Кулінарія

Щедра кутя

— 5 січня 2015 —

Увечері 13 січня господарки готують святкову вечерю, що цього разу називається щедрою кутею. Її починають готувати ще зранку. Це в другий раз протягом зимових святок готують кутю. У цілому їх три: перша - багата кутя - готується в переддень Різдва; друга - щедра - у переддень Василя, а третю кутю - голодну - готують у переддень Водохрещення. Як і на Святвечір, 13 січня на стіл ставлять ритуальні страви: хліб, кутю, узвар, голубці, рибу та вареники з різною начинкою, млинці із салом, пироги. Однак цього разу готують ще й скоромні страви і випікають спеціальні обрядові хліби - «Маланку» і «Василя».


Салат «Ріг достатку»

— 29 грудня 2014 —

Яйце куряче - 1 шт., сир м'який - 30 г, грудинка куряча - 50 г, чорнослив - 6 шт., горіхи волоські - 6 шт., сметана - 2 ст. л., сіль, гірчиця, огірок - 50 г, горіхи кедрові - 5 г, кріп, петрушка.


Шоколадний пиріг із чорносливом

— 29 грудня 2014 —

Тісто: 100 г масла, 200 г борошна, 100 г цукрової пудри, 1 ч. л. какао з великою гіркою, 1 жовток, 1 кав. л. ванільного екстракту, 1 ст. л. рому.
Начинка: 250 г чорносливу, 3 ст. л. амарето.
Ганаш: 220 г шоколаду, 220 г вершків 35%, 1 маленька чашка еспресо, 50 г масла, 1 ст. л. амарето.
Прикраса: 100 г шоколаду, 50 г масла, 8-10 мигдальних горішків.


Апельсинові цукати

— 29 грудня 2014 —

Апельсини - 1,5 кг; цукор - 1,5 кг; цукор для обвалювання готових цукатів - у міру потреби, приблизно 200 г.


Що подавати на стіл у Святий вечір: 12 традиційних пісних страв

— 29 грудня 2014 —

Святвечір - це переддень Різдва, котрий в Україні здавна називають Святий вечір. Саме у Святвечір улаштовують урочисте застілля, ритуал якого є незмінним протягом довгих століть.


Печериці з куркою і сиром

— 24 грудня 2014 —

500 г курячого філе, 60 г фети, 10 великих свіжих печериць, 4 ст. л. сметани, 1 ст. л. борошна, 1/2 скл. здрібненої моцарели, свіжа зелень петрушки, мелений чорний перець, сіль - за смаком, 1 ст. л. рослинної олії.


Листкові палички із шинкою

— 24 грудня 2014 —

250 г листкового дріжджового тіста, 55 г сиров’яленої шинки, 1 яйце.


Ніжний печіночний тортик

— 24 грудня 2014 —

700-1 кг курячої печінки, 4 гарні морквини, 2 ріпчасті цибулини, 3 яйця, 300 г сметани, 1-2 часточки часнику, сіль, перець - за смаком, зелена цибуля для прикраси.


Іде коза рогата...

— 24 грудня 2014 —

Новорічне частування є однією з найважливіших частин Нового року, адже яке свято без смачно приготовленої вечері. А чому ж віддає перевагу наша Кізка в цей день?


Паштет з курячої печінки

— 17 грудня 2014 —

Печінка куряча - 800 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершки 10% - 50 мл; вершкове масло - 3 ст. л.; рослинна олія для смаження; сіль, спеції - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...