Кулінарія

Салат із червоною рибою й авокадо

— 27 березня 2020 —

Слабо солена червона риба (горбуша) - 150 г, варені яйця - 4 шт., авокадо - 1 шт., картопля - 2 шт., домашній майонез - 4 ст. л.


Лимонний тарт

— 27 березня 2020 —

Начинка: згущене молоко -  380 г, лимон - 3 шт., жовтки - 4 шт. Основа: цукрове печиво типу «Ювілейне» - 150 г, кокосова стружка - 50 г, вершкове масло - 100 г.


Чому гасити соду оцтом не можна?

— 27 березня 2020 —

Перелік розповсюджених кулінарних помилок.


Свинина з грибами, тушкована в сметані

— 20 березня 2020 —

Свинина (окіст або лопатка) - 800 г, морква - 2 шт., цибулина велика - 1 шт., печериці - 300 г, сметана - 200 г, сіль і перець - за смаком.


Суп з копченою ковбасою

— 20 березня 2020 —

Вода - 2 л; куряча спинка для бульйону - 1 шт.; картопля - 4 бульби; ріпчаста цибуля - 1 голівка; морква - 1 шт.; мариновані огірки - 2-3 шт.; рис - 2 ст. л.; копчена ковбаса - 150 г; оливкова олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; паприка - 0,5 ч. л.; приправа хмелі-сунелі - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 3 шт.; чорний духмяний перець - 3 горошини; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.


Мафіни із сирною шапочкою

— 20 березня 2020 —

Для тіста: пшеничне борошно - 200 г; вершкове масло - 70 г; курячі яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; молоко - 150 мл; розпушувач - 1 ч. л.; сіль - 1 щіпка. 
Для крему: сир жирністю 9% - 600 г; куряче яйце - 1 шт.; цукор - 100 г; кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.; пшеничне борошно - 1 ст. л.; ванілін - 1 щіпка.


25 березня - день вафель

— 20 березня 2020 —

Традицію відзначати наступ весни 25-го березня придумали шведи. У цей день шведки відкладали всі справи й починали пекти свіжі, ароматні, товсті вафлі зі збитими вершками. Тепер до них приєднався увесь світ, а 25 березня стало Всесвітнім Днем вафель.


Шакшука: ізраїльська яєчня

— 12 березня 2020 —

Яйця - 4 шт., перець солодкий - 1 шт., помідори свіжі - 400 г, цибуля ріпчаста - 80 г, часник - 1-2 зубчики, паприка мелена - 2 ч. л., зіра мелена (кумин) - 1 ч. л., петрушка (або інша зелень) - 3-4 гілочки, сіль, перець - за смаком, рослинна олія (для смаження) - 3-4 ст. л.


Жульєн у тарталетках

— 12 березня 2020 —

Куряче філе - 300 г, печериці свіжі - 200 г, сир - 100 г, рослинна олія - 2-3 ст. л., тарталетки - 15-20 шт., сіль, перець - за смаком. Для соусу: сметана - 250 г, борошно - 1 ст. л., молоко - 250 мл, вершкове масло - 40 г.


Листкова самса з м’ясом

— 12 березня 2020 —

Тісто: 2 ст. борошна, 1 ст. води, 100 г вершкового масла, сіль. Начинка: 400 г яловичини, 2 ріпчасті цибулини, пучок свіжої зелені за смаком (кропу, петрушки, кінзи, навіть м’яти), вода, сіль, перець - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс