Кулінарія
Що приготувати на вечерю?
— 6 грудня 2020 —
Це питання, напевне, хвилює всіх жінок. Адже не завжди хочеться готувати щось складне і «витратне» за часом. Тож ми пропонуємо рецепти швидкої домашньої їжі, на приготування якої піде зовсім небагато часу, а вечеря вийде смачною та ситною.
Квашена капуста
— 6 грудня 2020 —
Капуста займає важливе місце у нашому раціоні. Це чудова закуска, хороший гарнір до м’ясних страв, ароматний фарш для пирогів. Справжня квашена капуста - хрустка, запашна. Смак у неї має бути не кислий, оцтовий, а ніжний, пряний.
Яєчня з беконом
— 28 листопада 2020 —
Яйце куряче - 6 шт., бекон с/к (нарізка) - 6 скибочок, цибуля зелена - за смаком, сир напівтвердий - 50 г, спеції - за смаком, сіль - за смаком.
Велике американське шоколадне печиво
— 28 листопада 2020 —
Борошно пшеничне - 190 г, какао-порошок - 50 г, сода - 3 г, цукор коричневий - 240 г, мед рідкий - 15 г, масло вершкове - 170 г, яйце куряче - 1 шт., шоколад гіркий (70%) - 100 г.
Баклажани, фаршировані грибами
— 28 листопада 2020 —
Баклажани (невеликі) – 4 шт., олія рослинна – 3 ст. л., сіль і спеції – за смаком, перець болгарський – 1 шт., печериці – 300 г, цибуля ріпчаста – 1 шт., часник – 2 зубки, зелень – за смаком, сир напівтвердий – 100 г.
28 листопада - у православних християн початок Різдвяного посту
— 28 листопада 2020 —
Головна заповідь посту - помірність, зокрема, в їжі. Хоча раціону харчування у цей час приділяється значно менше уваги, ніж молитві і душевному настрою, проте, без пісного харчового раціону людині не обійтися. Вже хоча б тому, що саме він дозволяє не лише досягти стану необхідного у цей період настрою, а й не посилити проблеми зі здоров'ям.
Курячі стегна, запечені з яблуками
— 21 листопада 2020 —
Для курки: курячі стегна - 8 шт., сухий часник - 1/2 ч. л., сухий імбир - 1/2 ч. л., сіль і перець - за смаком. Для яблук: яблуко середнє - 4 шт., велика червона цибулина - 1 шт., сухий часник - 1/2 ч. л., сіль - за смаком.
Креветки в соєво-імбирному соусі
— 21 листопада 2020 —
Креветки - 500 г, свіжий імбир - 20 г, часник - 2 зубки, рослинна олія - 1 ст. л., соєвий соус - 4 ст. л., апельсиновий сік - 2 ст. л., апельсинова цедра - 1 ч. л., кунжутна олія - 1/2 ч. л., цукор - 1 ч. л., порошок чилі - 1/8 ч. л.
Гречаники у сметанному соусі
— 21 листопада 2020 —
Для гречаників: гречка - 120 г, фарш - 800 г, яйце - 1 шт., сухий часник - 1/2 ч. л., сіль і перець - за смаком. Для соусу: рослинна олія - 1 ст. л., вершкове масло - 40 г, цибулина середня - 1 шт., борошно - 1 ст. л., курячий бульйон або вода - 300 мл, сіль - за смаком, середній пучок петрушки, часник - 2 зубки, сметана - 3 ст. л.
Запечена ніжка індички із часником
— 21 листопада 2020 —
Гомілка індички на кості - 2 г, часник - 4 зубки, розмарин - за смаком, бальзамічний оцет - 1 ч. л., паприка - 1 ч. л., морква - 1 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., стебло селери - 2 шт., сіль, перець - за смаком.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 202 |