Кулінарія

Полядвиця запечена з естрагоновим соусом

— 22 листопада 2019 —

500 г полядвиці (філейна частина з середини хребта), 1 ст. л. чорного (або суміші) перцю горошком, зубочок часнику, 1 ст. л. олії (+додаткова порція для смажіння), 3/4 ч. л. солі; для соусу: 200 мл вершків, 100 мл білого сухого вина, 1 цибулина, зубочок часнику, 1/4 ч. л. білого перцю, 4 гілочки естрагону, сіль - за смаком.


Курка запечена на хлібі в духовці

— 22 листопада 2019 —

Курячі стегенця - 8 шт.; білий хліб - 200 г; ріпчаста цибуля - 3 шт.; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 75 мл; сіль і суміш мелених перців - за смаком; сушена материнка - 1 ч. л.; свіжа петрушка, зелені оливки для подачі.


Рогалики із заварним кремом

— 22 листопада 2019 —

Для тіста: 450-500 г борошна, 250 мл теплого молока, 80 г цукру, 1 середнє яйце, 40 г вершкового масла, 30 г рослинної олії, 6 г сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі. Для крему: 500 г молока або вершків, 1 яйце, 150 г цукру, 80 г борошна або крохмалю, 8 г ванільного цукру.


Плов на нашому столі

— 22 листопада 2019 —

Плов (перс. - polov, узбекск., туркм. - palov, тур., крим. - pilav,) - страва східної кухні, що представляє собою в першу чергу рис із пряностями, приготовлений особливим способом (у кожній кухні своїм власним). Залежно від варіації, плов може готуватися з різними комбінаціями таких продуктів, як шматочки м’яса (як правило - баранина), городина (цибуля, морква), і навіть фрукти.


Мариновані печериці в медові з гострим перцем

— 21 листопада 2019 —

Свіжі печериці - 500 г; рафінована соняшникова олія - 80 мл; яблучний оцет - 60 мл; сіль - 0,5 ч. л.; часник - 3 зубчики; гострий перець - 1 стручок; суміш сушених трав - 1 ч. л.; рідкий мед - 1 ст. л., свіжа зелень - 1-2 гілочки для прикраси.


Свинячі реберця в кисло-солодкій глазурі

— 21 листопада 2019 —

М’ясні свинячі ребра - 1,8 кг; для розсолу: вода - 950 мл, сіль - 50 мл. Глазур: кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л., цукор - 2 ст. л., солодкий чилі соус - 2 ст. л., соєвий соус - 3 ст. л., яблучний оцет - 2 ст. л.


Хек з картоплею запечений у горщику

— 21 листопада 2019 —

Свіжоморожений хек - 600 г; картопля - 4 бульби; ріпчаста цибуля - 2 невеликі голівки; куряче яйце - 1 шт.; твердий сир - 100 г; сметана - 150 г; вершкове масло - 30 г; рослинна олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; приправа для риби - 0,5 ч. л.; чорний запашний перець - 4 горошини; лавровий лист - 4 шт.; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.


Що приготувати на вечерю?

— 21 листопада 2019 —

Немає сумніву, це питання хвилює усіх жінок, які працюють, не менше п'ять разів на тиждень. Як правило, всі ми приходимо з роботи голодні та стомлені. Готувати щось складне і "витратне" за часом сил немає. Та й довго стояти біля плити після напруженого трудового дня не дуже хочеться. І не потрібно. Ми із задоволенням поділимося з вами рецептами швидкої домашньої їжі, на приготування якої піде не більше 30 хвилин, а вечеря вийде смачною та ситною.


Сирні рогалики зі згущеним молоком

— 8 листопада 2019 —

Пшеничне борошно - 400 г; сир жирністю 5-9% - 200 г; вершкове масло - 200 г; цукор - 120 г; розпушувач - 1,5 ч. л.; сіль і ванілін - по 1 щіпці; куряче яйце - 1 шт.; варене згущене молоко - 0,5 банки.


Картопляні ватрушки

— 8 листопада 2019 —

Картопля - 500 г; яйце - 1 шт.; сіль - 0,5 ч.л.; борошно - 2 ст.л.; зелень - за смаком; сир - 200 г; фарш курячий - 250 г; цибуля - 2 шт.; майонез - 1 ст.л.; спеції - за смаком; часник - 1-2 зубчики.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс