Кулінарія

Готуємо овочі на грилі

— 9 серпня 2018 —

Усі, хто хоча б раз пробував овочі, запечені на мангалі, назавжди стають їхніми шанувальниками. Адже ця їжа має приголомшливий смак і ні із чим не порівнянний аромат. Такі овочі послужать прекрасним гарніром до шашликів і закускою до спиртних напоїв. Крім того, вони вважаються дієтичною їжею. Відмінно для цього підходять кабачки, баклажани, болгарський перець, ріпчаста цибуля, спаржа, цвітна капуста, картопля, морква, помідори та навіть огірки. Особливо гарні гриби - це просто насолода.


Овочі гриль у медовому маринаді

— 2 серпня 2018 —

500-700 г улюблених овочів (баклажани, кабачки, перець, томати та інші), 200 г печериць, 4-5 ст. л. меду, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. гірчиці, 3-4 суцвіття гвоздики, 3-4 ст. л. рослинної олії, сіль - за смаком.


Курка в паніруванні маринована в соєвому соусі

— 2 серпня 2018 —

Куряче філе - 500 г, соєвий соус - 2-3 ст. л., перець і приправи - за смаком, рослинна олія для обсмажування, борошно пшеничне - 3 ст. л., панірувальні сухарі - 4 ст. л.


Торт «Ведмедик на півночі»

— 2 серпня 2018 —

Для тіста: 50 г масла, 1 скл. цукру, 1 скл. жирної сметани (30% жирності), щіпка солі, 500 г борошна, 1 пачка розпушувача (10-12 г).
Для крему: 600 г сметани (20% жирності), 400 г вершків (38% жирності), цукор - 250-300 г.


Булочки для сніданку

— 2 серпня 2018 —

Краще в цьому рецепті - відсутність брудного посуду! Максимум, що вам доведеться помити - це ніж.


Літо в банці

— 2 серпня 2018 —

Літо є часом року, під час якого потрібно не тільки відпочивати, але й старанно трудитися, готуючись до настання зими. Господаркам потрібно приготувати варення та іншу консервацію на зиму, щоб у холодну пору радувати свою родину смачненьким.


Картопля по-княжому

— 26 липня 2018 —

Картопля молода - 400 г, масло вершкове - 100 г, молоко - 100 мл, петрушка свіжа - 3 гілочки, сіль - 2 г, сир - 300 г, жовтки - 3 шт.


Мусака з баклажанами

— 26 липня 2018 —

Баклажани - 1 кг, картопля - 450 г (прибл. 5 середніх картоплин), пармезан - 100 г, панірувальні сухарі - 2-3 ст. л., маслинова олія.
Для м'ясної начинки: яловичий фарш - 500 г, баранячий фарш (можна замінити на свинячий) - 250 г, помідори - 400 г, цибуля - 2 середні, часник - 4-5 зубкоі, петрушка, томатна паста - 1 ст. л., біле вино - 1/2 скл., 1 ч. л. цукру, 1 паличка кориці, 1/2 ч. л. мускатного горіха, 1 лавровий лист, запашний перець, сіль.
Для соусу Бешамель: вершкове масло - 5 ст. л., борошно - 5 ст. л., мускатний горіх - 1/2 ч. л., сир (твердий, що легко плавиться) - 150 г, молоко - 1 л, сіль - 1/2 ч. л.


Піскові смужки

— 26 липня 2018 —

Для тіста: 300-370 г борошна (залежить від борошна), 170 г розм'якшеного вершкового масла, 100 г цукру, 50 г меду (~3 ст. л.), 1/4 ч. л. соди, щіпка солі, дрібно терта цедра 1 апельсина або лимона, 2 ч. л. екстракту ванілі, 4 яєчних жовтки.


Готуємо з солодкого перцю

— 26 липня 2018 —

Чого тільки не приготуєш із солодкого перцю, барвистого, соковитого, смачного й корисного! Його їдять сирим, просто нарізавши довгими шматочками або додавши в салат, фарширують фаршем, овочами, грибами й крупами. Запікають у духовці або на відкритому вогні, одержуючи зовсім новий продукт.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...