Кулінарія

Торт-суфле з ягодами

— 12 липня 2018 —

Для бісквіта: яйце куряче  - 4 шт., борошно пшеничне  - 80 г, цукор  - 120 г. 
Лохина - 150 г, вершки 30-33%  - 500 мл, сир 5-9% жирності  - 250 г, чорниця  - 200 г,  ванільний екстракт  - 1/2 ч. л., желатин  - 10 г, цукор (пісок)  - 120 г, цукрова пудра з ваніллю  - 40 г.


Страви з баклажанів: що можна приготувати?

— 12 липня 2018 —

Баклажани можна знайти в багатьох рецептах усіх країн світу. І це не дивно, адже страви з цього овочу дуже корисні, тому що баклажани містять багато корисних речовин і клітковини. Крім цього, вони мають оригінальний смак.


Суп-пюре із зеленого горошку

— 5 липня 2018 —

Молода картопля - 5-6 шт., зелений горошок - 200 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., часник - 3-4 зубки, сіль і чорний мелений перець - за смаком, мелена паприка - 1/4 ч. л., маслинова олія - 3-4 ст. л., свіжа м'ята - кілька гілочок, петрушка для прикраси, мелений мускатний горіх - 1/2 ч. л.


Як визначити якість вершкового масла

— 5 липня 2018 —

Для того, щоб самостійно визначити якість вершкового масла, треба провести простий тест.


Сирний пиріг з кабачків

— 5 липня 2018 —

1 склянка натертих кабачків, 1 пакетик розпушувача для тіста, 1 склянка сметани, 2 склянки борошна, 1 яйце, 30 г розтопленого вершкового масла, сіль, перець, будь-які інші приправи, кілька стрілок зеленої цибулі (за смаком, але без фанатизму), 1 скл. натертого улюбленого сиру.


Курячі стегенця з вершковим соусом

— 5 липня 2018 —

8 курячих стегенець, чорний перець, сіль, 3 ст. л. вершкового масла, 3 зубки часнику, щіпка червоного перцю, 1/2 скл. вершків, 1/3 скл. сушених томатів (можна в олії), 1/4 скл. натертого сиру (за смаком), 1/4 ч. л. чебрецю, 1/4 ч. л. орегано, 1/4 ч. л. базиліка, зелень для прикраси.


Намазки на хліб, що втамовують голод

— 5 липня 2018 —

Усім відомо, що дієтологи проти харчування на ходу. Але в житті бувають моменти, коли бутерброд - кращий варіант перекусу. По-перше, він ситний. По-друге, не такий шкідливий, як шоколадний батончик.


Тістечко з листкового і заварного тіста

— 5 липня 2018 —

Заварне тісто: вода - 0,5 скл., молоко - 0,5 скл., масло вершкове - 100 г, борошно - 150 г, яйце куряче - 3-4 шт., щіпка солі.
Заварний крем: молоко - 500 мл, яйце - 2 шт., цукор  - 1 скл., борошно - 4 ст. л., масло вершкове - 250 г, ванілін - 1 г.
Основа: тісто листкове бездріжджове - 2 листи.


Міні-котлети з броколі

— 27 червня 2018 —

2 скл. здрібнених броколі (близько 350 г), 1 яйце, 1/2 порізаної цибулини, 1 скл. панірувальних сухарів, 1/3 скл. натертого сиру, 2 ст. л. здрібненої зелені, сіль, перець.


Великий киш з молодими овочами

— 27 червня 2018 —

Для тіста: 280 г борошна, 140 г охолодженого вершкового масла, натертого на великій тертці, 8 ст. л. крижаної води.
Для начинки: 100 г молодих кабачків, 85 г стручкової квасолі, 85 г свіжого зеленого горошку, невеликий пучок щільної зеленої цибулі з білими цибулинами, 300 мл молока, 1,5 ст. л. борошна, 2 великих яйця, 100 г сиру, кілька томатів-черрі, 2 ст. л. вершкового масла, сіль, перець - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...