Кулінарія

Гречаний суп з картопляними галушками

— 19 жовтня 2019 —

На 2,5-3 літра води: м’ясо для бульйону - приблизно 300 г; гречка - 1/2 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; невелика морква - 1 шт.; рослинна олія - 2 ст. л.; сіль, чорний перець, зелень - за смаком.


Швидкий заливний пиріг з цибулею і яйцем

— 11 жовтня 2019 —

Кефір (йогурт, сметана) - 400 г, масло вершкове - 160 г, цукор - 2 ст. л., сіль - 0,5 ч. л., яйце - 2 шт., борошно - 280 г, розпушувач - 1,5 ч. л. 
Начинка: зелена цибуля, перець, яйце - 2 шт., сіль.


Салат «Чингізхан»

— 11 жовтня 2019 —

Буряк - 2 шт., морква - 1 шт., чорнослив - 50 г, сир твердий - 75 г, м’ясо куряче - 200 г, часник - 2 зубчика, горіхи (волоські)- 75 г, сіль - за смаком.


Вертута з витяжного тіста із сиром

— 11 жовтня 2019 —

Тісто: борошно пшеничне - 280 г, вода - 125 г, яйце - 1 шт., рослинна олія - 3 ст. л., сіль - 2 щіпки.
Начинка: кисломолочний сир - 500 г, кріп - 1 пучок, яйце - 2 шт., сіль - за смаком, рослинна олія - 4-5 ст. л.


Два рецепти готування скумбрії

— 11 жовтня 2019 —

Скумбрія в гірчичному соус та скумбрія домашнього засолу.


Любителям грибних страв

— 11 жовтня 2019 —

Готуємо грибну бабку, гарячі грибочки та макарони запечені з грибами.


Заготовляємо на зиму

— 6 жовтня 2019 —

Баклажани «Херсонські» , аджика по-чернігівськи та перець по-українськи.

 


Цвітна капуста на нашому столі

— 6 жовтня 2019 —

Цвітна капуст - досить рідкий випадок, коли у їжу йде суцвіття з квітів, що не розквітли (бутонів). Батьківщина цвітної капусти - Східне Середземномор’я. На нашу територію була завезена із Західної Європи лише в 17 сторіччі.


Стейки з яловичини по-португальськи

— 6 жовтня 2019 —

Яловичина - 600-800 г, вино червоне сухе - 3/4 ст., вода питна - 1/4 ст., часник - 8-10 зубчиків, сіль - 1 ч. л., перець білий мелений - 1 ч. л., перець чилі - за смаком, олія рослинна (оливкова).


Шоколадний тарт із вершково-арахісовою карамеллю

— 6 жовтня 2019 —

Тісто: 100 г вершкового масла, 150 г борошна, 40 г какао-порошку, 50 г мигдального борошна, 50 г дрібного цукру, щіпка солі, при необхідності 1-2 ст. л. крижаної води; вершково-арахісова карамель: 160 г цукру, 100 мл води, 130 мл жирних вершків, 60-70 г солоного арахісу (подрібнити); шоколадний крем: 200 г якісного темного шоколаду, 2 ст. л. вершкового масла, 240 мл жирних вершків, щіпка солі, перець чилі на кінчику ножа (факультативно).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс