Кулінарія

Мандариновий мармелад

— 9 жовтня 2013 —

Сік 3 мандаринів, 1 пакетик (10 г) агар-агару, якщо немає, можна замінити желатином, 1 склянка цукру, можна додати трохи лимонної кислоти або соку (хто любить покисліше).


Часникові булочки

— 9 жовтня 2013 —

Для тіста: 400 г борошна, 20 г цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. сухих дріжджів (4 г) або 8 г свіжих, 260 мл молока, 30 г вершкового масла.
Начинка: 60 г м'якого вершкового масла, 5-6 зубків часнику, 2 ч. л дрібно порубаної зелені (петрушки, кропу).
Для змащення: 1 яйце + 1 ст. л. молока.


Рецепти з яблук: мочені, яблучне варення, компот

— 9 жовтня 2013 —

Що можна зробити з яблук? Звичайно ж, заготівлі - яблучне варення, джем, сік, компот і багато чого іншого. Ось кілька варіантів, включаючи смачні мочені яблука.


Домашня халва? Легко!

— 9 жовтня 2013 —

2 склянки очищеного насіння, 1 склянка борошна, 1/2 склянки соняшникової олії, 1/2 склянки води, 1/2 склянки цукру.  


Булочки з маком

— 9 жовтня 2013 —

1,5 ст. л. сухих активних дріжджів, 60 мл теплої води (не тепліше 45°С), 170 г вершкового масла, 50 г цукру, 2 яєчних жовтки, 1 ч. л. білого винного або яблучного оцту, 1 ч. л. ванільного екстракту (або 10 г ванільного цукру, або ванілін на кінчику ножа), 80 г сметани, 420 г борошна + ще трохи для присипки столу, 1/2 ч. л. солі.
Для начинки: 100 г маку, 150 г цукру, 2 ст. л. розм'якшеного вершкового масла.


Гриби в сметані

— 3 жовтня 2013 —

Гриби - 200 г, цибуля ріпчаста - 1/2 шт., сметана - 2 ст. л., цибуля зелена - 4 пера, часник - 1 зубок, чебрець - 1/2 ч. л., рослинна олія - 2 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.


Грибна ікра

— 3 жовтня 2013 —

5 кг свіжих грибів (лисички, опеньки, білі, підберезники, красноголовці), 1/2 кг цибулі, 1 скл. рослинної олії, 1 скл. крупної солі.
На кожну півлітрову банку: 1 ст. л. яблучного оцту, кілька гілочок кропу і петрушки.


Пиріг з грибами і картоплею

— 3 жовтня 2013 —

Тісто: 300 г борошна, 150 г вершкового масла, 2 яйця, щіпка солі.
Начинка: 200-300 г грибів, 3 картоплини, 1 цибулина, 250 г сметани, 100 г молока, 2 яйця, 3 ст. л. борошна, сіль, перець.


«Тихе полювання» триває. Що приготувати з лісових грибів?

— 2 жовтня 2013 —

Лісові гриби - білі, красноголовці, підберезники, маслюки, лисички, рижики, грузді - використовують практично в багатьох національних кухнях. І це не дивно: лісові гриби смачні, ароматні та ситні - будь-яка страва з ними стає незвичайною. 


Картопляна запіканка з ковбасою

— 2 жовтня 2013 —

4 середні картоплини, 200 г ковбаси, 1 невелика голівка ріпчастої цибулі, 2 зубки часнику, 3 яйця, 2 ст. л. рослинної олії, 200 мл сметани, 3 ст. л. вершків, 100 г сиру, сіль, чорний мелений перець - за смаком, пучок петрушки.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...