Кулінарія

Вірменський суп кололак

— 19 листопада 2014 —

300 г яловичини з кістками, 2 ст. ложки рису, 2 ст. ложки пшеничної крупи, 1 цибулина, 2 картоплини, 1 куряче яйце, 1 ст. ложка томатної пасти, 1 ст. ложка росл. олії, 2 лаврових листи, пучок петрушки, 5 шт. перцю горошком, сіль і паприка за смаком.


Як насправді готують м'ясо по-французьки

— 19 листопада 2014 —

Любите м'ясо по-французьки і часто готуєте його для родини? Тим часом страва з непривабливим зовнішнім виглядом і сумнівними живильними властивостями не має нічого спільного із французькою кухнею. Це така ж «французька» страва, як сучасний салат олів'є.


Картопляні зрази з грибами

— 12 листопада 2014 —

Для картопляного тіста: 5-7 середніх картоплин, 1 яйце, сіль, мелений чорний перець - за смаком, 4 ст. л. борошна + на обвалювання.
Для грибної начинки: 150 г свіжих печериць, 1 невелика цибулинка, сіль, перець - за смаком. 
Соняшникова олія для обсмажування.


Печеня з гарбузом

— 12 листопада 2014 —

Свинина - 0,5 кг, цілий маленький гарбуз або половина середнього, морквина - 1 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., сіль - за смаком, перець мелений чорний - 1/2 ч. л., олія соняшникова, зелень петрушки, кропу, 2-3 скл. води.


Лазанья: секрети готування

— 12 листопада 2014 —

Лазанья - італійська страва, популярна в усьому світі, що готується з листів тіста, перекладених начинкою, политих соусом і посипаних сиром. Існує багато різноманітних варіантів готування лазаньї. Начинкою для лазаньї може бути як м'ясний фарш, так і різні ковбасні вироби, овочі, морепродукти та навіть фрукти і ягоди (для готування солодких варіантів).


Суп Харчо

— 5 листопада 2014 —

500 г філе яловичини, 200 г рису, 100 г волоських горіхів, 150 г соусу ткемалі, 150 г цибулі, 3-4 зубки часнику, 2 ч. л. хмелі-сунелі, червоний перець, перець горошком, сіль, зелень за смаком - краще кінзи, але можна петрушки, естрагону, райхона.


Свинячий шашлик, маринований у пиві

— 5 листопада 2014 —

Свинина напівжирна - 2 кг, сіль - 2 ст. л., пиво темне - 2 пляшки по 0,33 мл, перець чорний грубого помелу - 1 ст. л., часник сушений - 1 ст. л., кріп сушений - 1 ст. л., приправа для свинини - 2 ст. л., лавровий лист - 5-6 шт., цибуля ріпчаста.


Салат з печеним гарбузом і бринзою

— 5 листопада 2014 —

Пучок салатної зелені, 100 г м'якої бринзи, чверть середнього гарбуза, щіпка коріандру, щіпка зіри, чорний перець, сіль, вершкове масло. 
Для заправлення: 1 ч. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, 3 ст. л. маслинової олії, чорний перець, сіль.


Бісквітне печиво «Савоярді»

— 5 листопада 2014 —

3 маленькі яйця; 60 г цукру; 75 г борошна; сіль; 30 г цукрової пудри + 25 г цукру для посипання.


Обліпиха: корисні властивості унікальної ягоди

— 5 листопада 2014 —

Хто сказав, що золото не росте на деревах, той, напевно, не бачив обліпихи. Її сік, варення, заморожені ягоди знайдуться в домашніх засіках майже кожної родини: вони незамінні, якщо хтось приболів або просто схотілося смачненького.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...