Кулінарія

Грибний пиріг із сирно-вершковим кремом

— 18 лютого 2016 —

Яйця - 5 шт., сметана - 200 г, сіль - 0,5 ч. л., цукор - 2 ч. л., розпушувач - 2 ч. л., борошно - 2 скл., гриби - 300 г, сир не сильно гострий, краще вершкових сортів - 200 г, вершки - 75 г.


Китайські пельмені

— 18 лютого 2016 —

Для тіста: борошно - 450-500 г (залежить від сорту борошна), вода гаряча - 1 скл., сіль - 1 ч. л., олія рослинна без запаху - 2 ст. л.;
Для начинки: свинина - 500 г, капуста пекінська - 200 г, часник - 2 великих зубки, імбир свіжий - 1 ч. л., перець чорний мелений - 0,5 ч. л., перець білий мелений - 0,5 ч. л., олія рослинна без запаху - 2 ст. л., сіль - за смаком;
олія рослинна для обсмажування, 0,5 скл. води.


Риба: необхідний продукт на нашому столі

— 17 лютого 2016 —

Вона багата  корисними  жирами та протеїнами, фосфором,  цинком, кальцієм і залізом, вітамінами. Саме тому її добувають у природних водоймах і розводять на спеціальних фермах. Мова йде про рибу, без страв з якої неможливо уявити багато кухонь світу.


Курячі шлунки, тушковані в сметані

— 11 лютого 2016 —

Курячі шлунки - 700 г, цибуля - 2 шт., морква - 1 шт., сметана - 1 скл., томатний соус або паста - 1 ст. л., лавровий лист - 1 шт., перець запашний - 2 горошини, сіль, чорний мелений перець - за смаком, курячий бульйон або вода - 2 скл., рослинна олія - 1 ст. л.


Ніжні рогалики з сирного тіста

— 11 лютого 2016 —

100 г борошна, 100 г сиру, 100 г вершкового масла, 1 щіпка солі, 1 жовток, 1 щіпка цукру, 1 ст. л. цукру й щіпка кориці для начинки.


Заварні млинці

— 11 лютого 2016 —

Молоко коров'яче - 500 мл, яйця курячі - 4 шт., олія соняшникова - 2 ст. л., борошно пшеничне - 220-250 г, сода харчова - 1 ч. л., оцет винний - 0.5 ч. л., окріп крутий - 250 мл, цукор ванільний - 10 г, сіль - щіпка, цукор - 2 ст. л.


Повітряний омлет

— 11 лютого 2016 —

4 яйця, 1 скл. молока, 1 скл. борошна, 2/3 ч. л. солі, 1/4 ч. л. чорного перцю, 1 ч. л. сушеної цибулі, 1/2 ч. л. сушеного часнику, 2/3 скл. тертого сиру, 2 перинки зеленої цибулі.


Готуємо з пекінської капусти

— 11 лютого 2016 —

Те, що капуста й салат, за їхні лікувальні та живильні властивості, високо цінувалися за всіх часів, знає багато хто. Але той факт, що пекінська капуста, може замінити ці два продукти, напевно знають навіть не всі домогосподарки зі стажем.


На Cтрітення Господнє печуть "ранніх пташок"

— 10 лютого 2016 —

У свято Стрітення прийнято пекти жайворонків на поталій воді. Саме вони повинні були раніше закликати весну.


Лимонний пиріг від Делії Сміт

— 4 лютого 2016 —

Для глазурі: цедра 1 великого лимона, пудра цукрова - 50 г, 2-3 ч. л. лимонного соку.
Для коржів: 180 г цукру, 175 г борошна, 180 г вершкового масла, 1 ч. л. пекарського порошку, лимон (цедра), сік лимонний - 1 ст. л., яйця - 2 шт.
Для лимонного крему: сік і цедра 1 великого лимона, масло вершкове - 50 г, 75 г цукру, яйця - 2 шт.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...