Кулінарія

Курка в гірчичному соусі в духовці

— 7 жовтня 2015 —

1,5 кг курки; 10 зубків часнику. Для маринаду: 2 ст. л. майонезу; 2 ст. л. йогурту; 1 ст. л. меду; 1 ст. л. гірчиці; 1 ст. л. лимонного соку; 2 ч. л. меленої паприки; 1 ч. л. куркуми; 3 зубки тертого часнику; сіль, перець. 


«І знесла курочка яєчко...»

— 7 жовтня 2015 —

9 жовтня - Всесвітній день яйця. Це неофіційне свято всіх любителів кулінарних страв, одним з основних інгредієнтів яких є яйце. Відзначається воно у другу п'ятницю жовтня.


Яблучний мармелад

— 1 жовтня 2015 —

5 великих яблук, 100 г цукру (якщо яблука солодкі, то за смаком), 2 ст. л. крохмалю, 100 мл води, 20 г желатину.


Котлети з баклажанів і картоплі

— 1 жовтня 2015 —

1 кг баклажанів, 1 яйце, 4-5 ст. л. борошна, 0,5 скл. сиру, тертого на дрібній тертці, 4-5 середні картоплини, терті на дрібній тертці, сіль, спеції - за смаком, зелень.


Печіночний рулет з сирною начинкою

— 1 жовтня 2015 —

1,5 кг яловичої печінки, 2 великі морквини, 250 г сиру плавленого, 2 середні головки білої цибулі, приправи на вибір, 20 мл пісної олії, 2 великих зубки часнику, 65 г вершкового масла, 1 ч. л. солі.


Гарбузовий суп-пюре з запеченим солодким перцем

— 30 вересня 2015 —

1 гарбуз (приблизно 1 кг), 2 солодких перці, головка часнику, 1 цибулина, 100 г кураги, 600 мл овочевого бульйону, перець чилі, маслинова олія, сіль, свіжомелений чорний перець, кинза.


Аджика з баклажанами

— 24 вересня 2015 —

На 0,5 кг помідорів - 3 солодких перці, 2 баклажани, 2-3 стручки гострого перцю, 2 головки часнику, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. хмелі-сунелі, 3 ст. л. оцту, півсклянки рослинної олії, 2 гілочки кропу.


Салат з кавуна з фетою

— 24 вересня 2015 —

На одну порцію: 250 г кавуна, 40 г сиру фети, 2 г м'яти.
Для соусу: 200 г цукру, 100 мл води, 1/2 лимона, 1 зірочка бадьяна.


П'яна свиняча рулька

— 24 вересня 2015 —

Рулька свиняча - 1,5 кг, морква - 1 шт., зубок часнику - 5 шт., олія соняшникова без запаху, суміш перців, сіль, приправи - за смаком, гірчиця гостра, пиво світле - 500 мл.


Страви з гарбуза на вашому столі

— 24 вересня 2015 —

Гарбуз - майже настільки ж популярний овоч як, наприклад, картопля, і побачити його можна практично на кожному городі. Завдяки своїй кулінарній універсальності та корисності він споконвіків вирощується в нашій країні і не тільки, причому, всіма верствами населення - від забезпечених людей до найбідніших.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...