Кулінарія

Хек з печерицями, запечений у вершках

— 18 квітня 2020 —

Свіжоморожений хек - 2 тушки; свіжі печериці - 350 г; курячі яйця - 2 шт.; вершки жирністю 10-15% - 200 мл; часник - 2 зубчика; рослинна олія - 50 мл; приправа для риби - 0,25 ч. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; зелень (кріп і петрушка) - 2-3 гілочки для прикраси.


Йогуртовий торт з персиками

— 18 квітня 2020 —

Для бісквіта: курячі яйця - 5 шт.; пшеничне борошно - 100 г; цукор - 150 г; картопляний крохмаль - 40 г; розпушувач - 1,5 ч. л.; лимонний сік - 0,5 ч. л.; сіль - 1 щіпка; ванілін - на кінчику ножа.


Готуємо святковий стіл

— 18 квітня 2020 —

Великдень цього року українцям доведеться відсвяткувати в умовах карантину, не виходячи зі своїх будинків. Усі великодні богослужіння не скасовуватимуть, а транслюватимуть у прямому ефірі. Адже скупчення людей в храмах або біля них несе серйозну загрозу їх життю та здоров’ю. І останні події підтверджують це: 13 квітня мер Києва Віталій Клічко повідомів під час брифингу, що у Києво-Печерській Лаврі підтвердили більше 90 випадків захворювання на Covid-19 серед священнослужителів.


Голубці з пекінської капусти з курячим філе

— 11 квітня 2020 —

Пекінська капуста - 1 качан, куряче філе - 700 г, довго зернистий рис - 3 ст. л., морква - 1 шт., ріпчаста цибуля - 2 шт., часник - 2-3 зубчика, томатний сік - 250 мл, оливкова олія - 50 мл, лавровий лист - 2 шт., чорний запашний перець - 4 горошини, сіль і чорний мелений перець - за смаком, хмелі-сунелі - 0,25 ч. л.


Рулетики з печінкових млинців

— 11 квітня 2020 —

Для млинців: 600 г курячої печінки, 200 мл молока, 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, сіль - за смаком. Для начинки: 1 ріпчаста цибуля, морква - за смаком, соняшникова олія для смаження, часник і сіль - за смаком, вершковий сир - за смаком.


Курячий салат з овочами в лаваші

— 11 квітня 2020 —

Лаваш - на одну порцію салату - 1 лист, курка - 300 г, цибуля червона - 80 г, зелень (за смаком) - 120 г, болгарський перець - 150 г, сметана (або домашній майонез), гірчиця - для заправки, сіль, перець, спеції - за смаком.


Італійський пасхальний пиріг

— 11 квітня 2020 —

Для тіста - борошно - 450 г, оливкова олія - 3 ст. л., вода - 150 мл; для начинки: шпинат - 350 г, сир Рікотта - 350 г, тертий пармезан - 1 ст. л., оливкова олія - 2 ст. л., яйця - 7 шт., майоран - 1 ст. л., сіль, перець, мускатний горіх - за смаком.


Готуємо на Великдень

— 11 квітня 2020 —

Щорічно православні християни відзначають Воскресіння Христове. Дата святкування Великодня не постійна - в 2020 році вона припадає на 19 квітня. Але готуватися до свята господині починають заздалегідь: купують необхідні продукти, прибирають і прикрашають будинок, планують великоднє меню.


Бісквіт муальо

— 3 квітня 2020 —

50 г яєчного білка (2 шт.), 60+50 г білого дрібнокристалічного цукру, 130 г очищеного фундука або інших горіхів, 35 г борошна пшеничного вищого сорту, 75 г яйця, 40 г яєчного жовтка (2 шт.).


Сирне печиво з кунжутом

— 3 квітня 2020 —

200 г м’якого вершкового масла, 250 г біойогурта, 140 г соняшникової олії, 250 г твердого сиру, натертого на крупній тертці, 1 чайну ложку солі, 3 чайні ложки цукрового піску, 700 г борошна. Для змащування тіста: 1 сирий яєчний жовток, 5 столових ложок молока, 1 чайна ложка цукрового піску. Для прикраси: 130 г насіння кунжуту.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс