Кулінарія

Салат «Хатинка в снігу»

— 27 листопада 2015 —

10 крабових паличок, 3-4 курячі яйця, 250 г твердого сиру, 1-2 часточки часнику, спеції, майонез, листя салату, зелень кропу.


Торт «Вишня в снігу»

— 27 листопада 2015 —

200 г + 600 г сметани (у тісто + у крем), 200 г масла вершкового, 3 скл. борошна, 600 г вишні, 120 г цукрової пудри (у крем), ванілін - за смаком, 1 ч. л. соди, цукор (у начинку) - за смаком, 0,5 ч. л. яблучного оцту, 50 г кокосової стружки (для прикраси).


Запіканка з куркою й овочами

— 27 листопада 2015 —

Куряче філе - 500 г, варений рис - 1 скл., консервована кукурудза -1 банка, болгарський перець - 400 г, сметана - 500 мл, цибуля - 2 шт., твердий сир - 200 г, морква - 200 г, сіль, мелений перець, олія рослинна.


Страви в піст з рослинною олією і без...

— 27 листопада 2015 —

Різдвяний піст, як і Великий, є багатоденним постом і триває протягом 40 днів. Поститися починають з 28 листопада й закінчують 6 січня. Крім того, Різдвяний тост називається також Пилиповим, тому що йде слідом за днем пам'яті апостола Пилипа.


Рулетики з лаваша із сиром

— 19 листопада 2015 —

Лаваш тонкий - 1 шт., сирок плавлений вершковий - 1 шт., яйця - 2 шт., огірок свіжий (невеликий) - 1 шт., часник - 2 зубки, зелень (кріп, цибуля зелена) - по 0,5 пучки, майонез - 2 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.


Печиво «Кавові зерна»

— 19 листопада 2015 —

60 г розм'якшеного вершкового масла, 3-4 ст. л. сметани, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. какао-порошка, 1 ст. л. міцної свіжозавареної й охолодженої кави, 150 г борошна.


Салат з пекінської капусти з шинкою

— 19 листопада 2015 —

Пекінська капуста - 1/2 качана, шинка - 200 г, консервований зелений горошок - 1/2 банки, свіжа зелень (кріп і петрушка), сіль - за смаком;
для заправлення: сметана - 2 ст. л., гірчиця - 0,5-2 ч. л., чорний мелений перець.


Про капусту, тільки квашену

— 19 листопада 2015 —

Сьогодні, як і багато років тому, вона займає важливе місце в нашому раціоні. Капуста відмінно підходить і як закуска, і як універсальний гарнір до м'ясних страв, і як ароматна начинка для пирогів. Справжня квашена капуста - хрустка, запашна. І смак у неї повинен бути ніжний, пряний, а не кислий, оцтовий. Такою вона вийде, якщо пригадати, як її готували за старих часів. Тоді це був цілий ритуал.


Салат з морською капустою

— 11 листопада 2015 —

250 г морської капусти, 150 г вареної ковбаси, 2 яйця, 3 шт. картоплі, 1 плавлений сирок, 1 цибулина, 2 зубки часнику, сіль, 100 г майонезу.


Свинина по-сербськи

— 11 листопада 2015 —

На 1 порцію: свинина - 250 г, сервелат - 1 кружок, сир бринза (сулугуні) - за смаком, гірчиця солодка - 2 ч. л., часник - за смаком, паприка мелена - 1 ч. л., сіль і спеції - за смаком, печериці - 1 шт., цибуля - 1 головка, помідор черрі - 1 шт., болгарський перець - 0,5 шт., коньяк (або віскі) - 30 мл.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...