Кулінарія

Крем-карамель

— 31 липня 2013 —

Для крему: 250 мл молока (2-3% жирності), 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. ванільного цукру, 1 яйце, 2 жовтки.
Для карамелі: 100 г цукру, 100 мл води.


Рататуй

— 31 липня 2013 —

Баклажани - 2 шт., кабачки або цукіні - 1-2 шт., помідори - 4-5 шт., сіль;
для томатного соусу: цибуля ріпчаста - 1 шт., перець болгарський - 1 шт., помідори - 3-4 шт., томатна паста - 2 столові ложки, червоне (або біле) сухе вино - 2 столові ложки, маслинова або рослинна олія для смаження - 4 столові ложки, сіль, перець;
для пряної приправи: гострий перець - ~1/4 шт. (залежно від бажаної гостроти страви), зелень петрушки - 1 столова ложка, часник - 1 зубочок, маслинова або рослинна олія - 3 столові ложки.


Томати чері з базиліковим кремом

— 25 липня 2013 —

200 г вершкового сиру, невеликий пучок базиліку, 1-2 зубочки часнику (за смаком), помідорки-чері, сіль - за смаком.


Сирні кошички з виноградом і сирним кремом

— 25 липня 2013 —

Свіжий сир - 150 г, масло вершкове - 150 г, борошно - 150 г, розпушувач - 1 ч. л.;
крем: свіжий сир - 150 г, вершки (сметана) - 50 г, жовток сирого яйця - 2 шт., цукор - 50 г, ванільний цукор - 8 г, виноград (ягоди за смаком) - 200 г.


Сирний кекс з копченостями і фісташками

— 25 липня 2013 —

200 г копчених м'ясопродуктів, 120 г твердого сиру, 80 г свіжого сиру, 50 г чищених фісташок, 200 г борошна, 1 пакетик (10 г) розпушувача, 100 мл маслинової олії, 3 яйця, 100 мл молока, жменя маринованих маслин.


Батон запечений з сиром і часником

— 25 липня 2013 —

1 "учорашній" багет, 100 г сиру, 100 г розм'якшеного вершкового масла, 2-3 зубочки часнику, зелень петрушки і кропу.


Мафіни з чорницею

— 25 липня 2013 —

2 яйця, 150-200 г цукру, 200 г сметани (10%), 100 г вершкового масла або маргарину, 1,5 ч. л. розпушувача, 300 г борошна, 200-250 г чорниці.


Баклажанний салат по-корейськи

— 25 липня 2013 —

550 г маленьких щільних баклажанів, 1 перо зеленої цибулі (зелена та біла частина нашатковані кільцями), 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. кунжутної олії, 3 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. дробленого насіння кунжуту, сіль.


Готуємо за ДСТ

— 25 липня 2013 —

Рецепти знайомих нам з дитинства кулінарних хітів радянської епохи створювали кращі кухарі країни. Такі страви повинні були відповідати спеціально розробленим Дст, тому й виходили особливо смачними. 


Ягідний пиріг з італійською меренгою

— 17 липня 2013 —

Для основи: 3 яйця, 50 г цукру, 120 г вівсяних пластівців, перемелених у борошно.
Для ягідної начинки: 350 г малини, 1 ч. л. крохмалю, 2-3 ст. л. цукрової пудри (або за смаком).
Для італійської меренги: 3 білки, 175 г цукру, 75 г води, 1 ч. л. лимонного соку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...