Кулінарія

Імбирне пряникове тісто

— 28 грудня 2019 —

1 ст. л. меленого імбиру, 1 ст. л. кориці, цедра 1 апельсина й лимона, 1/2 ч. л. мускатного горіха, 450 г борошна, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 120 г вершкового масла, 220 г цукру, 100 г меду, 2 яйця.


Мандариновий лукум

— 28 грудня 2019 —

Сік мандаринів - 400 мл; цукор - 3 ст. л.; крохмаль - 3 ст. л.; вершкове масло - 1 ст. л. з гіркою; для обсипання — кокосова стружка.


Готуємо до свята: салати для новорічного стола

— 28 грудня 2019 —

Салати - одна із самих улюблених закусок на святковому столі. Їх обов’язково повинно бути декілька. У кожної господарки є безліч рецептів, але іноді хочеться різноманітності, хочеться привнести щось нове. Крім самих улюблених і традиційних салатів: «Олів’є», «Оселедець під шубою», «Цезар», ваш новорічний стіл також прикрасять салати, приготовлені по наступних рецептах. І якщо у вас велика родина, можете збільшувати всі інгредієнти вдвічі або втроє.


Курячі тефтельки з булгуром

— 13 грудня 2019 —

Куряче філе - 600 г; сухий булгур - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; вода або бульйон - 250 мл; сметана - 200 мл; кукурудзяний крохмаль - 0,5 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для курки - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 3 шт.; петрушка й кріп - 1 пучок.


Скумбрія запечена в гірчичному соусі

— 13 грудня 2019 —

Свіжоморожена скумбрія - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; лимон - 1/4 шт.; гірчиця в зернах - 1 ст. л.; гостра гірчиця - 1 ч. л.; майонез - 2 ст. л.; рафінована рослинна олія - 1 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для риби - 1 ч. л.; лавровий лист - 3 шт.; петрушка - 1-2 гілочки для прикраси.


Штолен, пудинг, кекс - три прості десерти для різдвяного стола

— 13 грудня 2019 —

Багато господарок уже починають підготовку до зимових свят, які традиційно починаються 19 грудня - у день Святого Миколая. У ці дні наші будинки наповнюються ароматом мандарин, ялинки й, звичайно ж, різдвяної пряної випічки.


Куряча печінка смажена з цибулею у карамелі

— 7 грудня 2019 —

600-700 г курячої печінки, 6 середніх цибулин, 2-3 ст. л. оливкової олії, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру, 250 мл білого сухого, напівсухого вина або десертного вина, по 1 кавовій ложечці меленого сухого імбиру й тертого мускатного горіха, 1 ч. л. меленого чорного перцю, сіль.


Домашні енергетичні батончики

— 7 грудня 2019 —

Для основи: по 1/2 ст. насіння соняшника й насіння гарбуза (очищених), 1/2 ст. кунжуту, 1 ст. мюслі, 1 ст. здрібненої горіхової суміші, 1 ст. ізюму (або будь-яких сухофруктів). Для заливання: 125 г вершкового масла, 1/2 ст. меду, 1/3 ст. цукру.


Овочева закуска

— 7 грудня 2019 —

Буряк – 2 шт., морква – 2 шт., цибулина – 2 шт., капуста білокачанна – 1 кг.


Суп-пюре з цвітної капусти

— 7 грудня 2019 —

Цвітна капуста - 1 кг; картопля - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 голівка; часник - 2 зубчика; сметана - 150 г; вода - 2 л; вершкове масло - 25 г; гірчиця в зернах - 2 ст. л.; оливкова олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; сушені італійські трави - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 2 шт.; духмяний перець - 3 горошини; зелена цибуля.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс