Кулінарія

Паштет з курячої печінки

— 10 березня 2016 —

Печінка куряча - 500 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., морква - 1 шт., вершкове масло - 50-100 г, сіль, перець.


Як витримати піст? Готуємо смачні пісні страви

— 10 березня 2016 —

14 березня у православних починається Великий піст - найдовший і найсуворіший у році. У цей час віруючі люди виключають зі свого раціону всі продукти тваринного походження (за винятком риби по деяких днях).


Горбуша з рисом у духовці

— 3 березня 2016 —

1 кг філе горбуші, 400 г рису, 150 г сиру твердих сортів, 2 моркви, 2 цибулини, 3 ст. л. сметани або майонезу, сіль, спеції до риби - за смаком, рослинна олія для смаження.


Сирні перепічки з різними начинками

— 3 березня 2016 —

1 скл. кефіру або йогурту, 1 скл. тертого твердого сиру (можна суміш сирів), 2 скл. борошна, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. соди, рослинна олія для смаження;
для начинки: пучок зелені на свій смак, копчена грудинка або шинка або ковбаса, жменя тертого сиру.


Курячі котлети по-угорськи

— 3 березня 2016 —

Філе курячих грудинок - 1 кг, петрушка - 25 г, панірувальні сухарі - 30 г, картопля варена - 115 г, яйця - 2 шт., сіль і перець - за смаком, часник - 25 г, окріп - 250 мл, масло вершкове - 60 г, борошно - 15 г, грибний порошок з білих грибів - 1 ст. л., панірувальні сухарі - за смаком, олія рослинна.


Багет запечений з ковбасою

— 3 березня 2016 —

Багет - 0,5 шт., сир твердий - 50 г, сирок плавлений - 1 шт., гірчиця солодка - 1 ч. л., часник - 2 зуб., цибуля зелена - 1 шт., помідор - 1 шт., сметана - 2 ст. л., ковбаса копчена - за смаком, 3-4 скибочки, петрушка свіжа - 0,5 пуч.


Печемо млинці на Масницю

— 3 березня 2016 —

На Масницю вже не можна їсти м'ясо, але ще дозволена риба й молочні продукти. Весь тиждень треба їсти млинці, причому всі дні мають особливе значення. В один день варто пригощати зовиць, в іншій - відправитися в гості і т.д. Млинці не вийде замінити тістечками й круасанами. Вони - частина ритуалу, часточка Сонця, що призивається на холодну землю. Відповідно до повір'їв, хто не зустрів гідно Масницю весь рік проживе нещасним і замерзлим. 


Котлетки під шубкою

— 25 лютого 2016 —

Фарш (з індички) - 1 кг, яйце - 2 шт., батон (білий, без скоринки) - 0,5 шт., майонез - 2 ст. л., молоко - 120 мл, сіль, перець, сир твердий - 250 г, масло вершкове - 50 г, помідор - 2 шт., олія рослинна.


Бананово-арахісові кекси

— 25 лютого 2016 —

1 спілий банан (близько 150 г в очищеному вигляді), 150 г арахісового масла (пасти), 50 мл рослинної олії, 1 яйце, 125 г цукру, 50 мл кефіру або нежирної сметани, 225 г борошна, 2/3 ч. л. розпушувача, 1/4 ч. л. соди.
Для посипання: 30 г смаженого арахісу, 50 г цукру.


Жюльєн з куркою та грибами

— 25 лютого 2016 —

500 г курячого філе, 300 г печериць, 200 г цибулі, 200 г сиру (твердого), 300 г вершків (15-25%) або сметани, 2 ст. л. борошна, сіль, перець, рослинна олія.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...