Кулінарія

Особливості масляного столу

— 11 лютого 2015 —

На Масляну вже не можна їсти м'ясо, але ще дозволена риба та молочні продукти (тому цей тиждень називають Сирним). Вони й складають основу масляного частування.


Яблучний зефір

— 4 лютого 2015 —

Яблучне пюре - 250 г, яєчний білок - 1 шт., вода - 150 г, цукор - 350 г, цукор - 50 г + агар-агар - 8 г.


Карпатка

— 4 лютого 2015 —

Для тіста: 250 мл води, 125 г вершкового масла, щіпка солі, щіпка цукру, 180 г борошна, 5 яєць (якщо великі, можна 4 шт.).
Для крему: 500 мл молока, 50 г борошна, 50 г крохмалю, 150 г цукру, 1 ст. л. ванільної есенції або ванільного цукру, 200 г вершкового масла кімнатної температури, цукрова пудра для посипання верху.


Як звести до мінімуму втрати вітамінів. Правильне готування овочів і фруктів

— 4 лютого 2015 —

Усім відомо, що при тепловій обробці фрукти й овочі втрачають більшість корисних речовин, що містяться в них. Однак не тільки варіння або смаження стають винуватцями втрати вітамінів. Ось кілька простих правил, дотримання яких допоможе зберегти живлющі сили фруктів і овочів.


Найсмачніші каші в горщиках

— 4 лютого 2015 —

Для тих, хто вміє та любить готувати різні страви в горщиках, не секрет - вони виходять у цьому чудо-посуді надзвичайно смачними. Серед таких страв, звичайно ж, каші, які зможе легко приготувати навіть недосвідчений кулінар. Давайте поговоримо про найсмачніші каші в горщиках - їхні рецепти і готування.


Курячі серденька, тушковані в пиві

— 28 січня 2015 —

600 г курячих серденьок, 2 середні морквини, 1 велика цибулина, 2 зубки часнику, 250 мл світлого пива, 1 ч. л. сухого майорану, сіль.


Домашня шоколадна паста

— 28 січня 2015 —

Молоко - 1 л, цукор (або цукрова пудра) - 750 г, какао - 6 ст. л., борошно біле - 6 ст. л., кава (розчинна) - 1 дес. л., масло вершкове - 220 г.


Млинцевий торт

— 28 січня 2015 —

Млинчики - 20 шт., вершки 35-40% - 300 г, цукор - 300 г, вишня.


Котлети в різних національних кухнях

— 28 січня 2015 —

Як і багато інших страв, котлети прийшли до нас із Франції. Спочатку, їх готували тільки зі шматка натурального м'яса з реберною кісточкою. До речі, слово «котлета» і перекладається як - «порібнина». Нині котлети популярні в усьому світі. Для їхнього готування використовують не тільки м'ясо, але й рибу, морепродукти, овочі, крупи і фрукти.


Смачні домашні батони

— 21 січня 2015 —

250 г борошна, 6 г сухих дріжджів, 4 г солі, 30 г вершкового масла або маргарину, 100 мл молока, 50 мл води. Для змазування верху: 1 жовток, 5 г молока.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...