Кулінарія
Про капусту, тільки квашену
— 19 листопада 2015 —
Сьогодні, як і багато років тому, вона займає важливе місце в нашому раціоні. Капуста відмінно підходить і як закуска, і як універсальний гарнір до м'ясних страв, і як ароматна начинка для пирогів. Справжня квашена капуста - хрустка, запашна. І смак у неї повинен бути ніжний, пряний, а не кислий, оцтовий. Такою вона вийде, якщо пригадати, як її готували за старих часів. Тоді це був цілий ритуал.
Салат з морською капустою
— 11 листопада 2015 —
250 г морської капусти, 150 г вареної ковбаси, 2 яйця, 3 шт. картоплі, 1 плавлений сирок, 1 цибулина, 2 зубки часнику, сіль, 100 г майонезу.
Свинина по-сербськи
— 11 листопада 2015 —
На 1 порцію: свинина - 250 г, сервелат - 1 кружок, сир бринза (сулугуні) - за смаком, гірчиця солодка - 2 ч. л., часник - за смаком, паприка мелена - 1 ч. л., сіль і спеції - за смаком, печериці - 1 шт., цибуля - 1 головка, помідор черрі - 1 шт., болгарський перець - 0,5 шт., коньяк (або віскі) - 30 мл.
Салат з печерицями і куркою
— 11 листопада 2015 —
Варена куряча грудинка, 2 великих твердих помідори, сир Російський тертий - 200 г, 1 молода цибулина, свіжі печериці - 200 г, майонез, сіль - за смаком, маслинова олія для смаження.
Сирно-манна запіканка
— 11 листопада 2015 —
Манка - 1/2 скл. (90 г), кефір (1%) - 1 скл. (240 мл), яйце - 5 шт., свіжовижатий сік лимона - 1 ст. л., цукор - 0,5 скл. (100 г), сир 500 г, розпушувач - 1,5 ст. л., ванільний цукор - 2 ч. л., сіль - щіпка.
Чудова картопля на гарнір
— 11 листопада 2015 —
2 кг червоної картоплі, 5-6 смужок копченої грудинки - порізати шматочками, 5 ст. л. маслинової олії, 2 ч. л. свіжого лимонного соку, 10 зубків часнику розім'яти часникодавкою, 1-2 ст. л. (додатково) маслинової олії, 3 гілочки чебрецю, сіль і чорний перець.
10 незвичайних рецептів чаю для теплого осіннього ранку
— 11 листопада 2015 —
Коли на вулиці прохолодно, корисно пити смачний чай. Дозвольте собі експеримент, і спробуйте починати кожний ранок з нового чаю. Ось побачите, вам сподобається.
Як правильно заварювати чай
— 6 листопада 2015 —
Усі вміють заварювати чай. Але багато хто не враховує важливих деталей, від яких дуже залежить смак.
Куряче філе з часником і сиром
— 5 листопада 2015 —
Філе - 350-400 г; сметана - 2 ст. л.; сир твердий (тертий) - 1,5 ст. л.; петрушка - 0,5 пучка; часник - 1 зубок; олія маслинова або рослинна (рафінована) - 3-4 ст. л.; сіль, перець - за смаком.
Яловичина «Веллінгтон»
— 5 листопада 2015 —
Яловичина (товстий край) - близько 1 кг; сушені лісові гриби - 100 г; кедрові горіхи - 30 г; сиров’ялена шинка - близько 10 скибочок; листкове тісто (готове) - 1 упаковка (500 г); гірчиця (не гостра) - 2 ст. л.; яйце (жовток) - 1 шт.; рослинна олія для смаження; сіль, мелений чорний перець - за смаком.
1 | ... | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | ... | 142 |