Кулінарія
Гречка по-купецьки
— 16 вересня 2015 —
Гречана крупа - 150 г, фарш м'ясний - 250-300 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., томатна паста - 2 ст. л., часник - 2 зубки, морква - 1 шт. (невелика), олія рослинна - 2-3 ст. л.
Cметанник з фруктами
— 16 вересня 2015 —
Для тіста: 150 г борошна, 1 яйце, 75 г цукру, 75 г вершкового масла, 1 ч. л. розпушувача.
Для начинки: 200 г густої некислої сметани 20-25% жирності, 250 мл молока, 30 г крохмалю, 3 г ванільного цукру, 75 г цукру, 10-12 абрикосів (або 7-8 мандаринів), лимонна цедра (за смаком).
Франкфуртський зелений соус
— 16 вересня 2015 —
Маслинова олія - 3 ст. л., зварені вкруту яйця - 4 шт., натуральний йогурт - 250 г, сметана - 250 г, сіль, перець - за смаком, винний оцет - 1 ч. л., суміш свіжого шпинату, петрушки, зеленої цибулі, кропу, крес-салата, естрагону й т.д. (або будь-яка інша суміш трав - за смаком) - 300 г.
Прийшов час готувати аджику
— 16 вересня 2015 —
Як тільки на ринках з'являється яскравий пекучий перець, господарки починають готувати одну з найпопулярніших приправ - аджику.
Пиріг із фрикадельками
— 10 вересня 2015 —
3 яйця, 150 г борошна, 250 г сметани, 1 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. солі, 150 г сиру, 500 г фрикадельок.
Биточки з цвітної капусти з м'ясом
— 10 вересня 2015 —
Цвітна капуста - 500 г, варене м'ясо - 100 г, яйця курячі - 1 шт., цибуля - 1 шт., часник - 1 зубок, сіль, перець чорний мелений - за смаком, куркума - 1/3 ч. л., панірувальні сухарі.
Піта із шинкою й овочами
— 10 вересня 2015 —
Для піти: тепла вода - 1 скл., дріжджі - 1,5 ч. л., цукор - 1,5 ч. л., маслинова олія - 1 ст. л., борошно, сіль - 1 ч. л.
Для начинки: шинка - 200 г, помідор - 2 шт., кукурудза к/с - 3 ст. л., цибуля - 0,5 шт., морква - 0,5 шт., майонез, листя салату, сіль, спеції - за смаком.
Шоколадне меню: піднімаємо настрій
— 10 вересня 2015 —
Шоколад - один із кращих продуктів, що піднімають настрій, напевно, тому його так люблять в усьому світі. Багато ласунок не можуть уявити собі ні дня без цих ласощів, намагаючись готувати з ним різноманітні десерти.
Томати у власному соку
— 3 вересня 2015 —
На дві 0,5 л і одну 0,7 л банки знадобилося приблизно: 1 кг маленьких помідорчиків; 1,2-1,5 кг великих; 1,5-2 ст. л. без верху солі; 1 ст. л. цукру.
Пиріг з яблуками
— 3 вересня 2015 —
Тісто: 100 г вершкового масла, 200 г борошна, щіпка солі, 6 ст. л. крижаної води.
Начинка: 75 г цукру, 4 яблука солодких, 50 г вершкового масла, півстручка ванілі, 1 банка вареної згущенки, 2 яйця, жменя волоських горіхів.
1 | ... | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | ... | 142 |