Кулінарія

Харчуємося за сезоном: кавун

— 6 вересня 2018 —

Кавун - однолітня трав'яна ягода сімейства Гарбузових. Але головне - це смачний і освіжаючий плід, який, до того ж, прекрасно допомагає зміцнити здоров'я.


Грибний плов

— 30 серпня 2018 —

Гриби - 500 г, морква - 1 шт., цибуля - 1 шт., рис - 1 скл., олія рослинна - 4 ст. л., сіль, перець - за смаком.


Булочки із сиром, ізюмом і журавлиною

— 30 серпня 2018 —

500 г пшеничного борошна, 25 г свіжих дріжджів, 1 скл. теплого молока, 30 г розтопленого вершкового масла, 1 велике яйце, 1/3 чашки меду, 1/2 ч. л. солі;
начинка: 500 г домашнього жирного сиру, 6 ст. л. цукру (або за смаком), 1 пакетик ванільного цукру, 1 ст. л. картопляного крохмалю, 2 яєчних жовтка, 100 г сушеної журавлини, 50 г ізюму;
для змащення: 1 жовток + 1/2 ст. л. молока.


Піта швидкого готування

— 30 серпня 2018 —

Борошно - 2 скл., дріжджі - 15 г, цукор - 1 ч. л., сіль - 1 ч. л., вода - 200 мл.


М'який сир домашнього готування

— 30 серпня 2018 —

Сир домашнього готування - натуральний, корисний і смачний продукт. Тверді пористі сорти сиру виготовляються на спеціальному устаткуванні й вимагають довгого часу для повного визрівання. А от м'які сири, приміром, адигейський або бринзу, у домашніх умовах приготувати дуже легко.


Листкове дріжджове тісто від П’єра Ерме

— 30 серпня 2018 —

Борошно - 210 г, масло вершкове - 125 + 15 г, вода при 20°С - 80 - 85 мл, молоко сухе - 5 г (1 ст. л. без гірки), цукор - 30 г, сіль дрібна - 4 г (1 ч. л.), дріжджі сухі - 5 г.


Картопляні рогалики

— 23 серпня 2018 —

Картопля - 3 шт., борошно - 450-500 г, масло вершкове - 100-125 г, розпушувач - 1 пакетик, яйце - 1 шт.(білок - у тісто, а жовток - для змазування рогаликів).
Для начинки: сир - 100 г, ковбаса варена - 150 г, зелень - петрушка, сіль, перець - за смаком.


Курка стир-фрай у кисло-солодкому соусі

— 23 серпня 2018 —

800 г курячого філе (грудки, можна за бажанням використовувати темне м'ясо), 2 ст. л. картопляного або кукурудзяного крохмалю, 2 солодких перці, 2 ст. л. дрібно нарубаного імбиру, 1/2 невеликого ананаса (близько 350 г у чистому виді). 
Для соусу: 2 ст. л. рисового або яблучного оцту, 6 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. цукру.


Як приготувати рисовий оцет?

— 23 серпня 2018 —

Готування рисового оцту – справа заморочлива, але оскільки в результаті можна буде одержати корисний і смачний продукт, варто спробувати зробити його самотужки.


Запіканка з фрикадельок і овочів під сирно-чіпсовою скоринкою

— 23 серпня 2018 —

Фарш - 500 г, трохи білого хліба, яйце - 1 шт., цибуля ріпчаста - 3 шт., перець солодкий - 2 шт., часник - 2 часточки, квасоля консервована - 1 банка, кукурудза - 1 банка, томати у власному соку - 1 банка, помідор  - 2-3 шт., чіпси - 50-75 г, сир - 75 г, сіль, перець, сіль, перчик чилі, зелень.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс