Кулінарія

Баклажанні голубці

— 22 серпня 2020 —

Свинина - 300 г, баклажан - 4 шт., морква - 1 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., рис - 1 ст., помідор (великий) - 4 шт., перець болгарський - 1 шт., базилік (зелений або фіолетовий) – 2-3 гілочки, селера черешкова - 3 шт., часник - 1 зуб., бульйон (курячий) - 1 ст., коріандр (мелений) - 0,5 ч. л., перець чорний (мелений) - за смаком, сіль, цукор - 1 ст. л.


Горіховий пиріг з яблуками й малиною

— 22 серпня 2020 —

Цей рецепт розташовує до експериментів, так що фрукти й горіхи беріть на свій смак — і мигдаль підійде, і навіть волоські горіхи. Можна зменшити кількість цукру або замінити частина цукру стевією, можна додати ваніль, корицю, кардамон, мускатний горіх — ті спеції, які поєднуються із фруктами. Єдина умова — борошно й вершкове масло повинні бути дуже якісними!


Ароматне варення з груш: рецепти неймовірного фруктового смаколика

— 22 серпня 2020 —

Грушеве варення – чудова заміна свіжим фруктам на зиму, адже в холодну пору року організм дуже потребує вітамінів. Варення з груш виходить ароматним та солодким. Часто до нього також додають лимонну кислоту або лимони. Приготоване варення буде гарним доповненням до чаю ж його можна використати для випічки.


Ромова баба

— 8 серпня 2020 —

Для тіста: опара, 200 г пшеничного борошна в/г, 103 г вершкового масла або маргарину жирністю 82%, 105 г цукру, 82 г курячого яйця (2 дуже дрібних або 1 дуже велике), 1/2 чайної ложки солі, пакетик ванільного цукру, 52 г ізюму (розпарити до м’якого).


Кабачок із часником і сиром

— 8 серпня 2020 —

Молоді кабачки - 2 шт.; твердий сир - 150 г; майонез - 1 ст. л.; часник - 2 зубки; рослинна олія - 50 мл; сіль - за смаком; петрушка - 2-3 гілочки; помідори черрі - 2-3 шт. для прикраси.


Заливний пиріг із грибами

— 8 серпня 2020 —

Кефір - 500 мл; курячі яйця - 3 шт.; пшеничне борошно - 2 ст. обсягом 250 мл; вершкове масло - 50 г; сода - 1 ч. л.; сіль - 1 ч. л.; цукор - 1 ст. л. Для начинки: свіжі печериці - 400 г; ріпчаста цибуля - 1 велика голівка; сіль і чорний мелений перець - за смаком; рослинна олія - 50 мл; свіжий кріп - 1 пучок.


Тарт із базиліковим кремом і абрикосами

— 8 серпня 2020 —

Заварний крем: 2 ст. незбираного молока, 4 ст. л. цукру, 1/2 ст. листочків базиліка разом з гілочками, 4 жовтка, 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 55 г вершкового масла.


Малосольна скумбрія в олії

— 24 липня 2020 —

Вода – 1 л, лавровий лист – 2 шт., перець горошком – 8-10 шт., оцет 9% – 90 г, сіль – 80 г, цукор – 80 г, свіжоморожена скумбрія – 3 шт., рослинна олія – 200 мл.


Запіканка із кольорової капусти з ковбасою й сиром

— 24 липня 2020 —

1 качан кольорової капусти, 1/2 ст. молока або вершків, 100 г твердого сиру, 100-150 г вареної ковбаси, сосисок або сардельок, 1 яйце, сіль, перець - за смаком.


Картопля по-португальськи

— 24 липня 2020 —

Картопля - 8 шт., часник - 4 зубки, вершкове масло, розмарин, оливкова олія, велика морська сіль.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс