Кулінарія

Салат із капусти з апельсинами

— 8 січня 2014 —

2 великих апельсини, 300 г капусти (білокачанної або савойської), по невеликому пучку зеленого базиліка та петрушки, кілька пір'їн зеленої цибулі, 3 ст. л. яблучного або білого винного оцту, 2 ст. л. маслинової олії, сіль і перець - за смаком.


Запечена гостра скумбрія з картоплею

— 8 січня 2014 —

5 середніх тушок скумбрії (близько 300 г кожна), 1,2 кг картоплі, 2 лайми, 2 невеликих гострих перчика, 2-3 зубки часнику, 1/4 ч.л. меленої зіри, 1/4 ч. л. меленого коріандру, 4 ст. л. маслинової або соняшникової олії, сіль - за смаком.


Фарширована грудинка індички

— 8 січня 2014 —

800 г філе грудинки індички цільним шматком, великий пучок петрушки, 1 ч. л. натертої цедри лимона, 2 зубки часнику, 120 г бекону, сіль і мелений перець за смаком, 1 ч. л. меленої солодкої паприки, рослинна олія для змазування.


Кутя: історія, традиції та секрети готування

— 28 грудня 2013 —

Одним із символів Різдва є кутя. Як з'явилася ця ритуальна страва і як її правильно готувати? 


Дванадцять пісних різдвяних страв

— 28 грудня 2013 —

У переддень Різдва - 6 січня (цей день звали Вілія) ще на світанку господар та господарка ритуально готували Божу їжу - кутю й узвар. Для цього особливим чином у печі складалися дрова, які було потрібно запалювати „живим вогнем" (потерши деревом об дерево, або кресалом), у більш пізній традиції вже користувалися сірниками.


Торт «Політ» за Дст

— 26 грудня 2013 —

Тісто: 130 г арахісу (але можна взяти будь-які горіхи, наприклад кешью або мигдаль); 5 білків від яєць; 320 г цукру; 1 пакетик ванільного цукру.
Крем: 215 г вершкового масла; 190 г цукру; 1 яйце; 125 г молока; 1 ст. л. коньяку; 1 пакетик ванільного цукру.


Салат «Новорічний»

— 26 грудня 2013 —

Креветки - 1 кг, крабове м'ясо - 150 г, кальмари - 0,5 кг, яйця - 5 шт., ікра червона - 50 г, майонез - 4 ст. л.


Ананас, фарширований креветками

— 26 грудня 2013 —

Ананас - 1 шт., рис (довгозерний) - 3/4 скл., цибуля - 1/2 шт., перець болгарський (червоний) - 1/2 шт., креветки (очищені) - 200 г, вершки - 1 скл., масло вершкове - 20 г, куркума - 1/3 ч. л., білий перець - 1/4 ч. л., часник - 1 зубок, сир (пармезан) - 30 г, сіль - за смаком.


Оселедець «під шубою» на різний лад

— 26 грудня 2013 —

Жодне застілля не обходиться без оселедця «під шубою». Цей салат з'явився приблизно 40 років тому... і полюбляється донині! Сьогодні ж ми трохи почаклуємо над оформленням і покажемо, як надати старому улюбленому салату новий вигляд.


Накриваємо святковий стіл для конячки

— 26 грудня 2013 —

Святковий новорічний стіл має бути прикрашений численними і різноманітними стравами. Особливість полягає в тому, що на столі повинен обов'язково бути свіжий, запашний хліб і побільше фруктів, овочів і свіжої зелені.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...