Кулінарія

Різнобарвна випічка: натуральні барвники на вашій кухні

— 27 жовтня 2016 —

У приготовлених стравах важливий не тільки смак, але й зовнішній вигляд. Саме тому кожна господарка приділяє особливу увагу їхній прикрасі. Звичайно, найбільше кулінари стараються над десертами і солодкостями. Гарні завитушки крему, візерунки з посипок досить просто відтворити в домашніх умовах, так само як і офарбити коржі й креми.


Закусочні профітролі

— 20 жовтня 2016 —

Для профітролей: 150 г вершкового масла, 200 мл води, 1/4 ч. л. солі, 4 яйця, 120 г борошна.
Для начинки: 200 г філе оселедця, 200 г вершкового сиру, 4-5 гілочок кропу.


Мафіни з варенням

— 20 жовтня 2016 —

Манка - 100 г, борошно - 50 г, розпушувач - 1/2 ч. л., цукрова пудра - 60 г, 1 яйце, олія рослинна - 70 г, молоко - 100 мл, джем або варення.


Минтай у яєчно-сметанному соусі

— 20 жовтня 2016 —

1 кг філе минтая, 1 цибулина, лавровий лист, запашний перець, пряності для риби, зелень петрушки й кропу, 1 ст. л. яблучного оцту, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. борошна, 0,5 скл. сметани, 1 ст. л. здрібненого хрону, 2 жовтки, перець чорний, цукор і сіль.  


Оладки з гарбузом і яблуками

— 20 жовтня 2016 —

250 г гарбуза, 2 великих яблука, 2 курячі яйця, 100 г сметани, 120 г пшеничного борошна, 5 г розпушувача тіста, 10 г цукрового піску, 30 мл рослинної олії, 4 г меленої кориці, сіль, рослинна олія для смаження.


Як правильно солити й сушити рибу

— 20 жовтня 2016 —

Прилавки магазинів буяють сушеною рибкою, але якість її дуже часто викликає великі сумніви. Багато господарок віддають перевагу свіжій рибі, але іноді так хочеться поласувати солоненькою закускою. Що ж, давайте навчимося солити й сушити рибу самостійно.


Як правильно розморожувати продукти

— 13 жовтня 2016 —

Щоб продукти зберегли свої смакові властивості, варто дотримуватися певних правил під час їхнього розморожування. За можливістю заморожені продукти потрібно помістити в ємкість з холодною водою. Так харчові волокна менше ушкоджуються, а самі продукти не обвітрюються.


Курка з ананасом

— 13 жовтня 2016 —

600 г курячого філе, 0,5 шт. ананаса, 3 зубки часнику, 1 шт. перцю чилі, 1 ч. л. імбиру меленого, 60 г цукру, 1 лайм, 60 мл олії рослинної, сіль.


Гороховий суп з копченостями та грінками

— 13 жовтня 2016 —

Горох колотий - 250 г, яловичина на кісточці - 700 г, картопля - 250 г, сіль - 1 ч. л., корейка копчена - 200 г, свинячі порібнини копчені - 300 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., морква - 100 г, перець жовтогарячий - 1 шт., грудинка копчена - 200 г, хліб пшеничний - 300 г, маслинова олія - 50 мл, часник - 4 зубки, петрушка - 20 г.


Сонячний овоч

— 13 жовтня 2016 —

Сьогодні мова йтиме про такий знайомий усім нам гарбуз. Особливо корисне його вживання восени й узимку, коли асортимент свіжих овочів обмежений. І хоча гарбуз вирощують з незапам'ятних часів, він дотепер є популярним, оскільки за своїми корисними властивостями не поступається іншим культурам.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...