Кулінарія

Картопляний салат з оселедцем

— 25 вересня 2017 —

Картопля - 2 шт., сіль, оселедець (філе) - 2 шт., йогурт натуральний - 4 ст. л., кріп - 1 пучок, оцет - 0,5 ст. л., вершки жирністю 9% - 0,5 скл., цукор - 0,5 ст. л., олія рослинна - 1 ст. л., гірчиця - 1 ч. л., велика червона цибулина - 1 шт., велике яблуко - 1 шт., сік 1 лимона.


М'ясні гнізда із сиром

— 25 вересня 2017 —

Свинячий фарш - 800 г, курячий фарш - 300 г, цибуля - 1 шт., молоко - 200 мл, хліб - 70 г, сіль - за смаком, чорний перець (мелений) - за смаком, сметана - 200 мл, яйце - 2 шт., твердий сир 150 г, кріп - за смаком.


Мариновані баклажани

— 21 вересня 2017 —

Баклажани - 5-6 шт., часник - 10 зубків.
Для маринаду: вода - 0,5 л, 9% оцту - 100-150 мл, лавровий лист - 5 шт., чорний перець горошком - 8 шт., перець запашний - 4 шт., гвоздика - 4 шт., сіль - 1 ст. л. (повна без гірки), цукор - 1 ст. л., мед - 1 ст. л. (повна з гіркою), олія рослинна - 1 ст. л.


Готуємо салати з сирої броколі

— 21 вересня 2017 —

Чи можна їсти брокколі сирою? Однозначна відповідь — так! Дослідження, опубліковане в Журналі сільськогосподарської та харчової хімії (Journal of Agricultural and Food Chemistry — ACS), показує на наявність сульфорафану в крові та сечі груп людей, які їли сиру і варену броколі. Сульфорафан це органічна сполука рослинного походження, що володіє протираковим і антибактеріальним ефектами, захищає від раку шлунка та раку легенів.


Пиріг з куркою і картоплею

— 14 вересня 2017 —

Тісто: борошно - 250 г, сметана - 1 ст. л., вершкове масло - 90 г, яйця - 1 шт., сіль - 0,5 ч.л.
Начинка: картопля (велика) - 3 шт., куряче м'ясо - 300 г, цибуля - 1 шт., сіль.
Заливання: яйця - 2 шт., сметана - 50 г, молоко - 50 мл, сіль - щіпка, червоний перець (мелений) - щіпка, мускатний горіх - 0,25 ч. л., зелень - 1 ст. л.


Тефтельки в картопляних кошичках

— 14 вересня 2017 —

Борошно -  450 г, яйця курячі - 1 шт., сіль - 0,5 ч. л., вода - 210 мл, гарбуз - 400 г, м'ясо - 400 г, цибуля (велика) - 2 шт., помідори - 2 шт., часник - 1 зубок, цукор - за смаком, перець - за смаком, олія соняшникова - 1 ст. л.


Профітролі з кракеліном і заварним кремом

— 14 вересня 2017 —

Тісто: борошно - 200 г, вода - 180 г, масло вершкове - 100 г, сіль - щіпка, яйця - 300 г (5- 6 шт.);
кракелін: цукор - 95 г, борошно - 95 г, масло вершкове охолоджене - 75 г;
крем заварний: молоко - 200 мл, цукор - 150 г, яйце - 1 шт., борошно - 1,5 ст. л., ванільний цукор - 1 шт., масло вершкове - 180 г.


Курячі стегенця, запечені з картоплею і курагою

— 14 вересня 2017 —

Стегенця курячі - 800 г; картопля - 200-300 г; приправа для курки з часником - 1 шт.; курага - жменя; зелень - для прикраси.


Як приготувати фаршировані помідори

— 14 вересня 2017 —

Фаршировані помідори універсальні: їх можна подати як гарячу закуску, а також як основну страву.


Ківі зробить найтвердіше м'ясо ніжним за півгодини

— 14 вересня 2017 —

Буває ж так, що дивишся на яловичину на ринку або в супермаркеті — краса. Але от після готування вона нагадує шкіряну підметку. Або ж на соковиту філейку грошей не завжди вистачає, але щоб хоча б якось задовольнити свої хижі потреби, купуєш більш тверду частину. У племені масаїв шматок яловичини ненадовго кладуть у мурашник… Але є спосіб легше і приємніше.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс