Кулінарія
Конвертики із сиром, шинкою й шпинатом
— 25 лютого 2019 —
Листкове тісто - 1 лист, вершкове масло - 15 г, борошно - 1 ст. л., тепле молоко - 120 мл, шинка - 100 г, шпинат - 220 г, твердий сир - 60 г, сіль, перець - за смаком.
Морквяні котлети із сиром
— 25 лютого 2019 —
300 г моркви; 100 г твердого сиру; 1 куряче яйце; 1 голівка цибулі; 20 г манної крупи; 40 г сухарів для панірування; 70 мл рафінованої олії; 2 зубчика часнику; дрібка солі й перцю.
По-справжньому смачні пончики
— 25 лютого 2019 —
Пончики - це вироби з тіста, обсмажені в олії. Готують пончики з начинкою або без неї. Начинкою може слугувати варення, джем, повидло, згущене молоко й ін. Пончики, рецепт яких досить простий, мають форму бублика або круглу форму без отвору, їх ще називають пампушками.
Печена картопля з м’ясною начинкою
— 18 лютого 2019 —
Відварена яловичина - 200 г, картопля (дуже велика) - 2 шт., цибуля зелена - 1 шт., рослинна олія - 1 ч. л., сметана - 2 ст. л., сіль, соус для барбекю (+ 2 ст. л.) - 1/4 ст., сир чеддер - 50 г.
Англійський пастуший пиріг
— 18 лютого 2019 —
Картопля - 500 г, кориця мелена - 1/2 ч. л., цибуля (середня) - 1 шт., масло вершкове - 3 ст. л., молоко або вершки - 200 мл, морква - 2 шт., борошно - 1 ст. л., м’ясний бульйон - 300 мл, м’ясний фарш (яловичий) - 500 г, оливкова олія - 1 ст. л., паприка - 2 щіпки, сир чеддер - 100 г, чабрець - 2 ч. л., томатна паста - 1 ст. л.
Королівська ватрушка
— 18 лютого 2019 —
Для тіста: борошно - 3 ст., масло вершкове або маргарин - 200 г, цукор - 1 ст., сіль - 1/2 ч. л., сода - 1/2 ч. л.
Для начинки: сир кисломолочний - 500 г, яйця - 4 шт., цукор - 1 ст., ванілін - на кінчику ножа.
Різноманітні рецепти приготування форшмаку
— 18 лютого 2019 —
Таке аристократичне слово «Форшмак» на німецькій означає всього лише «закуска». Спочатку в основу цього блюда входив і сир, і м’ясо (курка або свинина), і гриби, а подавалося воно гарячим. У наших широтах воно трансформувалося в холодну страву із солоного оселедця.
Слойки з курячим філе й картоплею
— 9 лютого 2019 —
Листкове бездріжджове тісто - 1 кг; картопля - 4-5 великих бульб; варене куряче філе - 400 г; твердий сир - 200 г; пір’я зеленої цибулі - пучок; куряче яйце - 1 шт.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; суміш прованських трав - 0,5 ч. л.; пшеничне борошно для підпорошення - 2-3 ст. л.
Голубці з пекінської капусти в духовці
— 9 лютого 2019 —
600 г фаршу, 1 велика цибулина, 2 середні моркви, 0,5 склянки рису, 1 великий качан пекінської капусти, 15 мл соняшникової олії, 2 ст. л. томатної пасти, 1 лавровий лист, 0,5 ст. л. солі + 0,5 ч. л., 0,5 ч. л. меленого перцю + 0,3 ч. л. 0,5 ст. л. цукру, 400 мл води.
Японські булочки Хоккайдо
— 9 лютого 2019 —
Заварне тісто танджонг: молоко - 100 мл, борошно - 30 г; тісто: молоко - 160 мл, борошно - 350 г, цукор - 2 ст. л., вершкове масло - 1 ст. л., яйця - 2 шт., сіль - 1 ч. л., свіжі дріжджі - 20 г; начинка: цукор - 4 ст. л., вершкове масло - 2 ст. л., мелена кориця - 0,5 ч. л.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 202 |