Кулінарія

Тефтельки в картопляних кошичках

— 12 січня 2017 —

4-5 картоплин, 1-2 ст. л. борошна, 300 г змішаного фаршу, 1 цибулина, 2 ст. л. вареного рису, 2 яйця (1 - у картоплю, 1 - у фарш), 100 г тертого сиру, сіль, спеції, петрушка.


Щедра вечеря. Що приготувати на Старий Новий рік

— 12 січня 2017 —

За традицією Щедрий вечір зустрічають за щедрим столом, тобто з непісними 12 стравами. Обов'язкова страва на святковому столі ввечері 13 січня - щедра кутя, заправлена салом або смальцем. Крім куті, на Щедрий вечір господарки готують колоритні українські страви: печеню, домашню ковбаску, пироги й вареники із сиром, млинці тощо.


Груші, відварені в червоному вині

— 5 січня 2017 —

Різдво - сезон для зимових сортів груш. Ця страва ідеально підходить для різдвяного обіду, сполучаючи в собі традиційні аромати Різдва. Грушево-винний відвар смачний сам по собі як гарячий або холодний напій, а додавши до нього кукурудзяний крохмаль, одержимо соус до груш.


Маринований оселедець

— 5 січня 2017 —

Для маринаду: на 250 мл води - 2 лаврових листки, 1,5 ст. л. оцту, по 4 горошини чорного і запашного перцю, 1/2 ч. л. цукру. 


Заливна риба

— 5 січня 2017 —

1,5 кг риби, 2 цибулини, 4 моркви, 1 корінь петрушки, 1 корінь селери, 2-3 лаврового листа, 1/2 скл. столового оцту, 2-3 ч. л. желатину, гвоздика, запашний перець горошком, 1/2 ст. л. солі й цукру.


Пісний борщ з грибними вушками

— 5 січня 2017 —

Cушені гриби - 150 г, буряк - 500 г, морква - 100 г, буряковий квас - 400 г, борошно - 50 г, вершкове масло - 100 г, сіль, перець - за смаком.


Кутя: традиції та історія

— 5 січня 2017 —

Для багатьох не секрет, що кутя є одним із символів Різдва Христового. Ми розповімо, як вона з'явилася і які існують традиції її готування.


Дванадцять страв, які обов'язково мають бути на столі у Святвечір, і що вони символізують

— 5 січня 2017 —

Відповідно до древньої традиції, Свята Вечеря в переддень Різдва збирає за столом всю родину. І що важливо - спізнюватися до столу ніяк не можна.


Трюфельний торт

— 30 грудня 2016 —

Для тіста: 100 г борошна, 300 г цукру, 140 г шоколаду гіркого, 2 яйця великих, 1,5 ст. л. какао-порошку, 140 г масла вершкового, 1 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. кави розчинної, 3 ст. л. вершків 35%.
Для глазурі: 1 ч. л. цукру, 50 г шоколаду гіркого, 100 мл вершків 35%.
Для крему і прикраси: 50 г шоколаду білого, 100 мл вершків 35%, 6 цукерок трюфелі.


Салат із креветок

— 30 грудня 2016 —

Креветки (варені й очищені) - 500 г, крабові палички - 200 г, огірок - 2 шт., зелений салат - 1 пучок, помідори чері - 2 шт., кріп, часник, сметана, перець чорний мелений.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...