ушкоджуються, а самі продукти не обвітрюються.


Курка з ананасом

— 13 жовтня 2016 —

600 г курячого філе, 0,5 шт. ананаса, 3 зубки часнику, 1 шт. перцю чилі, 1 ч. л. імбиру меленого, 60 г цукру, 1 лайм, 60 мл олії рослинної, сіль.


Гороховий суп з копченостями та грінками

— 13 жовтня 2016 —

Горох колотий - 250 г, яловичина на кісточці - 700 г, картопля - 250 г, сіль - 1 ч. л., корейка копчена - 200 г, свинячі порібнини копчені - 300 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., морква - 100 г, перець жовтогарячий - 1 шт., грудинка копчена - 200 г, хліб пшеничний - 300 г, маслинова олія - 50 мл, часник - 4 зубки, петрушка - 20 г.


Сонячний овоч

— 13 жовтня 2016 —

Сьогодні мова йтиме про такий знайомий усім нам гарбуз. Особливо корисне його вживання восени й узимку, коли асортимент свіжих овочів обмежений. І хоча гарбуз вирощують з незапам'ятних часів, він дотепер є популярним, оскільки за своїми корисними властивостями не поступається іншим культурам.


Господарці на замітку: комора каротину

— 13 жовтня 2016 —

Морква відрізняється від інших овочів великим вмістом цукру, калію, каротину, вітамінів В і С, тому при її обробці варто дотримуватися особливих правил.


Шоколадні кекси з сирним кремом

— 6 жовтня 2016 —

Сир жирний - 250 г, цукор - 250 г, яйця курячі - 1 шт., ванілін - 1 пакетик, борошно - 1,5 скл., какао - 50 г, сода - 1 ч. л., оцет - 1 ст. л., сіль - 1 щіпка, вода - 1 скл., олія рослинна - 1/3 скл., ром - 1 ч. л.


Салат "Мімоза"

— 6 жовтня 2016 —

250 г рибної консерви (1 банка сайри або горбуші), 50 г цибулі, 50 г масла, 5 яєць, 100 г сиру, 200 г майонезу.


Вівсяні котлети

— 6 жовтня 2016 —

Вівсяні пластівці - 1 скл., ріпчаста цибуля - 1 головка, часник - 1 зубок, картоплина - 1 середня, панірувальні сухарі, сіль, перець, улюблені приправи - за смаком.


Гаряча закуска "золотава курочка"

— 6 жовтня 2016 —

1 кг курячого м'яса, 2 ст. л. соєвого соусу, 100 г томатної пасти, 100 г майонезу, 4 зубки часнику, сіль, перець, рослинна олія для смаження.


Картоплю теж потрібно вміти зварити

— 6 жовтня 2016 —

Страви з картоплі при тривалому зберіганні втрачають багато цінних харчових речовин, тому їх не варто готувати взапас. Очищені бульби від зіткнення з повітрям темніють, їх потрібно чистити перед самим готуванням. Якщо ж очищені бульби залити холодною водою, то вони втратять частину крохмалю й вітаміну С, сама картопля при варінні не буде розварюватися.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...