Кулінарія

Сало: український національний продукт. Вибір і підготовка до засолу

— 14 грудня 2016 —

Сало... холодненьке, з тоненькими прожилками рожевого м'яса, у прикуску з гострим часничком та під наваристий борщ. М-м-м... І відрізаючи черговий солоний шматочок із чорним хлібцем, розумієш, чому раптом підшкірний жир (яким, по суті, і є сало) вознесенський у ранг майже найголовнішої української національної страви.


Корисні хачапурі

— 24 листопада 2016 —

200 г нежирного сиру, 1 куряче яйце, 3 ст. л. борошна, 8-9 перепелиних яєць, трохи тертого нежирного сиру, Сіль - за смаком, розпушувач, кмин - за бажанням.


Святковий салат з печінкою тріски

— 24 листопада 2016 —

Печінка тріски -1 банка (200 г), яйце - 4-5 шт., огірок маринований - 2 шт. (солоний, квашений), горошок консервований - 0,5 скл., картопля - 3 шт., домашній майонез, цибуля зелена.


Піскове печиво

— 24 листопада 2016 —

Борошно пшеничне - 500 г, масло вершкове - 250 г, цукор - 200 г, яйце куряче - 2 шт., цукор ванільний - 10 г, розпушувач  - 10 г.


28 листопада - початок Різдвяного посту

— 24 листопада 2016 —

Різдвяний піст випереджає собою свято Різдва Христового за сорок днів і називається також Пилиповим постом, тому що починається після 27 листопада - дня пам'яті апостола Пилипа.


Курячі оладки

— 17 листопада 2016 —

1 куряче філе; 2 середні цибулини; сіль; перець; 1 яйце; 1 столова ложка майонезу; 1 столова ложка борошна; олія рослинна.


Сало гарячого засолення

— 17 листопада 2016 —

Вода - 1 л, свиняче сало із прошарками м'яса - 1 кг, цибульна лушпайка - 3 жмені, лавровий лист - 2 шт., часник - 7 зубків, сіль - 200 г, цукор - 2 ст. л., перець чорний - за смаком.


Печериці по-корейськи

— 17 листопада 2016 —

Печериці - 400 г, часник - 4 зубки, насіння кунжуту - 1,5 ч. л., рафінована рослинна олія - 50 мл, яблучний оцет - 3 ст. л., мелений коріандр - 1/4 ч. л., соєвий соус - 2 ст. л., петрушка - 0,5 пучка, перець чорний горошком - 6-7 шт., перець запашний горошком - 3 шт., лавровий лист - 2 шт., сіль - за смаком.


Готуємо гарячі закуски

— 17 листопада 2016 —

Навряд чи гарячі закуски часто з'являються на столі в будні дні, але ж сімейні обіди й святкові застілля без них складно уявити. Ця категорія страв вимагає не тільки підготовки, але й правильного розподілу часу, адже закуска має бути подана до столу відразу ж після готування.


Відбивні з гливи

— 10 листопада 2016 —

300 г свіжих глив, 4 ст. л. сметани, 2 яйця, 3 ст. л. борошна, 1 цибулина, перець і сіль - за смаком, рослинна олія.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...