Кулінарія

Свинина, запечена в духовці з картоплею і цибулею

— 23 квітня 2014 —

Картопля - 1 кг, філейна частина свинини - 2 кг, олія рослинна  - 3 ст. л., цибуля ріпчаста - 2 цибулини.
Для пряної пасти: часник - 3 зубки, зелена цибуля - 1 пучок, сіль - за смаком, перець запашний мелений, чебрець і сушений імбир - по 1 ч. л., олія рослинна  - 2 ст. л.


Вареники з печінкою і картоплею

— 9 квітня 2014 —

Для тіста: 2 скл. пшеничного борошна, 1 куряче яйце, питна холодна вода приблизно 1/2 склянки (тісто має бути не дуже крутим), сіль - за смаком.
Для начинки: 5-6 великих картоплин, 1 цибулина, 200 г печінки, сіль - за смаком. 
Для заправлення: сметана.


Хічини

— 9 квітня 2014 —

Тісто: 250 г води, 250 г молока, 25 г пресованих дріжджів, 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 100 г рослинної олії або маргарину, борошна, скільки ввійде. 
Начинка: 50% адигейський сир, 50% картопля варена в мундирі.


Олів'є «Вишуканість»

— 9 квітня 2014 —

Картопля - 300 г, куряче м'ясо - 200 г, мариновані гриби - 200 г, яйця - 4 шт., огірок свіжий - 100 г, сіль, перець чорний мелений - за смаком. 
Для соусу: сметана - 100-150 мл, лимон - 1 шт., цукрова пудра (можна без неї) - 2 ч. л., сіль, перець мелений червоний або чорний, гвоздика - за смаком.


Страви з бобових - повноцінна заміна м'ясу

— 9 квітня 2014 —

У православних триває Великий піст і повноцінною заміною м'яса повноправно вважаються страви з бобових. Лікарі-дієтологи говорять нам, що рослинний білок набагато корисніший для нашого організму, чим тваринний, особливо для людей у віці.


Нарізний пиріг на вареній згущенці

— 2 квітня 2014 —

4 жовтки, 100 г цукру, 100 г рослинної олії, 1 банка (380-400 г) вареної згущенки, 180 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 150 г волоських горіхів.


Рибне азу

— 2 квітня 2014 —

Риба філе - 700 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., картопля - 2-3 шт., помідор - 1 шт., огірок солоний - 3 шт., морква - 1 шт., часник - 3 зуб., зелень - за смаком, лавровий лист - 1 шт., перець чорний мелений, спеції до риби - 0,5 ч. л., сіль - за смаком, бульйон - 100 мл, олія рослинна - 50 мл.


Курячі грудинки «по-французьки»

— 2 квітня 2014 —

Куряче філе - 500 г, сир - 100 г, сметана - 4 ст. л. майонез - 4 ст. л., печериці - 200 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., вершки - 100 г, сіль, перець - за смаком, вершкове масло - для смаження.


Паста з креветками

— 2 квітня 2014 —

225 г великих креветок, розморозити, почистити, 2 ч. л. лимонної цедри, 1 щіпка меленого червоного перцю, по 1 гілочці свіжого чебрецю й орегано, зняти листя і нарубати, 2 листки базиліку, порвати, 2 ст. л. маслинової олії, 2 зубки часнику, видавити, 150-180 г помідорів-черрі, нарізати навпіл, 120 г шпинату, 2 ст. л. лимонного соку, 225 г локшини, морська сіль, мелений перець.


Готуємо страви з печінки

— 2 квітня 2014 —

У печінці дуже багато повноцінних білків, до складу яких входять такі важливі елементи, як залізо і мідь, причому у формі, що легко засвоюється.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...