Кулінарія

Фарширована картопля

— 29 квітня 2015 —

Картопля - 1 кг, фарш м'ясний - 300 г, цибуля - 2 шт., морква - 100 г, паста томатна - 1 ст. л., часник, рослинна олія, сіль, перець.


Нуга в шоколаді

— 29 квітня 2015 —

130 г меду, 400 г цукру, 2 яєчних білки, 300 г смаженого мигдалю, 250 г шоколаду (темного, білого або молочного на ваш вибір).


Тушкована яловичина в східному стилі

— 29 квітня 2015 —

800 г яловичини, 1 велика цибулина, 3 зубки часнику, шматочок свіжого імбиру (1 ст. л. у нарубаному вигляді), 1/2 ч. л. куркуми, 1 ч. л. меленої солодкої паприки, 1/2 ч. л. меленого коріандру, 1/2 ч. л. меленої зіри, 1/4 ч. л. меленого кайєнського перцю, 1 ст. л. цукру, 200 мл курячого бульйону або води, сіль - за смаком, сік половинки лайма.


Випічка з Естонії

— 29 квітня 2015 —

Тепле молоко - 120 мл, цукор або мед - 1 ч. л., яєчний жовток - 1 шт., вершкове масло - 30 г, щіпка солі, дріжджі - 15 г, борошно - 300 г.
Додатково: вершкове масло - 50 г, цукор - 3-4 ст. л., кориця - 1-2 ч. л.


Кропив'яний суп - найвесняніший

— 29 квітня 2015 —

Нарешті настала довгоочікувана тепла, зелена весна! Навколо поспішає рости молода зелень: на деревах розпускаються листочки, з-під землі пробиваються паростки, городи радують дачників першим урожаєм вітамінної зелені! Перинки зеленої цибулі, перший щавель на борщик, ароматна черемша... а це тут що?! Кропива?


Пиріг з капустою та м'ясом

— 23 квітня 2015 —

Капуста свіжа - половинка маленького качанчика, 350-400 г фаршу яловичого (або який подобається), сіль, приправи - за смаком, зелень свіжа, 1 скл. кефіру, 1 скл. майонезу, 3 яйця, 1 ч. л. соди або пакетик розпушувача, 8 ст. л. борошна (з гіркою), олія рослинна для змазування форми.


Батон із сиром і часником до борщу

— 23 квітня 2015 —

Учорашній батон (або французький багет), 100 г твердого сиру, 100 г м'якого вершкового масла, 3 зубки часнику, петрушка.


Картопляні палички з сиром

— 23 квітня 2015 —

5 середніх варених картоплин, 2 яйця, 100 г панірувальних сухарів, 100 г твердого сиру, 2-3 ст. л  борошна, рослинна олія (для смаження), чорний мелений перець, сіль - за смаком, коріандр (за бажанням), куркума.


Як правильно розводити желатин

— 23 квітня 2015 —

Розвести желатин просто: розчинити в холодній воді, далі долити рідини до потрібного обсягу, підігріти.


Як приготувати французький цибульний суп

— 23 квітня 2015 —

Якщо звичні перші страви вже злегка приїлися, приготуйте французький цибульний суп... і в черговий раз упевніться, що французи розуміються на кулінарії.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...