Кулінарія

Кільця із заварного тіста

— 31 серпня 2017 —

Для тіста: 250 мл води, 2 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. солі, 100 г вершкового масла, 1 скл. борошна, 3 яйця, 1 білок.
Для глазурі: 1,5 скл. цукрової пудри, 1 ст. л. рідкого меду, 4-5 ст. л. молока.
Рослинна олія для обсмажування, пергаментний папір для відсадження кілець.


Готуємо баклажани взапас

— 31 серпня 2017 —

Баклажан - рослина субтропічна, вимоглива до сонця і тепла. У Європу з Індії його завезли араби. В Україні ця овочева культура успішно вирощується. Сезон збору та консервування - серпень - вересень. Баклажан на Сході називали «овочем довголіття», вважаючи особливо корисним для людей похилого віку. Він рекомендувався як засіб для профілактики й лікування атеросклерозу, подагри, хвороб печінки й нирок, закрепу, серцево-судинних захворювань.


Запечені яєчні човники

— 23 серпня 2017 —

4 багета (приблизно по 25 см довжиною), 5 яєць, 80 мл вершків, 120 г бекону, тонко нарізаного й обсмаженого до хрусткого стану, 90 г тертого твердого сиру, 2 зелених цибулі, дрібно нарізаної, сіль, мелена паприка й чорний перець - за смаком.


Ледачі беляші на сковороді

— 23 серпня 2017 —

Для тіста: кефір - 2 скл., сода - 0.5 ч. л., 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, борошно. Начинка: м'ясний фарш, цибуля, часник, сіль, перець, зелень.


Форшмак - класичний рецепт

— 23 серпня 2017 —

Білий хліб - 100 г м'якушки,  сік 1/4 лимона, оцет - 1 ст. л., цукор - 1 ч. л., філе слабосолоного оселедця - 400 г, зварене вкруту яйце - 1 шт., червона цибуля - 50 г, яблуко - 1 шт., крес-салат - невелика жменя.
Для подачі: багет - 1 шт., зварене вкруту яйце - 2 шт., зелень.


Качка з яблуками

— 23 серпня 2017 —

Качка, яблука 3-4 шт., чорнослив без кісточок (10-15 шт.), майонез, сіль, чорний мелений перець.


Чим начиняти тарталетки: найсмачніші та прості начинки

— 23 серпня 2017 —

Ошатні тарталетки з різними начинками – це чудова закуска до будь-якого застілля. Зараз нескладно вибрати й купити тарталетки будь-якої форми й розміру. Для любителів повозитися на кухні є кілька рецептів домашніх тарталеток. Їх печуть із піскового, листкового або прісного тіста. А от начинка для тарталеток – це розмова особлива. Поле фантазії тут просто безмежне.


Деякі суперздатності мікрохвильовки, про які мало хто знає

— 23 серпня 2017 —

Імениті шеф-кухарі до мікрохвильової печі ставляться, прямо кажучи, зі стійкою зневагою. Проте це обладнання є майже в кожному будинку, і тисячі людей його активно використовують.


Курячі грудинки із соусом песто

— 17 серпня 2017 —

2 великі курячі грудинки без шкіри, 2 ст. л. соусу песто з лимоном, 2 ст. л. не жирної сметани, 2 ст. л. тертого сиру моцарела, 1 яйце, 3 ст. л. тертого твердого сиру, 3 ст. л. мигдального борошна, сіль, чорний перець - за смаком.


Соус песто

— 17 серпня 2017 —

Базилік  - великий пучок, пармезан (або інший твердий сир) - 50 г, часник - 3 зубки, кедрові горішки - близько 30 г (жменя), маслинова олія - 100 мл.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...