Кулінарія

Заготовляємо на зиму

— 6 жовтня 2019 —

Баклажани «Херсонські» , аджика по-чернігівськи та перець по-українськи.

 


Цвітна капуста на нашому столі

— 6 жовтня 2019 —

Цвітна капуст - досить рідкий випадок, коли у їжу йде суцвіття з квітів, що не розквітли (бутонів). Батьківщина цвітної капусти - Східне Середземномор’я. На нашу територію була завезена із Західної Європи лише в 17 сторіччі.


Стейки з яловичини по-португальськи

— 6 жовтня 2019 —

Яловичина - 600-800 г, вино червоне сухе - 3/4 ст., вода питна - 1/4 ст., часник - 8-10 зубчиків, сіль - 1 ч. л., перець білий мелений - 1 ч. л., перець чилі - за смаком, олія рослинна (оливкова).


Шоколадний тарт із вершково-арахісовою карамеллю

— 6 жовтня 2019 —

Тісто: 100 г вершкового масла, 150 г борошна, 40 г какао-порошку, 50 г мигдального борошна, 50 г дрібного цукру, щіпка солі, при необхідності 1-2 ст. л. крижаної води; вершково-арахісова карамель: 160 г цукру, 100 мл води, 130 мл жирних вершків, 60-70 г солоного арахісу (подрібнити); шоколадний крем: 200 г якісного темного шоколаду, 2 ст. л. вершкового масла, 240 мл жирних вершків, щіпка солі, перець чилі на кінчику ножа (факультативно).


Пиріжки дріжджові

— 6 жовтня 2019 —

Тісто: 100 мл вершків від 10%, 200 мл молока, 500 г борошна, 1 ч. л. солі, 20 г цукру, 40 г вершкового масла, 2 жовтка, 14 г сухих дріжджів.


Цвітна капуста в сирному соусі

— 28 вересня 2019 —

Цвітна капуста – 800 г, лимонний сік - 1 ст. л., сир гауда – 100 г, борошно й масло - 1 ст. л., молоко - 1/2 ст., овочевий бульйон - 1/2 ст., сіль - 1/2 ч. л., мускатний горіх – щіпка, яйце (жовток) - 1 шт., вершкове масло - 1 ст. л., панірувальні сухарі - 2 ст. л., петрушка - за смаком.


Паста з курячим філе

— 28 вересня 2019 —

Макарони - 500 г, куряче філе - 500 г, помідори - 3 шт., солодкий перець - 3 шт., петрушка, базилік - кілька гілочок, часник - 2-3 часточки, оливкова олія - за смаком, сіль, перець – за смаком, сметана або вершки - 200 мл.


Картопляні зрази в духовці

— 28 вересня 2019 —

Картопля – 700 г, вершкове масло – 60 г, молоко – 50 мл, твердий сир – 200 г, кріп – 50 г, свинячий фарш – 350 г, яйце – 2 шт., цибуля – 1 шт., часник – 2 зуб., сіль, чорний перець (мелений) - за смаком.


Готуємо м’ясо кролика

— 28 вересня 2019 —

М’ясо кролика - це не тільки смачно, але й надзвичайно корисно. Але не всі вміють його готувати, а насправді це просто. Основний спосіб зробити дієтичне м’ясо кролика ніжним і ароматним - тушкування з різними добавками.


Минтай із сиром і помідорами в духовці

— 20 вересня 2019 —

Минтай, філе - 600 г, помідор - 2 шт., сир - 100 г, сметана - 2 ст. л., лимонний сік - 2 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс