Кулінарія

Бананово-арахісові кекси

— 25 лютого 2016 —

1 спілий банан (близько 150 г в очищеному вигляді), 150 г арахісового масла (пасти), 50 мл рослинної олії, 1 яйце, 125 г цукру, 50 мл кефіру або нежирної сметани, 225 г борошна, 2/3 ч. л. розпушувача, 1/4 ч. л. соди.
Для посипання: 30 г смаженого арахісу, 50 г цукру.


Жюльєн з куркою та грибами

— 25 лютого 2016 —

500 г курячого філе, 300 г печериць, 200 г цибулі, 200 г сиру (твердого), 300 г вершків (15-25%) або сметани, 2 ст. л. борошна, сіль, перець, рослинна олія.


Свинина запечена

— 25 лютого 2016 —

Філейна частина свинини - 2 кг, часник - 6-7 зубків, приправа до гриля  - 1 ст. л., гостра приправа до м'яса - 1 ст. л., сіль - за смаком.


Піца: страва, що нагадує італійське сонце

— 25 лютого 2016 —

Піца - одна з найпопулярніших італійських страв. Це круглий корж із тіста з начинкою, запечений в печі.


Паста карбонара

— 18 лютого 2016 —

Спагеті - 200 г, олія маслинова - 30 мл, цибуля ріпчаста - 1 шт., бекон - 200 г, вершки - 100 мл, прованські трави, жовток - 1 шт., сир пармезан - 30 г, базилік зелений - 1 гілочка, сіль, перець - за смаком.


Грибне масло

— 18 лютого 2016 —

150 г свіжих грибів (печериці, гливи), жменька сушених грибів (15 г), 100-125 г розм'якшеного вершкового масла, 1 цибулина, 2 зубки часнику, 1 гілочка чебрецю, 1 ст. л. бренді, лимонний сік, сіль, перець, рубана зелень.


Грибний пиріг із сирно-вершковим кремом

— 18 лютого 2016 —

Яйця - 5 шт., сметана - 200 г, сіль - 0,5 ч. л., цукор - 2 ч. л., розпушувач - 2 ч. л., борошно - 2 скл., гриби - 300 г, сир не сильно гострий, краще вершкових сортів - 200 г, вершки - 75 г.


Китайські пельмені

— 18 лютого 2016 —

Для тіста: борошно - 450-500 г (залежить від сорту борошна), вода гаряча - 1 скл., сіль - 1 ч. л., олія рослинна без запаху - 2 ст. л.;
Для начинки: свинина - 500 г, капуста пекінська - 200 г, часник - 2 великих зубки, імбир свіжий - 1 ч. л., перець чорний мелений - 0,5 ч. л., перець білий мелений - 0,5 ч. л., олія рослинна без запаху - 2 ст. л., сіль - за смаком;
олія рослинна для обсмажування, 0,5 скл. води.


Риба: необхідний продукт на нашому столі

— 17 лютого 2016 —

Вона багата  корисними  жирами та протеїнами, фосфором,  цинком, кальцієм і залізом, вітамінами. Саме тому її добувають у природних водоймах і розводять на спеціальних фермах. Мова йде про рибу, без страв з якої неможливо уявити багато кухонь світу.


Курячі шлунки, тушковані в сметані

— 11 лютого 2016 —

Курячі шлунки - 700 г, цибуля - 2 шт., морква - 1 шт., сметана - 1 скл., томатний соус або паста - 1 ст. л., лавровий лист - 1 шт., перець запашний - 2 горошини, сіль, чорний мелений перець - за смаком, курячий бульйон або вода - 2 скл., рослинна олія - 1 ст. л.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...