Кулінарія

Пікантний хліб із чорним перцем і сиром

— 14 червня 2020 —

Пшеничне борошно - 450-500 г, вода - 310 г, сухі активні дріжджі - 2,5 ч. л., цукор - 2 ст. л., сіль - 1,5 ч. л., мелений чорний перець - 1-2 ч. л., натертий сир типу пармезан - 50 г, кунжут для посипання.


Картопляні пироги із грибами

— 14 червня 2020 —

Для тіста: 5-6 середніх картоплин, 2 яйця, 50 г твердого сиру, 2 ст. л. з гіркою борошна, сіль - за смаком. Для начинки: 800 г білих грибів, 2 середніх цибулини, гарний пучок кропу, сіль, перець - за смаком, рослинна олія + вершкове масло для смаження.


Свіжі ягоди протягом року

— 14 червня 2020 —

Щоб можна було ласувати ягодами круглий рік, заморозьте їх. Адже ягоди - це джерело вітамінів і просто ласощі.  Для заморозки відберіть ягоди більші, неушкоджені,  не пом’яті і не переспілі. При правильному заморожуванні і дотриманні всіх необхідних умов зберігання ягоди практично завжди зберігають свій зовнішній вигляд і природні властивості.


Вишневий пиріг зі штрейзелем

— 12 червня 2020 —

Тісто (на форму 26 см): борошно - 150 г, цукор - 100 г, яйця 1 шт., вершкове масло - 100 г, щіпка солі, щіпка ваніліну, розпушувач - 1/4 ч. л. Штрейзель: борошно - 150 г, цукор - 100 г, ванільний цукор - 1 ч. л. вершкове масло - 100 г. Начинка: вишня без кісточки - 600 г, цукор - 120 г, кукурудзяний крохмаль - 30 г.


Булгур з овочами

— 12 червня 2020 —

Вода - 3 ст.; булгур - 1,5 ст.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1-2 голівки; часник - 3 зубки; свіжий (заморожений) зелений горошок - 100 г; помідори черрі - 3-5 шт.; оливкова олія - 50 мл; зіра - 1 ч. л.; мелена паприка - 1 ч. л.; сіль - за смаком; свіжа петрушка - 1 пучок.


Деруни із сиром

— 12 червня 2020 —

Картопля - 2 великих бульби; твердий сир - 100 г; куряче яйце - 1 шт.; пшеничне борошно - 2 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; мелена паприка - 0,25 ч. л.; оливкова олія - 50 мл; свіжа петрушка - 1 пучок.


Як приготувати окрошку?

— 12 червня 2020 —

Окрошка – популярний і неймовірно смачний суп, який у багатьох людей асоціюється з відпочинком, теплом і наступаючим літом. Готують окрошку на квасі і на кефірі. Але щоб приготувати ідеальну окрошку, необхідно знати певні секрети.


Рис із м’ясом і овочами

— 30 травня 2020 —

Філе індички - 400 г, суміш овочів (броколі, спаржева квасоля) - 150 г, рис -  1 ст., оливкова олія - 2-3 ст. л., вода - 2 ст., куркума - 1 ч. л., спеції для плову, сіль - за смаком.


Курка в сметані

— 30 травня 2020 —

На 2-3 порції: 1/2 курки (або 1 кг стегенець); 1/2 ч.л. солі; 1/2 ч.л. приправи каррі; 2 ст.л. олії; 2 середні цибулини; 1/2 ст.л. борошна; 100 г сметани 20% жирності; сіль, чорний мелений перець - за смаком; 2 шт. лаврового листа.


Лагман зі свининою

— 30 травня 2020 —

На 6 порцій: свинина (традиційно використовують баранину або яловичину) - 1 кг; картопля - 3 шт.; помідор - 2 шт.; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; томатна паста - 2 ст. л.; локшина - 500 г; приправа - часник, чорний перець; вода; сіль за смаком; зелень (будь-яка за бажанням).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс